Hediyenin en iyi 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

Hediyenin en iyi 10 adresi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 00:00

Şimdi herkes alışverişte. Yılbaşı gecesine ve Kurban Bayramı’na 10 gün kala hediye alışverişi tavan yapmış durumda. Zor şey hediye almak. Aldığını karşındakine beğendirmek. Özellikle de orijinal şeylerin peşinde koşanlar için. Bu hafta hediyelik arayanların hizmetindeyiz.

Hediye alışverişinin en iyi 10 adresini ilk kez bundan 3 yıl önce, yine bir yılbaşı arifesinde yayınlamıştık. Aradan geçen sürede pek çok yeni marka Türkiye’ye geldi, bir dolu mağaza açıldı. Biz de jürimizden yeni bir seçim yapmasını istedik. İyi ki de istemişiz, çünkü karşımıza bambaşka bir liste çıktı.

EN İYİ 10

1. Karınca - İSTANBUL

2. Mudo Concept - İSTANBUL

2. Paşabahçe - İSTANBUL

3. Robinson Crusoe - İSTANBUL

4. Lobi - İSTANBUL

5. Tepe Home - ANKARA

6. Hobby - İZMİR

7. Bedesten - ANKARA

8. LeFutur - İSTANBUL

9. Dilara’s - ADANA

10. Uç Uç Home - ANTALYA

KARINCA

Cesur, eğlenceli tasarımlar

Açık fikirli, gülmesini seven, her yaştan insana uygun bir şeyler bulabilirsiniz. Yaratıcı tasarım fikirleri sunmak ve üretmek amacıyla 2004’te Füsun Eczacıbaşı tarafından kurulan Karınca mağazalarında hepsi görsel tasarım sanatçıları tarafından yaratılmış, müze ve tasarım mağazalarında satışa sunulan, günlük ve herkes için ulaşılabilir ürünler var. Karınca, renkli ama bıktırmayan, sürprizli ama zorlamayan, yeni ama kısa ömürlü olmayan, samimi ama laubalilik yapmayan, farklı ama kolay kullanılan ürünler yapıyor. İstanbul’da Kanyon, Akmerkez ve Nişantaşı’nda 3 mağazası var. Fiyatlar 10-354 YTL arasında. Levent Kanyon Tel: (212) 353 04 30.

Mudo Concept

Dekorasyona dair her şey
/images/100/0x0/55eab411f018fbb8f89158b0


Mudo Concept’in kişiye pratiklik sağlayan, hobilerini hayata geçirmesini amaçlayan bir tarzı var. Fiyatlar 7.50 YTL’den başlıyor. Puro ve tıraş setleri, çakmak ve sigara kutuları, masa ve duvar saatleri, kartvizitlikler, masaüstü aksesuvarları, deri şarap kutuları, kadehler, mücevher kutuları, manikür setleri, maket uçak ve arabalar, sofra aksesuvarları, çiçek-mum gibi dekoratif ürünler bulabilirsiniz. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bodrum, Bursa, Kayseri, Konya, Kuşadası ve Marmaris’te toplam 16 Mudo City, İstanbul, Ankara ve Bodrum’da toplam 7 Mudo Concept şubesi var. Maslak Tel: (212) 285 23 90.

Paşabahçe

Her bütçeye uygun

Paşabahçe Mağazaları’nın temel hedefi, alışveriş yapan-yapmayan müşterilerin mağazaları gülümseyerek terk etmesi ve yeniden gelmek istemesi. Yeni ürünlere de bu hedefin gerçekleşmesine katkıda bulunup bulunmadığına göre karar veriliyor. Lifestyle ve Butik olmak üzere iki temel konsepti var. Lifestyle ürünleri; fonksiyonel, faydalı, güzel, trendy ve birbiriyle uyumlu ürünler. Butik konsepti ise kültür hediyeleri ve dekoratif özelliği öne çıkan fonksiyonel ürünlerden oluşuyor. Tüm Türkiye’de 29 mağazası var. Her bütçeye göre bir şeyler bulmak her zaman mümkün. Maslak Tel: (212) 276 1079-285 06 42.

Robinson Crusoe

Alameti farikası kesekáğıdı

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde. Başka hiçbir yerde bulunmayan çizgi roman sayıları, el yapımı günlük ve defterler, şahane ciltli hobi kitapları, oyun kartları, kartpostallar bulabilirsiniz. Kasanın etrafında her zaman insanda şekerci dükkanına girmiş hissi uyandıran orijinal bir şeyler bulunur. Dükkanın alameti farikası, satın aldığınız ürünü koydukları kesekáğıdı. Ayrıca hediye paketi istemenize gerek kalmıyor. Pazartesiden cumartesiye 09.00-21.30 arası açık. Pazar günleri 10.00’da açıyorlar. Tel: (212) 293 69 68.

