Astroloji, eski dönemlerden beri insanların fazlasıyla ilgisini çekiyor. Bu nedenle de astroloji, yıldızlar ve burçlar insanların merakını uyandırır. Astrolojiye göre 12 adet burç vardır. Her insanın burcu doğduğu tarihe göre değişiklik gösterir. 13 Haziran hangi burç ve burcu ne? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#13 Haziran Hangi Burç Ve Burcu Ne?Osmanlı Devleti, kuruluşundan başlayarak tarihi akışı değiştiren pek çok önemli olayda başrolü üstlenen görkemli bir yapıyı temsil etmiştir. Çok uluslu olan bu görkemli imparatorluk başarılı hükümdarların idaresinde sınırlarını kısa bir sürede genişletmiştir. Osmanlı Devleti, siyasi ve ekonomik gelişmeler başta olmak üzere iç ve dıştaki bazı kriterlere bağlı olarak sırası ile çeşitli dönemlere geçiş yapmıştır. Bu dönemlerden birisi de dağılma dönemidir. Peki, Osmanlı devleti dağılma dönemi padişahları ve savaşları nelerdir? Osmanlı dağılma dönemi konu anlatımını sizler için derledik.
#Osmanlı Devleti Dağılma DönemiOsmanlı imparatorluğunun tarihinde imzalamış olduğu birçok önemli antlaşmalardan sadece biri olan Berlin antlaşması sonuçları önemli olan bir antlaşmadır. Berlin antlaşması Osmanlı imparatorluğunun gerileme dönemlerinde imzalanmış olan antlaşmalardan biri olup bu antlaşma son aylarda en çok araştırılan antlaşmalardan biridir. Peki Berlin antlaşması nedir? Berlin antlaşması tarihi ve bu antlaşmanın maddeleri nelerdir? Berlin antlaşması hangi devletler arasında imzalanmıştır ve sonuçları nelerdir? İşte Berlin antlaşmasına dair tüm detaylar.
#Berlin AntlaşmasıBugün, Abdülhamid’in vefatının 103. yılı. Abdülhamid Han ölüm yıldönümünde anılıyor. Eğitim, bayındırlık ve tarım alanında önemli adımlar atan Abdülhamid Han, 10 Şubat 1918’de İstanbul’da hayatını kaybetti. Mezarı, dedesi için inşa edilen 2. Mahmut Türbesi’nde bulunuyor. İşte Abdülhamid Han’ın hayatı ve ölümüyle ilgili bilgiler...
#Abdülhamid Han Ölüm YıldönümüSultan Abdülhamit Osmanlı döneminin belki de en çok şartışılan padişahlarından birisidir. Sultan Abdülhamit’i kimi çevrelerce Ulu Hakan, kimi çevreler ise Kızıl Sultan olarak adlandırılmaktadır. Döneminde Osmanlı toprakları kayba uğramış olsa da bu dönem ayrıca tartışılmaktadır. Sultan Abdülhamit Osmanlı devletinin çöküş sürecinde padişahlık yapmış bir kişidir. Günümüzde sultan Abdülhamit han dönemi hala daha tartışılmakta ve yorumlanmaktadır. Bu dönemde Osmanlı imparatorluğu büyük karmaşalar içerisindeydi. Osmanlı imparatorluğu 1. dünya savaşına girmeden önce tahttan indirilmişti. Peki, II. Abdülhamid kimdir? Sultan 2. Abdülhamit döneminde hangi siyasi gelişmeler ve olaylar yaşanmıştır? 2. Abdülhamid'in hayatı nasıldır? İşte II. Abdülhamid dönemine dair bütün merak edilen bilgiler.
#II. Abdülhamid Kimdir?Montenegre adıyla da bilinen Karadağ Cumhuriyeti, Balkan ülkelerinden biridir. Başkenti, Podgorica olan Karadağ anayasasında 'demokratik, refah ve çevreci bir ülke' olarak tanımlanır. Ekonomisinin en büyük kısmını turizm oluşturan ülke son yıllarda büyük bir ilgi görüyor. Peki, Karadağ (Montenegre) nerede?
#KaradağATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “1915’TE ANADOLU’DA NE OLDU?” VE “1915’TEN 2015’E BİZ NE YAPTIK, NE YAPMALIYDIK?” KONULU PANEL, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜR MERKEZİ MAVİ SALON’DA GERÇEKLEŞTİ.
Üsküdar’da, Salacak’ın 150-200 metre açıklarında bulunan Kız Kulesi bir çok hikaye ve efsanenin içinde geçer. Kız kulesi tarihin akışı içinde; ticari gemilerden vergi toplama, savunma, fener, 1830’daki kolera salgınında karantina hastanesi ve radyo istasyonu olarak birçok farklı amaç için kullanıldı. Peki, Kız Kulesi ve Nazım Hikmet arasında ne gibi bir bağlantı var? İşte cevabı...
#Kız KulesiTürkiye dejavu yaşıyor. 100 yıl önce Balkanlar’da başına gelenlerin neredeyse tıpatıp aynısı bugün Güneydoğu’da karşısında. Tek fark, ayrılıkçı çeteler dağdan inerken değil Avrupa’nın baskısıyla cezaevinden çıkarılırken davul-zurnayla karşılanıyor olmasıdır. Üstelik ayrılıkçılar ve karşılama ekibi Türk mahallelerinden geçerek gösteri yapıyorlardı.
BERLİN Antlaşması (13 Temmuz 1878) Madde 61: “Babıâli, Ermenilerin yaşadığı vilayetlerde yerel ihtiyaçların gerektirdiği reformları geciktirmeden yapmayı ve Çerkez ve Kürtlere karşı Ermenilerin huzur ve güvenliğini sağlamayı yükümlenir. Bu hususta alınacak önlemleri (büyük) devletlere bildirecektir ve devletler de alınan önlemlerin uygulanmasını gözetleyecektir.”
Güney Osetya savaşından hemen sonra ABD’nin Gürcistan’a göndermek istediği yardım gemilerinin Montrö Sözleşmesi’ni ihlal ettiği haberleri basında yer almaya başlamıştır. Gürcistan’ın jeopolitik konumunda değişimlerin süreceği göz önünde bulundurulursa, Türk Boğazlarının tarihsel durumunu değerlendirmekte fayda vardır.
Yaşlı ve kimsesiz kişileri öldürerek mallarına el koyan "Tapu Çetesi"nin mal varlığını araştıran polis, çete lideri Çetin Acar’ın kız kardeşi Yaşar Acar’ın banka kasası kiraladığını belirledi. Mahkeme kararıyla dün açılan kasadan, çetenin aç susuz bırakarak öldürdüğü Sadullah Paşa’nın gelini Vanda Ayaşlı Esen’in çalınan mücevherleri çıktı. Ancak kasadan Esen’in üvey oğlu İbrahim Ayaşlı Esen’in kayıp olduğunu söylediği 250 bin dolar çıkmadı.
Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ermeniler'in hiçbir zaman Türkler tarafından soykırıma maruz kalmadığını söyledi. Prof. Dr. Halaçoğlu, “Göç yıllarında birçok Ermeni, salgın hastalığa ve açlığa maruz kalarak öldü. Tehcir de yalnızca isyanlara katılan Ermeniler'e uygulandı. 1.5 milyon Ermeni'nin katledildiği iddialarının da o zamanki Ermeni nüfusuna bakıldığında safsata olduğu anlaşılmaktadır” dedi.
ASALA terör örgütünün 7 Ağustos 1982'de Ankara-Esenboğa Havalimanı'ndaki silahlı baskınında şehit olanlar için ne yaptık? Hiç. Havaalanına şehitlerimizi anmak için bir plaket bile konulmadı. Halkın hafızası zayıf olsa da devletin ve Türk aydınların hafızası daha kuvvetli olmalıdır.