Patmos tavsiyeleri

Yakın bir Yunan Adası’na gideyim; hem kafa dinleyip hem de eğleneyim diyenler için en uygun seçenek Patmos. Peki bu adada ne yapılır, nereye gidilir? Buyurun ayrıntılı rehbere...

Haberin Devamı

Patmos tavsiyeleri

◊ NASIL GİDİLİR
Ben şu yolu izlemiştim: Sabah erken saatlerde Bodrum’dan Kos’a geçiyorsunuz. Yaklaşık 20 dakika. Geçmek kolay, sonrası zor. Çünkü çok ağır ilerleyen bir pasaport sırası oluyor. Güneşin altında sıra beklerken bir yandan da stres basıyor, “Ya Patmos’a gidecek feribotu kaçırırsam?” stresi. Çünkü o feribot da bir saat sonra kalkıyor. Üstelik kalkış yeri limanın diğer ucunda. O yüzden Kos feribotundan salına salına değil, koşarak inenleri asla yadırgamayın. Bir bildikleri var!

◊ PASAPORT MAGAZİNİ
Geçtiğimiz günlerde Bodrum’a konser vermeye gelen ünlü şarkıcı Remos da Kos’tan feribotla geçeyim demiş ve bu çılgın pasaport kuyruğuna takılmış. Bu magazini de araya sıkıştırmış olayım...

◊ İLK DURAK: CHORA
Neyse... Patmos’a ayak bastınız. Akşamüstü ilk durağınız Chora olsun. Tarihi Saint John’s Manastırı’nın etrafındaki bu şahane köyde önce Vaggelis’e gidip bir akşam yemeği yiyin. Özellikle ‘Beef Ragu’su ve Saganaki’si muhteşem! İlerleyen saatler için bar seçenekleriniz hem birbirine yakın hem de çok eğlenceli: Stoa, Thalami, Astivi ve Pougki.

◊ GRIKOS’UN FAVORİSİ AKTİS
Grikos koyunun favorisi tabii ki Patmos Aktis Oteli. Zarif, sofistike ve fazlalıklardan arınmış sade mimari tasarımıyla dikkat çeken otelin 56 odası var. Tüm oda ve süitler oldukça geniş. Patmos Aktis’in plajında denize girip akşamüstü mutlaka Plefsis tavernasında yemek yiyin.
Patmos Aktis’in biraz ilerisinde yer alan Petra koyu ise denizinin güzelliğiyle dikkat çekiyor. Burada da salaş bir bar-restoran var. Petra’nın güney tarafında yer alan Plaki adlı plaj ise nudistlerin favorisi.

◊ SKALA’DA SABAHLAR OLMASIN
Adanın en büyük köyü. Uzun süre tatil yapanlar ve ‘geceden kalma’ olanların hepsi meydandaki Houston’da buluşup geç kahvaltı yapıyor. The Patmians ise hemen Houston’un yanında bir başka sosyalleşme mekanı. Gece geç saatlerde Ginger ve Kasbah’a gitmek elzem. Özellikle Kasbah gece 03.00’dan sonra başlayan ‘after’ partileriyle ünlü. Skala’nın biraz dışında, Sapsila isimli sakin koyda konuşlanan Benetos ise Susan Matthaiou’nun ’97 yazında açtığı 14 masalık popüler bir restoran. Benetos, adaya giden Türkler’in bir numaralı favorisi. O nedenle en çok burada Türkçe konuşma balonları havada uçuşuyor.

◊ EN GÜZEL DENİZ KAMPOS’TA
Bu bölgenin en ucunda nefis bir koy var, Geranos (Livadi Geranou).
Geranos, adanın en güzel denizine sahip plajlardan biri.
Kampos koyunda ise favorim iki farklı mekân: İlki bir beach club, Atmos. Daha konforlu ve şık. Diğeri ise daha bohem, Sea Sun.

◊ ERİŞİMİ ZOR: PSILI AMMOS
Herhalde adanın en ulaşılması zor koylarından biri burası! Aracınız ya da motorunuzla bir yere kadar gidiyorsunuz, sonrası 40 dakikalık bir yürüyüş!
Tepeleri aşarak Psili Ammos’a vardığınız zaman sizi bekleyen şey ise nefis bir kumsal, çoğu zaman dalgalı bir deniz ve özellikle köftesiyle patates kızartması müthiş olan şirin bir lokanta.

Yazarın Tüm Yazıları