Öyle mekanlar olmalıydı ki bunlar, çocuklar da rahat etmeliydi, büyükler de... Kimse sıkılmadığı gibi, evdeymiş gibi rahat, huzurlu ve neşeli geçmeliydi yemekler. Küçükler kendileri için sunulan yemekleri iştahla yerken büyükler de içkilerini yudumlamalı, anılar keyifle yadedilmeliydi. Büyük jüri 10 adresi belirledi. Ancak her biri başka bir mekana parmak bastığı için, sıralamayı bu kez birinci, ikinci, üçüncü şeklinde değil, alfabetik olarak yaptık.
EN İYİLER * Boğaziçi Borsa - İstanbul
* Chez Le Belge - Ankara
* Checkers Diner - İstanbul
* Günaydın - Etiler, İstanbul
* Hanedan - İzmir
* Hayat - Bursa
* Mabeyin - İstanbul
* The Moon - İstanbul
* Set Balık - İstanbul
* Teras - Adana
Boğaziçi Borsa
40 kişiye kadar grup masaları
1996’dan beri Lütfi Kırdar Uluslarası Kongre ve Sergi Sarayı’nın Boğaz’a bakan tarafına konumlanmış olan Boğaziçi Borsa Restaurant, Türk mutfağının farklı lezzetlerini sunuyor. En beğenilenler arasında Borsa kebap, keşkeş, kuzu tandır, çikolatalı sufle, sultan tepsisi yer alıyor. Müdavimleri, işadamları, siyasiler, sanatçılar ve yabancı misafirler. 40 kişiye kadar gruplar alınabiliyor. Özel çocuk mönüsü yok ama özel istek olduğu takdirde hazırlanıyor. Bebek sandalyeleri mevcut. Ortalama mönü fiyatı 50-60 YTL. Mekanın geniş bir barı ve lounge bölümü var. Her gün 12.00-15.00 ve 18.00-24.00 saatleri arasında açık. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, İstanbul, 0212 232 42 01 02
Chez le Belge
Kerevit partisi mekanı
Ankara Gölbaşı’nda, göle sıfır bir restoran Chez le Belge. Tam 28 yıllık. Daha çok Belçikalı’nın Yeri olarak biliniyor. Mönüsü Fransız mutfağı ağırlıklı. Spesiyal ürünlerinin başında tatlı su ıstakozu olarak bilinen kerevit geliyor. Logosu da kerevit zaten. Kerevit kokteyli, kerevit köfte, somon balığı füme, tavuk köfte, mantar dolma ve mantarlı bonfile en çok tercih edilen yiyecekler. Kerevitler Hirfanlı Barajı’ndan ve çeşitli küçük göllerden temin ediliyor. İskandinav ülkeleri burada her yıl kerevit partisi yapıyor. İki kattan oluşan kapalı mekan 100, yazlık bahçe ise 150 kişi kapasiteli. Bahçe tasarımı çocuklara çok uygun, oyun parkı da var. 12.00 - 22.00 saatleri arasında açık. Sahil Caddesi No: 24 Gölbaşı Ankara, 0312 484 14 78
Checkers Diner
Çocuklu yabancıların gözdesi
Müşteri profilini, yerli ve yabancı çocuklu yabancı aileler, gençler ve özellikle çok para harcamadan kaliteli hizmet almak isteyenlerin oluşturduğu restoranda çocukların ilgisini çekebilecek, iyi vakit geçirebilecekleri bölümler var. Özellikle pinball, müzik kutusu ve elektronik dart makinesi. Üst katı çocuk doğum günleri için ideal. Et ağırlıklı mönüsünde, hamburgerleri, pancake ve sandviç çeşitleriyle American Diner klasiklerini ön plana çıkaran Checkers Diner’da sebzeli noodle, pizza ve makarna da yenebiliyor elbette. Kişi başı maliyet, ortalama 25-30 YTL. Kapalı mekanı 100, bahçesi 40 kişiyi ağırlayabiliyor. Sinasos Alışveriş Merkezi No: 12 Göktürk, Kemerburgaz İstanbul 0212 322 55 11
Günaydın
30 çeşit kebap
Etiler’de 16 yıldır hizmet veren Günaydın Et Lokantası’nın en belirgin özelliği, etlerini Trakya’daki çiftliğinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan elde etmesi. Temel malzemeler ise Güneydoğu’dan. Bahçesi 150, kapalı bölümü 140 kişilik. Mönüsünde 30 çeşit kebap bulunuyor; Küşleme, Ali Nazik, Beğendili Kebap, Sosyete Kebabı denenmesi gerekenler arasında. Yöresel yemeklerden yuvalama, semsek ve mumbar farklı seçenekler arayanlar için. Özel bir çocuk mönüsü yok ama hemen hazırlanabiliyor. Aile toplantılarının ve grup yemeklerinin çok sık yapıldığı mekan her gün 12.00-24.00 saatleri arasında açık. Kişi başı ortalama fiyat, 40-45 YTL. Nispetiye Cad. Seher Yıldızı Sok. No: 6 Etiler 0212 265 02 32
