Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı ve Türk Nöroşirurji Derneği Üyesi Prof. Dr. Ersin Erdoğan, omurga fıtıklarına karşı uyarıda bulundu. COVID-19 pandemisi dolayısı ile hareketsiz kalındığını söyleyen Erdoğan, bu hareketsizliğe karşı yaşam alanımızda yapılabilecek egzersizlerin önemli olduğunu vurguladı.
#Beyin Ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Ve Türk Nöroşirurji Derneği Üyesi Prof. Dr. Ersin ErdoğanBeyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Erdoğan, "Ani sıcaklık değişikliklerinde özellikle 1-2 hafta risklidir. Bu sıcaklık 1-2 haftadan fazla devam ettiği zaman vücut buna alışıyor ve vücut kendi termometresini çalıştırıyor. Bu şekilde de kişinin sıcak çarpması hadisesinin ortaya çıkması azalıyor" dedi. Prof. Dr. Erdoğan, baş ağrısı, mide bulantısı bulunan, şikayeti olan ve ateş değeri yüksek olan kişileri uyardı.
#Prof. Dr. Ersin ErdoğanBeyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Erdoğan, "Ani sıcaklık değişikliklerinde özellikle 1-2 hafta risklidir. Bu sıcaklık 1-2 haftadan fazla devam ettiği zaman vücut buna alışıyor ve vücut kendi termometresini çalıştırıyor. Bu şekilde de kişinin sıcak çarpması hadisesinin ortaya çıkması azalıyor" dedi. Prof. Dr. Erdoğan, baş ağrısı, mide bulantısı bulunan, şikayeti olan ve ateş değeri yüksek olan kişileri uyardı.
#SıcaklıkTUS kontenjanları, taban puanları 2024, adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. ÖSYM tarafından 2024-TUS 1. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu sınav sonuçları 17 Nisan tarihinde erişime açıldı. TUS tercih kılavuzunda genel bilgiler, temel ilke ve kurallar, yer alacak. Adaylar Adli Tıp, Göğüs hastalıkları, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi ve diğer birçok bölümün TUS taban puanları, kontenjanlarını ile özel şartları kılavuzdan öğrenerek tercihlerini gerçekleştirecekler. Peki, TUS kontenjanları 2024 açıklandı mı, tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır? 2024 1. Dönem TUS tercihleri ne zaman? İşte, o konular hakkında ayrıntılar...
#TUS KontenjanlarıTUS taban puanları ve kontenjanları TUS tercih tarihleri 2024 için merakla bekleniyor. 2024-TUS 1. Dönem ve 2024-STS Tıp Doktorluğu sınav sonuçları 17 Nisan tarihinde erişime açıldı. Söz konusu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM TUS 1. Dönem tercih kılavuzu ile TUS kontenjan ve taban puanlar için beklentiler arttı. Adli Tıp, Göğüs hastalıkları, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi ve diğer birçok bölümün taban puanları ile kontenjanları, TUS tercih kılavuzunda ilan edilecek. Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan özel koşullar ve açıklamalara göre tamamlayacaklar. Peki, TUS tercihleri 2024 ne zaman? TUS kontenjanları ve puanları belli oldu mu? İşte, TUS tercih kılavuzu ve tercih tarihleri hakkında ayrıntılı bilgiler.
#TUS Tercih Tarihi 2024Adıyaman Merkez Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Adıyaman Merkez yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Adıyaman Merkez Belediyesi hangi partide? Adıyaman Merkez Belediye Başkanı kimdir?
#Adıyaman2023’te bilim ve teknoloji alanında birçok gelişmeye tanık olduk. Yapay zekâyı her zamankinden çok konuştuk. Kimi gelişmeler distopik bilimkurgu filmlerini aratmadı. Belki bu yıl da uzaya turistik gezi yapacağız ama doğaya verdiğimiz hasarın önüne bir türlü geçemiyoruz. Bilim insanlarından geçen yılı değerlendirmelerini ve 2024’e dair öngörülerini bizimle paylaşmalarını istedik.
