İstanbul Türkiye’nin en kalabalık şehirlerin biri olmaktadır. Özellikle birçok devletin başkenti olduğu için yemek kültürü oldukça gelişmiştir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından İstanbul Yemekleri - İstanbul'da ne yenir ve neyi meşhur? İstanbul mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#İstanbul YemekleriPandemi ile birlikte hayatımızda pek çok değişiklik oldu. Ekonomik düzen yeni dünya koşullarına göre şekillenirken her koşulda 24 saat çalışmak zorunda olan sektörlerin işi biraz daha zor. Bunlardan biri de akaryakıt sektörü. Shell&Turcas CEO’su Emre Turanlı ile hem sektörün hem de şirketinin yeni koşullara nasıl adapte olduğunu konuştuk.
#Gazetehaberleri1978 yılında İzzet Işıldar tarafından 40 metrekarelik bir atölyede başlayan plastik üretimi, bugün 160 milyon TL’lik ciro ve 100 ülkeye ihracat yapan bir markayı ortaya çıkardı. İstanbul’da üretim yapan Siesta Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Işıldar, “Sandalyeden masaya birçok üründe tasarım ile öne çıktık” dedi.
#GazetehaberleriSeda Sezer Şahin, çocukluğundan beri çalışıyor. İlkokulda okurken su satmış. Kendine hep girişimci ruhlu babasını örnek almış. Üniversiteyi bitirdiğinde medya iletişim sektöründe bir süre çalışan Seda Sezer Şahin, evlendikten sonra gittiği Antalya’da 1983 Beyoğlu çikolatası markasıyla çikolata üretimine girdi ve bir çikolata butiği açtı. Kısa sürede Antalya dışına da çıkarak 11 şubeye ulaşan Seda Sezer Şahin ilham veren öyküsünü anlattı.
#Seda Sezer ŞahinÇikolata pek çoğumuz için başlı başına bir tutku. Hakkında bildiğimiz her şeyi unutturup tat hafızamızı yeniden şekillendirense ‘bean to bar’ yani çekirdekten tablete üretim. Her paketinde ayrı bir tadım macerası sunan bu ustalık işi çikolataların nasıl yapıldığına yakından bakalım...
#ÇikolataHenüz 14 yaşındayken sahne hayatına başlayan ve 21 yaşında ilk albümüyle kendini Türkiye'ye kanıtlayan ünlü şarkıcı okul yıllarına ait bir fotoğrafını paylaştı. Şimdi 48 yaşında olan müzisyenin değişimi sevenlerini şaşırttı.
#Rober HatemoÇikolatayı evde yapabileceğiniz gibi, bu konuda uzmanlaşmış, deneyimlerini kuşaktan kuşağa aktaran, çeşit ve sunumları zengin atölyelerin ürünlerini de deneyebilirsiniz. Kimi kullandığı malzeme, kimi tarihiyle öne çıkıyor. Kimi Kayseri’den, kimi Brezilya’dan...
#GazetehaberleriAmerikalı ve Avrupalı pek çok restoran ve kafe zinciri, son birkaç yıldır Türkiye’de şube açıyor. Bunların arasında fast-food restoranları, kafeler, hatta slow-food restoranlar bile var. Ancak yiyecek içecek sektörü öyle hızla büyüyor ki, Türk markalarına da piyasada yer var. Onlarca Türk firması şubelerini hem Türkiye, hem de yurtdışında açıyor.
Haftasonu akşamüstü saatlerinde ya da akşam sekizden sonra Reasürans Pasajı’na hiç uğradınız mı? Uğrayın çünkü Türkiye’nin en zengin semtlerinden İstanbul Nişantaşı’nın kalbi orada atıyor. O kadar kalabalık ve cıvıl cıvıl ki... Pasajı, Amerikan tarzı devasa alışveriş merkezlerinin butik versiyonu gibi düşünün.
Lokanta, cafe, bar ve meyhanelerin en dolu olduğu gece yılbaşı gecesi. 31 Aralık Cuma akşamı, dışarıya çıkmak isteyenler için bu yıl seçenekler çok fazla. İsteyenler DJ müziği eşliğinde dans edecek, isteyen caz dinleyecek, isteyen de manzara eşliğinde güzel bir yemek yiyebilecek.