İstanbul'da raylı ulaşıma AB standardı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda raylı ulaşıma AB standardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2005 15:37

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş ile Belçika'nın raylı ulaşım şirketi Societe Des Transports İntercommunaux De Bruxelles (STIB) arasında, İstanbul'daki raylı ulaşımı AB standartlarına ulaştıracak teknik ve idari işbirliği anlaşması imzalandı.

Haberin Devamı

Belçika Brüksel Bölgesi Devlet Bakanı Emir Kır, beraberindeki heyetle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Görüşmeye ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Topbaş, Bakan Kır'ın beraberindeki ticari heyetle kendisine nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

STIB ile Ulaşım A.Ş arasında raylı sistemler başta olmak üzere toplu ulaşım sistemlerinin daha modern ve rantabl hale getirecek bir çalışma yapılacağını belirten Topbaş, bu çalışmaların teknik ekipler tarafından yürütüldüğünü kaydetti.
Topbaş, Brüksel ile Türkiye arasında iyi ilişkilerin bulunduğunu belirterek, Bakan Kır'a AB sürecine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Beyoğlu'nda daha önce Fransız Sokağı düzenlendiğini, şu anda da İtalyan Sokağı'na başlandığını belirten Topbaş, 2 yıl içinde de Brüksel Sokağı'nı hayata geçireceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Topbaş, bu sokakta başta Brüksel çikolatası olmak üzere o ülkeye özgü ürünlerin satışa sunulacağını kaydetti.
İstanbul'un gelişme sürecinde ciddi yatırımlar almaya başladığını da dile getiren Topbaş, Brüksel'den metro başta olmak üzere her türlü yatırıma hazır olduklarını bildirdi.

KONUK BAKAN KIR

Belçika Brüksel Bölgesi Devlet Bakanı Emir Kır da Türkiye'nin AB'ye adaylığı sürecinde Kadir Topbaş ile Brüksel'de defalarca görüştüklerini söyledi.

Her iki ülke arasında siyasi, kültürel ve ticari anlaşmalar bulunduğunu ve bunları daha da artırmak için burada olduklarını belirten Kır, çok sayıda şirketin İstanbul'a gelerek bu hafta boyunca görüşmelerde bulunacaklarını kaydetti.

Kır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Brüksel Belediyesi'nin ulaşım şirketleri arasında da işbirliğini içeren bir anlaşma imzalayacaklarını, ayrıca İstanbul surları ve bu surlarda çalışan işçilerin formasyonlarıyla ilgili bir çalışma toplantısı yapacaklarını bildirdi.

Kır, “Amacımız ekonomik alanda olduğu gibi bu alanda da bir anlaşmaya varmak ve iyi çalışmalar yapmak” dedi.

İMZA TÖRENİ

Görüşmede daha sonra, İstanbul'daki raylı ulaşımı AB standartlarına ulaştırmak amacıyla Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Süleyman Pektaş ve Brüksel'in raylı ulaşım şirketi Societe Des Transports İntercommunaux De Bruxelles (STIB) Müdürü Patrick Bultynck arasında teknik ve idari işbirliği anlaşması imzalandı.

Topbaş, anlaşma ile 2 kent arasında ulaşım sistemlerinin planlanması ve işletmeciliğine ilişkin bilgi ve deneyim paylaşımı yapılacağını söyledi.

Ziyarette Topbaş, Türk asıllı Bakan Emir Kır'a İstanbul'u tanıtan kitap, 3 semavi dinin ilahilerinden oluşan CD ve çini porselen hediye ederken, Kır da kendisine Belçika ve Brüksel'i tanıtan 2 kitap, bir kravat, çikolata ve kalem hediye etti.

Haberin Devamı

Öte yandan, daha önce ziyarette yer alacağı açıklanan Brüksel Bölgesel Hükümeti Başbakanı ve Belçika Dış Ticaret Bakanı Charles Picque'nin, Avrupa'da meydana gelen eylemler nedeniyle ülkesinden ayrılamadığı için İstanbul'a gelmediği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!