Lobi

Evdeki her şey satılık

A46 grubu yaratıcıları tarafından geçtiğimiz aylarda Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde açıldı. Türkiye ve dünyada tasarım alanında fark yaratmış markalar bulunuyor. İçerisi bir ev gibi dekore edilmiş. Farklı odalarda farklı tasarım ürünleri bulunduruyor. Takıdan çantaya, doğal sabundan banyo aksesuvarlarına, dekoratif ürünlerden müzik sistemlerine birçok ürün evdeki doğal yerleriyle sergileniyor. Ürünlerin ortak özellikleri alışılmışın dışında, stil sahibi ve yenilikçi olmaları. Tel: (212) 219 30 54.

Tepe Home

1 yıldır hazırlanıyorlar

Tepe Home biri Dubai’de olmak üzere toplam 18 mağazasıyla hizmet veriyor. Firma, yıl boyunca dünyanın tüm büyük aksesuvar fuarlarını ziyaret etti. Yılın moda renkleri ve trendlerini dikkate alarak ürün seçimlerini yaptı. Bazı ürünler özel olarak üretildi. Yılbaşına yönelik zengin bir ürün koleksiyonu oluşturdu. İddialı oldukları alanlar arasında mum, çiçek ve hediyelik eşyalar yer alıyor. Bilkent Mağazası 12 bin metrekare. Ayda ortalama 110 bin kişi ziyaret ediyor. Her gün 10.00-22.00 saatleri arasında açık.

Hobby

Eve teslim hediyelik

Alsancak Mustafabey Caddesi üzerinde, Handan-Yekta Varnalı çiftinin sahibi olduğu Hobby Gift Shop, 15 yılı geride bıraktı. 160 metrekare büyüklüğünde, haftanın altı günü 09.00 - 19.30 saatleri arasında hizmet veren mekanda 25 YKr’den 600 YTL’ye kadar bine yakın çeşit bulma imkanınız var. Kırtasiye ve hediyelik eşya bölümleri mevcut. Alsancak civarından geldiği sürece evlere sipariş teslimi yapılıyor. İzmir’in yanı sıra Ege Bölgesi’ndeki diğer illerden de müşterileri var. Tel: (232) 421 44 33.

Bedesten

Yılbaşı indirimi var

Bedesten, Karum Alışveriş Merkezi zemin katında yer alıyor. Ziyaretçilerinin çoğunu kadın müşteriler oluşturuyor. Mekanda en çok tercih edilen ürünlerin başında cam ve seramik eşyalar geliyor. Vazolar, süslemeli resim çerçeveleri, servis tabakları, bardak takımları bulabilirsiniz. Yılbaşı için özel indirimler de yapılıyor. Bonuscard ile tek ödemeli alışverişlerde yüzde 3, iki taksitli alışverişlerde yüzde iki indirim var. Akşam 22.00’ye kadar açık. Tel: (312) 428 65 49.

LeFutur
/images/100/0x0/55eab411f018fbb8f89158b2

Sıradışı fikirler

Kalitesi, tasarımı ve işlevselliğiyle ilginç bir hediyelik eşya mağazası. Sıradışı, zeki ve eğlenceli ürünler bulabilirsiniz. Yumurtlayan çalar saat, konuşan fotoğraf albümü, saatli sehpa, müzikli pasta servis bıçağı, sigara bıraktırma aleti, meyve soyma makinesi bunlardan bazıları. 250 çeşit ürün var. Türkiye’deki ilk mağazasını Mayıs 2006’da Kanyon’da açtı. Kadıköy Nautilus’ta da bir şubesi var. Kanyon Tel: (212) 353 04 70, Nautilus Tel: (216) 545 75 88.

Dilara’s

İki bin çeşit ürün

Adana’da beş yıldır hediyelik eşya ve aksesuvar satıyor. İki bin çeşit ürün bulabilirsiniz. Neredeyse tamamı İtalyan malı. Tiche, Marcello, Bohemya, Murano, Cyristal de Paris, PF4, Nahman ve İl Paralume gibi markaların kristal ve porselen ürünleriyle Chico-latte’nin altı çeşit çikolatası yer alıyor. Bu aralar en çok Hollanda’dan getirtilen yeni yıl konseptli küçük aksesuvarlar, dekoratif porselen takımları ve Chico-latte çikolatalar satılıyor. Alt katı resim galerisi. Fiyatlar 5-14 bin YTL arasında değişiyor. Tel: (322) 453 37 82.

Uç Uç Home

Evlere danışmanlık

21 yaşındaki Uç Uç Home ev tekstili ile dekorasyon ürünleri ve hediyelik eşya satıyor. Müşterilerinin ev ve işyerlerine gidip dekorasyon danışmanlığı da yapıyor. Selekler Çarşısı’ndan sonra ikinci şubesini Metin Kasapoğlu Caddesi’ne açtı. Avrupalı ve Uzakdoğulu 10 üretici firmanın ürünlerini görebilirsiniz. Sahibi Ayşe Neyişçi. Yurtiçi ve yurtdışındaki fuarları takip ediyor, en son yenilikleri mağazasına getiriyor. Tel: (242) 316 96 42.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!