Bebeklerde bilinç ve nabız kontrolü, yetişkin bir insana göre farklı yapılmaktadır. Kalbin damarlar üzerinde yaptığı baskıya neden olan kuvvete nabız denmektedir. Damarlarda meydana gelen genişleme ve daralma hareketleri vücudun farklı bölgelerinden hissedilmektedir. Bu bölgeler başta şakaklar olmak üzere el bilekleri, boğaz ve kasıklar olarak belirtilmektedir. Peki, bebeklerde nabız kontrolü nereden ve hangi damardan yapılır? İşte, bebeklerin nabız kontrolleri hakkında bilinmesi gereken detaylar.
#Bebeklerde Bilinç KontrolüGelişen teknoloji ve bilimsel araştırmalar, gelişim ve eğitim sürecimizi şekillendiren faktörleri her geçen gün daha da detaylı olarak gün ışığına çıkarıyor. Çağımızın en büyük keşiflerinden biri de bebeklerin henüz anne karnına düştükleri andan itibaren müthiş bir öğrenme potansiyeline sahip oldukları gerçeği.
#Çocukların Müzikle Gelişim SerüveniTürk Neonatoloji Derneği, AstraZeneca Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle anne/baba ile bebek arasında ten tene temas uygulamasını ülkemizde yaygınlaştıracak önemli bir proje başlattı. Proje hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, “Projemizin amacı ailenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yatan bebeği ile ten tene temasının mümkün olan en erken zamanda sağlanabilmesi için gereken eğitim ve fiziksel koşulları sağlamak, uygulamanın sağlık ekibi, aile ve bebekler için sonuçlarını değerlendirmektir.” dedi.
#Sponsorlu İçerikİnsan vücudunda gerekli olan bazı asitler bulunur. Folik asit ise bunlardan birisidir. Genellikle folik asit pek çok kişi tarafından merak edilir. Folik asidin düşük veya yüksek olması durumunda insan vücudunda bazı rahatsızlıklar görülmesine sebep olur. Peki Folik asit nedir? Folik asit değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtilerini sizlere detaylıca açıkladık.
#Folik Asit NedirÜlkemizde pek çok ebeveyn kalp atış hızının ve kendi nabzının dakikada 60 ila 100 atışta olması gerektiğini de bilir. Çocuklarınızın aslında tipik olarak daha yüksek bir nabız hızına sahip olmalarına da şaşırabilirsiniz. Çocuklarda kalp atışı hızı kaç olmalı sizler için derledik.
Bebeklerin metabolizmalarında meydana gelen bazı durumlar yetişkinlerinkine göre oldukça farklı olabilmektedir. Bu durumların başında da nabız sayısı gelmektedir. Nabız ya da kalp atışı kalbin belli bir sürede kaç kez attığını gösteren hayati önem arz eden bir durum olmaktadır. Peki, bebeklerde nabız sayısı neden fazladır ve kaç olmalıdır? İşte, bebeklerdeki nabız ve nabız sayısı hakkında bilinmesi gereken detaylar.
Hamilelik sürecinin ilk 3 ayında yaşanan sorunlar ilgili önemli bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Opr. Dr. Özge Piri Mantar, gebelikte ilk 3 ayın çok önemli olduğunu belirterek, "Bu dönemde düşük riski çok yüksek olabilir. Düzenli olarak anne adayının takip edilmesi gerekiyor" dedi.
#GebelikAğlama, bebekler için kendini ifade etme şeklindir. Anne-babalarına ihtiyaçlarını bu şekilde iletirler. Ancak yenidoğan döneminde bazen tüm ihtyaçları giderilmiş bebekler ağlama krizine girebilir. Böyle bir durumu ilk defa yaşayan ebeveynler genellikle soluğu hastanede alır ve çoğunlukla doktordan “herhangi bir sağlık problem yok, gaz sancısı veya kolik” cevabını alırlar. Bu yazımızda bu problemlerden ve çözüm yöntemlerinden söz edeceğiz.
#Bebek