Bebekler ne zaman emeklemeye başlar sorusunun yanıtı, çocuk sahibi olmuş vatandaşların merakla araştırdığı konular arasında yer alıyor. Gelişim sürecinde olan birçok bebeğin hangi dönemlerde emeklemeye başlayacağı merak ediliyor. Peki, bebekler ne zaman emeklemeye başlar? İşte, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solgun'un konuyla ilgili verdiği bilgiler.
#Bebekler Ne Zaman EmeklerBebekler ne zaman emekler konusu, ebeveynlerin merakla araştırdığı konular arasında yer alıyor. Yeni doğmuş bebeklerinin gelişim sürecinde, emekleme, oturma ve yürüme gibi eylemlerin ne zaman gerçekleşeceğini merak eden anne babalar, bebekler ne zaman emeklemeye başlar sorusuna cevap arıyor. İşte, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Avni Solgun'un konuyla ilgili verdiği bilgiler
#Bebekler Ne Zaman EmeklerYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekBebeklerini heyecanla dünyaya getiren anneler, aynı heyecanla ne zaman emekler, oturur ve yürür merakla gelişimlerini araştırırlar. Yeni doğmuş bebekler gelişim sürecince dönme, emekleme, oturma, yürüme gibi eylemleri genellikle sırasıyla gerçekleştirirler. Peki bebekler ne zaman emekler ne zaman oturur ve yürür? İşte, uzmanların bebek gelişim süreciyle ilgili verdiği bilgiler…
#Bebekler Ne Zaman EmeklerKantinden aldığı şırınga çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu vefat eden 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal ile ilgili soruşturmadan yeni haberler geldikçe konu da tekrar gündeme geldi. Çocuğunuzu tehlikelere karşı korumak evde bile gerçekten çok zor. Bu nedenle tehlike oluşturacak durumları önceden düşünüp, elinizden geldiğinde önlem almanızda büyük fayda var. Peki çocuğun boğazına yabancı cisim kaçtığında ne yapılmalıdır? Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Salih Somuncu ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fikriye Sarıkayalar tüm detayları açıkladı.
#İlkyardımOyun, çocuğun sosyal, duygusal, bilişsel, fiziksel kısacası gelişiminin her aşamasında çok önemli bir yere sahip olan en temel ihtiyaçlarından biridir. Çocuk için en kalıcı öğrenme yolu oyundur. Oyun sırasında çocuk hem eğlenir hem de yeni davranış ve bilgiler kazanır.
#ÇocukYeni anne olanların en çok merak ettikleri arasında bebeklerde kucak alışkanlığı konusu yer alır. Kimi anneler “Bebeğim sürekli kucak istiyor, neden?” “Bebeğim kucaktan inmiyor normal mi?” sorularına yanıt arar. Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney bebeklerde kucak alışkanlığı ve bu süreçle ilgili bilinmesi gerekenleri paylaştı.
#BebekBir bebek dünyaya geldiğinde en uzun süre bakıma muhtaç olan canlıdır. Doğal olarak anne ya da anne yerine geçecek kişiye bağımlıdır. İhtiyaçlarını kendi başına karşılayacak duruma geldiğinde ise bu bağımlılığın zamanla azalması beklenir. Burada anne doğru zamanda çocuğun gönderdiği sinyalleri alarak kendisinden ayrılmasına izin verebilmelidir.
#ÇocukAlerji hayati risk taşır mı? Alerjinin belirtileri nelerdir? Alerji nasıl teşhis edilir? Alerjiye karşı evde nasıl önlemler alınabilir? Alerjisi olan bebeklere nasıl bakılmalı? Çocuklarda alerji nasıl anlaşılır? Bebek alerjiye karşı nasıl korunur? Konuyla ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını uzmanlardan öğrendik.
#Alerjinin Belirtileri