Şanslıyız, baharın çeşit çeşit taze otlarını toplayıp yemeklerimize katabildiğimiz, kurutup aromalarından yıl boyu faydalandığımız verimli topraklarda yaşıyoruz... Aromatik otlar, doğru kullanıldığında yemeklerin lezzetine boyut atlatıyor. Bazen de ağır ya da yağlı tatları dengeleyerek ferahlık hissini güçlendiriyor...
#AromaGünümüzde önemli bir kullanım alanı olan biberiye bitkisinin geçmişi Roma dönemine kadar uzanmaktadır. Bu bitki, ülkemizde özellikle Akdeniz Mutfağının en önemli baharatlarından biridir. Et yemeklerini ve sosları lezzetlendirmek için kullanılır. Sizin için biberiye tohumu nedir ve ne işe yarar? Biberiye tohumu faydaları ve özellikleri şeklindeki konu başlıklarını detaylarıyla birlikte derledik.
İlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan Kara