AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriVegan beslenmenin çoğu kez bitkisel beslenmeyle aynı şey olduğu düşünülüyor. Oysa ikisi arasında çok önemli bir fark var: Veganlık çevresel hassasiyet ve hayvan refahından kaynaklı bir yaşam biçimiyken bitkisel beslenme sağlık odaklı bir beslenme biçimi...
#VeganPiyasada başta süt ürünleri olmak üzere organik ya da iyi tarım uygulamalarıyla üretim yapan markaların sayısı giderek artıyor. Bu markalardan biri de çocukluğumda evimizde yapılan yoğurtların, sütlerin tadını bulduğum, organik üretim yapan Yoncadan. Yoncadan markası Doğan Organik’e ait.
#Müge AkgünKlasik Osmanlı ve Türk mutfağını yaşatan Türkiye’nin en köklü lokantaları yiyecek-içecek sektörünün önde gelen markaları. Bu lokantalar yılın her anında yerli ve yabancı müşterilerle dolup taşıyor. Ancak ramazan geldiğinde, iftar sofraları birbiriyle yarışıyor. Son dakikada gidip yer bulmak hemen hemen imkansız.
Bu hafta en iyiler sayfasında, önemli bir günde, dışarıda, büyükanneli, büyükbabalı, torunlu, gelinli, kısaca maaile yemek için uygun mekanlar var. Ünlü gurmelere ve ailesi kalabalık olan, çoluk çocuklu yemeklere sık giden insanlara, bu tür mekanların en iyilerini sorduk.
İtalya’daki Türk büyükelçilerinin aşçısı Hikmet Usta, Roma’da açtığı mekana Ristorante Antichi Sapori della Turchia, yani Türkiye’nin Geleneksel Lezzetleri Lokantası adını verdi. Lokantada beğendili kebaptan çeşitli Türk mezelerine, tandır kebap, Adana ve Urfa kebaptan lahana sarması, biber dolması gibi zeytinyağlılara, Türk rakı veşaraplarından levrek buğulamaya kadar Türk mutfağının bellibaşlı yemekleri bulunuyor.