Hanedan
Köyde kahvaltı
Emekli öğretmen Salih Soybaş’ın işlettiği Hanedan, altı yıldır hizmet veriyor. Sekiz dönüm alan üzerine kurulu, 300 metrekare kapalı alanı bulunan Hanedan, bahçesiyle birlikte toplam 700 kişiyi ağırlayabiliyor. Özellikle haftasonları İzmir’den kaçanların kahvaltı adresi. Öğle yemeklerinde ise dana bonfile, dana pirzola,
oğlak dolması, kuzu dolması spesiyalleri var. Köy ekmeği, lavaş, bal, kaymak, dut reçeli, yumurta çeşitleri, tereyağ, peynir, sahanda yumurta, ızgara sucukla iddialı bir kahvaltı sunan Hanedan’da tabakların fiyatı 2-3 YTL. Çiğ börek mutlaka denenmeli. Çocuklar için oyun parkı var. Her gün 08.00 ile 22.00 arası açık. Urla Uzunkuyu Köyü Urla, 0232 762 60 68
Hayat
60. yaşını kutluyor
Bursa’da saygın bir yeri olan Hayat Lokantası 60’ıncı yaşını kutluyor. Bursa’nın merkezi olan Santral Garaj mevkiinde. Mönüsü, başta lezzetli zeytinyağlılar olmak üzere Türk mutfağı ağırlıklı. Bursa’nın her kesiminden misafirlerinin yanısıra, İstanbul, Ankara ve diğer kentlerden iş veya tatil için gelenlerin de ilk durağı. İşletme sahibi Mustafa Selek 1947’den bu yana müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını söylüyor. Her gün 07.00- 17.00 arası açık. Ulubatlı Hasan Bulvarı No: 25, 0224 271 26 26
Mabeyin
Palyaçolu eğlencesi var
2003’ten bu yana Osmanlı’dan kalma ahşap köşkte hizmet veriyor. Beş ayrı salon ve Lobi Bar’dan oluşuyor. Kapalı mekanı 400, asırlık çam ağaçlarıyla dolu bahçesi 350 kişi kapasiteli. Çocuk odası, parkı ve cuma, cumartesi ve pazar günleri palyaçolu eğlence var. Mönü ağırlıklı olarak Güneydoğu yöresinin geleneksel ve farklı lezzetlerinden. Yuvarlama, ekşili ufak köfte mutlaka tadılması gerekenler arasında. Ortalama bir mönü fiyatı 50 YTL. Eski Kısıklı Cad. No: 129 Altunizade, İstanbul, 0216 422 55 80
The Moon
Ay ışığında dünya yemekleri
Panoramik şehir manzarasına sahip The Moon Restaurant, açılır cam duvarları ve çatısıyla ay ışığı manzarası eşliğinde dünya mutfaklarını sunuyor. Mönüsünde, çıtırlı jumbo karides, patlıcan bohçası, kalamar şiş, sebzeli bonfile sarması, asma yaprağına sarılı levrek gibi birbirinden lezzetli spesiyaller yer alıyor. Yerli ve ithal şaraplardan oluşan şarap kavı da cabası. Ortalama kişi başı mönü fiyatı 50-60 YTL. 110 kişilik oturma kapasitesiyle grup rezervasyonları ve şirket yemekleri de yapılabiliyor. Her gün 12.00-02.00 arası açık. Tarlabaşı Bulvarı No: 36-38 Cartoon Hotel Terası Taksim İstanbul 0212 297 21 78
Set Balık
Uygun fiyatlı geniş mekan
1967’den bu yana hizmet veren Set
Balık Restaurant’ın deniz mahsulleri ve meze çeşitlerinden oluşan mönüsünün en beğenilen lezzetleri arasında, löp kalkan, acı ve tatlı soslu jumbo karides, patlıcanlı levrek ve levrek dolması var. Ortalama bir mönü fiyatı 40-50 YTL. Balık ve servis kalitesiyle, geniş yazlık ve kışlık bölümleriyle ve uygun fiyatlarıyla keyifli bir mekan. 200 kişilik kapalı, 300 kişilik de açık bölümü var. 12.00’den 24.00’e kadar kesintisiz hizmet veriyor. Kireçburnu Cad. No: 18, Tarabya - Sarıyer - İstanbul, 0212 262 04 11
Teras
7’den 70’e herkes için
Manzarasıyla Adana’nın en rağbet gören mekanlarından. Dilberler Sekisi’nde, Seyhan Nehri manzarasına hakim bir tepede bulunan 250 kişilik restoran, geleneksel Türk ve dünya yemeklerinin yer aldığı mönüsüyle olduğu kadar, zengin şarap kavıyla da ön plana çıkıyor. İç ve dış terasında şirket, düğün ve nişan yemekleri, özel kutlamalar gibi toplu
yemek organizasyonları yapılabiliyor. Grup masalarında 7’den 70’e her yaştan müşteriye uygun seçenekler var. Özel yemekleri arasında Terrace özel piliç, kuzu ve aleviyle masaya gelen dana sac kavurma yer alıyor. Yeni Baraj Mahallesi 32 Sokak, Damla Sitesi, Adana, 0322 226 03 43