Türk mutfağında birbirinden farklı tarifler ve lezzetli yemekler bulunmaktadır. Türk mutfağında neredeyse her yörede sulu yemekler bulunur. Sulu yemeklerin de çok sayıda çeşidi yer almaktadır. Sulu yemekler nelerdir? Etli ve etsiz sulu yemek çeşitleri listesi ve isimleri nedir tüm detayları ile derledik.
#Sulu Yemeklerİnsanlar sağlıklı olarak yaşamlarına devam etmeleri için belirli sürelerde sebze yemekleri tüketmesi gerekiyor. Her mutfakta pişirilen bezelye yemeği, kişiler tarafından inceleniyor. Bezelye tüketmeyi seven kişiler genellikle bezelyenin ne zaman yetiştirildiğini ve toplandığını merak edebiliyor. Bezelye hangi mevsimde yetişir ve toplanır? Bezelye en taze hangi ayda markette olur ve bulunur tüm detayları ile derledik.
En sağlıklı ve aynı zamanda en lezzetli besin kaynakları içerisinde bezelye gelir. Elbette farklı mevsimlerde bu özel yiyeceği tüketebilmek için saklamak çok önemlidir. Peki, bezelye buzlukta nasıl saklanır? Haşlanmış bezelye dondurucuda veya buzdolabında ne kadar süre saklanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bezelye Buzlukta Nasıl Saklanır?Bezelye yemeği yaz kış sofralarımızda olan lezzetli bir yemek türüdür. İftar menüsü için hafif ve kalorisi düşük yemek tercihi yapan ev hanımları, internet üzerinden bezelye tariflerini araştırıyor. Peki, hem lezzetli hem de kolay bir yemek olan bezelye yemeği nasıl yapılır? İşte, pratik ve kolay bezelye yemeği yapmanın püf noktaları
#Bezelye YemeğiÖrnek iftar menüleri ile 'Ramazan' sofralarını hazırlamak daha kolay. 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen ev hanımları için çorbasından ana yemeğe, aperatiflerden tatlılara akşam için hazırlanmanıza yardımcı olabilecek pek çok tarifi ve iftar menülerini sizler için derledik. Bugünkü iftar menüsü: mantar çorbası, bezelye yemeği, tereyağlı pirinç pilavı ve güllaç tarifi…
#İftar MenüleriDaha çok yiyor, daha az hareket ediyoruz. Hepimiz “hata”da eşit de değiliz. Normal yiyip çok az hareket edenlerimiz, çok fazla yiyip pek az hareket edenlerimiz de var. Ama bütün bu “katmerli yanlışlar” bile başka yanlışların varlığını maskeleyemiyor. Ve zaten bu nedenle de sorunun çok fazla “başka” alt başlıkları da var. İşte onlardan bazıları...
#Osman MüftüoğluHer yemek karaciğer için yeni bir imtihan gibidir. Karaciğerinizi seviyorsanız -ki sevmek zorundasınız, çünkü karaciğer yaşamsal bir organdır ve maalesef yedeği de yoktur- yalnızca ne yiyip içtiğinize değil, yediklerinizi hangi hızla, ne miktar ve sıklıkta tükettiğinize de dikkat edin.
#Osman MüüftüoğluHerkes kendini bir anda içeride bulabilir. Hem de hiç beklemediği bir anda! Her şey, sadece 5 saniyeye bakıyor. O 5 saniye içinde, hayat değişiveriyor. O 5 saniyede, istemeden katil olabiliyorsunuz... Arkasından sarılıp, ona tecavüz etmeye çalışan birini öldürebiliyor kadın. Taammüden değil, planlı değil, anlık bir refleksle, eline geçen sürahiyi kafasına indiriyor. Ya da kızına tecavüz eden ikinci eşine, kürekle vuruyor. Ya da yayaya kapalı yolda, birilerine çarpıp, istemeden ölümüne sebep oluyor ve katil konumuna düşebiliyor. Canan Tan, cezaevine girdi ve kadın suçluların öykülerini dinledi.
#AYŞE ARMANTanıdığım en özgüveni yüksek kadınlardan biri. Ben bu hayata haz almak için geldim, diyerek yaşıyor sanki. Haz alırken bir taraftan haz dağıtmayı ihmal etmiyor. Şahane bir aşçı olduğunu belki biliyorsunuz; peki bu özelliğini sarayda cariye olan anneannesinden aldığını biliyor muydunuz? Hatta diyebiliriz ki, uzun yıllardır kafasında olanı gerçekleştiriyor, TürkMax’te bir yemek programı yapıyor. Serra Yılmaz’la yalnızca yemek üzerine bir röportaj yaptık.
İtalya’da beni en çok mutlu eden yemekleri ‘osteria’ ya da ‘trattoria’ denen lokantalarda tattım. Eğer turistik olmayan yerlere gider ve seçiminizi de iyi yaparsanız olağanüstü lezzetli ve yöresel yemekler bulabilirsiniz. Gene fazla turistin olmadığı yerleri keşfederseniz gerçek İtalyan misafirperverliğini de görürsünüz.
#Vedat MilorFark yaratan işler, cesur insanlardan çıkıyor. Bunu bir kez daha gördüm. Cesur ve hatta biraz da ‘deli’. Seveni de var, sevmeyeni de... Ama o, heyecan veren işlerin sıradan insanlar tarafından yaratılmadığının en büyük kanıtı. Geçen hafta dünyanın en tanınmış şeflerinden Gaggan Anand’ın Bangkok’ta sadece 14 kişiye servis veren restoranındaydım.
#BangkokMustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#Enginar