Geçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorMasterChef beef stroganoff tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Beef stroganoff sosunda sotelenmiş dana etinden yapılan bir Rus yemeğidir. 19. yüzyılın ortalarında Çarlık Rusyası'nda ortaya çıkan bu yemek, orijinal tariften önemli ölçüde farklılaşarak dünya çapında popüler hale gelmiştir. Peki, beef stroganoff nasıl yapılır? İşte, orijinal beef stroganoff tarifi ve malzemeleri
#Masterchef Beef StroganoffGirit’te birçok turistik lokanta var ama biraz araştırırsanız iyi mekânlar da var. Bunları ikiye ayırabilirsiniz: Geleneksel mutfak yani tavernalar ve çağdaş Girit mutfağı. Yeni Girit mutfağı da denebilir ikincisine. Bir çeşit suböreği olan ‘bougatsa’ Hanya’da karşıma çıkan en güzel sürprizdi; bizim mutfağın olumlu etkisinin hâlâ devam ettiğinin de kanıtı.
#GiritEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru ErkeJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluRozbif, az kavrulmuş geleneksel bir sığır eti yemeğidir, genellikle İngiltere'de yapılır. Asıl olarak ana yemek olarak hazırlanan rozbif, genellikle sandviçlerde kullanılır. Baharatlarla güzelce marine olması, rozbif tariflerinin püf noktasıdır. Peki, rozbif (roast beef) nedir, nasıl yapılır?
#RozbifDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasScreen Actors Guild - Ekran Oyuncuları Birliği'nin dağıttığı SAG 2024 ödülleri sahiplerini buldu. Hollywood'un ödül sezonunun Oscar'dan önceki son töreni olan SAG ödülleri aynı zamanda "Oscar'ın habercisi" olarak adlandırılıyor.
#SAG ÖDÜLLERİPideli, istiridyeli pazar brunch’ı... Madagaskar çikolatasıyla özel bir tatlı... Ayrıca GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nden İstanbul Kahve Festivali ve Kahve Zirvesi’ne hafta sonu katılabileceğiniz gastronomi etkinlikleri... Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiBayramlaşmaya giderken bir kutu güllü lokum götürmek âdettir. Misafirlere Türk kahvesi yanında ikram etmek içinse çifte kavrulmuş Antep fıstıklısı tercih edilir. Damlasakızlısı, kaymaklısı, nanelisi ve dahası... Lokum söz konusuysa herkesin favorisi farklıdır. Kültürümüzde özel bir yere sahip olan lokumun klasikleşen adreslerini jürimize sorduk.
#LokumMasterChef yeni takımlar, mavi takım kaptanlık düellosunun oynandığı dün gece belli oldu. Büyük finale yavaş yavaş giden MasterChef Türkiye'nin 12 Aralık tarihli 154'ncü bölümünde yarışmacılar kaptanlık oyunu mücadelesi verdi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği 'Beef Wellington' yemeğini rakiplerinden daha başarılı yapan Yağız ve Kıvanç kaptanlık düellosuna kalırken; birinci olan yarışmacı mavi takım kaptanı olarak kırmızı takımın da kaptanını seçme hakkı elde etti. Yeni bölüm fragmanına ise Burak ve Görkem arasındaki tartışma damga vurdu. Peki, MasterChef'te mavi takım kaptanı kim oldu, kim kazandı? İşte, son bölümde yaşananlar...
#MasterchefHiç durmayan siparişler, tutmayan bir sos, tam servis öncesi yanan yemek, bozulan soğuk hava deposu, bunların hepsi restoran işinin ürkütücü sürprizleri. ‘The Bear’ isimli dokuz bölümlük dizi işte tüm bu kaosun ve içindeki çeşit çeşit insanın hikâyesini anlatıyor. Muhteşem etlerin merkezi Chicago’da geçmesi bile diziyi sevmem için yeterli bir sebep...
#The BearTürkiye’nin önde gelen şeflerinden İsmet Saz, pandemi koşulları nedeniyle Kuruçeşme’deki TOİ’yi kapatarak Kanyon’daki Steeve’i onun yerine taşımıştı. Ancak Stevee’in Kanyon’daki kimliğini Boğaz’a geçince aşamaması, hedef kitlesiyle buluşamaması Saz’ı yeniden değişime yönlendirdi. Aynı yerde Stefano adlı bir İtalyan restoranı açtı.
#Müge AkgünMasterChef'te kazanan yarışmacı dün gece belli oldu. 2022 sezonuna hızlı başlayan MasterChef Türkiye'nin 13 Ağustos tarihli 39. bölümünde, final eleme turu heyecanı devam etti. 11 kişilik yarışmacı adayı Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en kısa sürede yapmaya çalışırken, günün birincisi Masterchef 2022 ana kadrosuna seçildi. Rekabet dolu gecenin yemekleri ise beef rendang ve bal ile yaratıcı tabak oldu. Peki, dün gece MasterChef'te kim kazandı? İşte, MasterChef'te ana kadronun 12. yarışmacısı.
#MasterchefAçıldığı günden bu yana bir Alaçatı klasiği haline gelen Limon Köyiçi, birbirinden leziz tatlarıyla adından söz ettiriyor. Şef Eyüp Gül, “Otun da, deniz mahsüllerinin de en iyisi coğrafyamızda bulunuyor. Bunca zenginlik içinde iyi bir menü oluşturmak bizim için hiç de zor olmadı” diyor.
#1Beef Wellington, bifteğin milföy hamuruna sarılarak hazırlanan nefis bir lezzet. Tadı ve görünümyle dikkat çeken bu tarif sofranızın yıldızı olacak. Eğer akşam yemeğinde Beef Wellington'a yer vermek isterseniz, malzeme listesi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Beef Wellington Nasıl YapılırArda ile Omuz Omuza bu hafta 127. bölüm ile ekranlara geliyor. Arda ile Omuz Omuza’nın bu haftaki konuğu genç oyuncu Berker Güven oldu. Berker Güven, Arda Türkmen’in yaptıklarını görmeden, sadece sesini duyarak, mutfakta hünerlerini gösterecek. Peki Berker Güven kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Berker Güven hakkında merak edilenler...
#Berker GüvenLaboratuvarda et üreten Silikon Vadisi’nin ödüllü şirketi Orbillion Bio’nun Türk kurucusu Samet Serdar Yıldırım, gelinen noktayı Hürriyet’e anlattı: “Şu anda wagyu danası, bizon, koyun ve geyik etlerini geliştirdik. Gelenekseli kadar lezzetli, sağlıklı ve çok daha besleyiciler. İlk ürünümüz 2023’te marketlerde olacak.”
#Et