#Hazan Aköz IşıkTUS kontenjanları ve taban puanları, tercihlerini şekillendirecek adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM son dakika TUS 2. dönem tercih kılavuzunu erişime açtı. Sınavdan elde ettikleri puanlara göre tercihlerini şekillendirecek adaylar ise Adli Tıp, Göğüs hastalıkları, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi ve diğer birçok bölümün kontenjanlarını merak ediyor. Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan özel koşullar ve açıklamalara göre gerçekleştirecek. ÖSYM TUS 2. dönem kılavuzunda öğrenci kontenjanlarını duyurdu. Peki TUS kontenjanları ve taban puanları nasıl görüntülenir? İşte, TUS 2. dönem tercih kılavuzu bilgileri…
#TUS KontenjanlarıBaş dönmesi oldukça yaygın ve çoğu zaman endişelenmeye gerek olmayan bir durum. Ama bazen çok ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Peki hangi baş dönmelerini ciddiye almalıyız? Tehlikeli baş dönmelerinin diğerlerinden farkı ne?
#Sağlık30 yıldır İzmir’de dalhastanesi olma özelliğini yitirmeden ekip çalışması, güncel teknolojikullanımı ve bilimselliği temel alarak sağlıkhizmeti vermeye devameden EMOT Hastanesiöncülüğünde kurulanEMOT Plus Hastanesi,Omurga Sağlığı Merkezi’ni hayata geçirdi.
#1İstanbul’da gerçekleştirilen yapışık ikizleri ayırma ameliyatının detaylarına dair hastaneden açıklama yapıldı. Açıklamada, 9 saat süren bu büyük operasyonun 30 kişilik sağlık ordusuyla gerçekleştirildiği, 11 aylık Chifaa ve Safaa Kherkhar’ın doğuştan yapışık olan karaciğer ve kalp zarlarının titiz bir çalışmayla ayrıldığı ve bebeklerin durumunun yoğun bakımda izlenmeye devam edildiği kaydedildi.
#AmeliyatÖzel Denizli Cerrahi Hastanesi, profesör kadrosuna bir yeni isim daha ekledi. Nöroloji alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde göreve başladı.Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan Denizli Cerrahi’de Özel Denizli Cerrahi Hastanesi, profesör kadrosuna bir yeni isim daha ekledi. Nöroloji alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde göreve başladı.
#İzmirGizem Misoğlu, hayat dolu bir kadındı. Fitness öğretmeniydi, tulum çalardı. İki yıl önce Fındıklı’da hemşehrisi Emre Küçükbaycan’a âşık oldu, evlendiler ancak hikâye çok acı bitti. Gizem, hamileyken korona oldu, hastalığı ilaçsız atlattı. Kalıcı halsizlik ve çarpıntı için 'psikolojik' tespiti yapıldı. Kalp krizinden öldü. Gizem’in sadece birkaç gün kucağına alabildiği Piraye’den ayrılması sevenlerini yasa boğdu. Gizem’in eşi Emre Küçükbaycan, yaşadığı şoku ve acısını “İnsan bir günde ölür mü ya” sözleriyle dile getirirken, annesi Melahat Misoğlu da, “Ben şimdi kime yanayım. Kaybettiğim kızıma mı, annesiz kalan bebeğine mi” diye gözyaşı döktü.
#Gizem MisoğluLobotomi kelimesi İngilizce lobotomy sözcüğünden alıntıdır. Dilimize bu şekilde girerek Latince olarak tıp alanında kullanılmaktadır. Kelimenin Türkçe karşılığı ise beynin iki lobunu birbirinden ayırmak amacıyla yapılan cerrahi işlemdir. Lobotomi nedir, ne işe yarar, neden yapılır, ne zaman yasaklanmıştır detayları ile derledik.
#Lobotomi Nedir Ve Ne İşe Yarar?Kadir Has Üniversitesi tarafından, üniversitenin kurucusu ve hayırsever iş insanı merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak amacıyla her yıl verilen Kadir Has Ödülleri’nin töreni, 22 Mart’ta dijital platform üzerinden yapılan canlı yayınla gerçekleştirildi. 16. Kadir Has Ödülleri’nde Nörobilim alanında büyük başarılara imza atan ve bu alandaki araştırmalara katkı sağlayan Türk bilim insanlarına “Üstün Başarı Ödülü” ve “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” takdim edildi.
#Kadir Has ÜniversitesiÖzel İzmir Gazi Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Öksüz, teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde estetik ve plastik cerrahiye ilginin her geçen gün arttığını belirterek, günümüzde sıklıkla uygulanan cerrahi yöntemler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
#İzmir