Dişi olmayan 6 aylık bebek eti, sebzeyi kendi kendine yiyebilir mi? Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler olan 'baby-led weaning' yani BLW akımını destekleyenler, bu soruya "Doğru şekilde servis edildiğinde, evet" cevabını veriyor. Bebekleri kaşıkla hatta bazen de zorla besleyen geleneksel yaklaşımın aksine daha doğal ve kendiliğinden bir beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen BLW ile büyüyen çocukların yemekle daha sağlıklı bir ilişki kurduğu öne sürülüyor. Peki gerçekten böyle mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Baby Led WeaningBeslenmeyle ilgili bazı yanlışlar, yapılan tüm araştırmalara karşın doğru biliniyor; araştırmacılar ne derse desin akıllardan silinmiyor. İşte beslenme söz konusu olduğunda, dünyanın en önde gelen uzmanlarının "Yeter artık" dediği efsaneleşmiş yanlışlar.
#SağlıkHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi besin zehirlenmesi vakalarını da tetikledi. Bulantı, kusma, karın ağrısı, halsizlik ve ishal ile kendini gösteren besin zehirlenmeleri, her ne kadar hafif seyreden bir hastalık olsa da bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, çocuklarda ve yaşlılarda ölüme kadar götürebilecek tablolara neden olabiliyor.
#Buğra BuyrukcuYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 8 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 8 aylık bebek ne kadar uyur, 8 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 8 aylık bebek kilosu, 8 aylık bebek bakımı, 8 aylık bebek aşısı, 8 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 8. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 7 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 7 aylık bebek ne kadar uyur, 7 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 7 aylık bebek kilosu, 7 aylık bebek bakımı, 7 aylık bebek aşısı, 7 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 7. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 6 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 6 aylık bebek ne kadar uyur, 6 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 6 aylık bebek kilosu, 6 aylık bebek bakımı, 6 aylık bebek aşısı, 6 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 6. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekKumrular sahip oldukları küçükbaş yapısına rağmen oldukça dayanıklı bir vücuda sahiptir. Tükettikleri farklı besinler sayesinde bağışıklıkları güçlüdür. Sizler için kumrular ne yer, yavru kumru nasıl beslenir, kumruların en çok sevdiği besinler nelerdir konularını derledik.
#Kumrular Ne Yer?Erken yaşta öğrenilen sağlıklı beslenme alışkanlığı kişinin sağlığını ömür boyu etkiliyor. Araştırmalar, kalp-damar hastalıkları ve diyabet gibi sağlık sorunlarının erken çocukluk dönemiyle bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Bu noktada ebeveynlere çok önemli bir iş düşüyor. Peki ama 'dünyanın en zor işi' gibi görülen doğru ve sağlıklı beslenme alışkanlığı çocuklara nasıl kazandırılır? Bu konuda en sık yapılan hatalar neler? İşte dikkat etmeniz gereken en önemli 6 kritik nokta ve yapılması/yapılmaması gerekenler...
#Sağlıklı BeslenmeABD’de yapılan yeni bir araştırmada bazı meyve ve sebzelerdeki ‘flavonoidlerin’ beyindeki hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiği ve yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azalttığı saptandı. Peki hangi sebze ve meyveler hafızaya iyi geliyor? Ne kadar sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYorgunluk ve halsizliğe iyi gelen vitaminler; B vitaminlerinin tümü ve D vitamini şeklindedir. B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 vitaminleri ile D vitamini içeren besinler halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelmektedir. İşte yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelen vitaminler ve besinler hakkında ayrıntıları derledik.
#YorgunlukBebeğiniz, ilk 6 ay boyunca ihtiyacı olan tüm besinleri anne sütü ile karşılar. Yenidoğan bebek emzirmesinde ise, bebek sık sık annesini emmek isteyebilir. Bebeğiniz azar azar emdiği için, daha sık bazen de her saat başı acıkır. Yeni doğan bebeğe mama ne zaman ve ne kadar verilir sizler için derledik.
#Yeni DoğanHamilelik sırasında sağlıklı besin çeşitleri yemek, bebeğin kilo almasına ve bebeğin gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunur. Ayrıca, yeterli besin ve mineral alımı, annelerin hamilelik sırasında canlı ve sağlıklı tutar. Özellikle yeni taze ve organik ürün kullanımı hem annenin hem de bebeğin sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Yeni doğal ürünler, vücuda hayati besin takviyesi veren önemli bir lif kaynağı olduğundan son derecede gereklidir. Bu meyvelerin en başında nar gelmektedir. Hamilelikte nar yemek bebeğe kilo aldırır mı? Leke yapar mı? Gebelikte nar yemenin faydaları nelerdir detayları ile derledik.
Hamilelik süresinde dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunuyor. Özellikle de anne ve bebek sağlığı için hamilelik sürecinde beslenmeden egzersize kadar üzerinde durulması gereken konular vardır. Hamilelikte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gebelikte dikkat edilmesi gereken hareketler, yiyecekler ve konular nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Günümüzde pek çok nedenden kaynaklı olan çeşitli hastalıklar meydana gelebilmektedir. Bu hastalıklara diğer insanlardan daha fazla yatkınlık gösteren kişilerden biri de hamile olan anne adayları olmaktadır. Özellikle hamilelik döneminde ortaya çıkan ve bebeğin doğumuna kadar devam eden bu hastalıklar hem anne hem de bebek için riskli durumların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Peki, hamilelik şekeri kaç olmalı? Gebelikte açlık ve tokluk şekeri ortalama kaç olmalı? İşte, anne adaylarını yakından ilgilendiren hamilelik şekeri hakkında yeterli bilgiye sahip olmak isteyenler için gerekli olan detaylar.
#Hamilelik Şekeri Kaç Olmalı?Maneater önemli olan ve sevilen oyunlardan bir tanesidir. Bu oyunun temelini bir köpekbalığı oluşturmaktadır. Kullanıcının, on tane kişiyi öldürmesinin ardından oyunun en başında yer alan kişi bölüm sonu savaşı şeklinde gelmektedir. Bu esnada avcılar kullanıcılara ateş atabilmektedir ve kullanıcıların canı ağır ağır düşmektedir. Mermilerden kaçmak için ise sağa ya da sola kayma hareketlerini kullanmak gerekmektedir. Sizin için Maneater oyununun ne demek olduğunu, sistem gereksinimlerini, oyun ipuçlarını ve detaylı incelemelerini derledik.
#Maneater Sistem Gereksinimleri