Kahvaltıya veya çayın yanına güzel bir eşlikçi arıyorsanız, bazlama çok doğru bir tercih. Mayalı hamurla hazırlanan bu nefis lezzetin tadına doyamayacaksınız. Eğer siz de yumuşacık bir bazlama yapmak isterseniz, tarifimiz aşağıda yazılı. Denemeden geçmeyin.
#EvdehayatKayseri yağlaması malzemeleri ve hamuru, MasterChef yarışması ile merak ediliyor. Yağlama, şebit denilen bazlama türü ekmeğin üzerine kıymalı ve yoğurtlu sosun eklenmesiyle hazırlanıyor. Pasta gibi görünümüyle tadına doyum olmuyor. Kayseri'nin bu meşhur lezzetini kendi mutfağınızda denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Yağlama TarifiGelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Çeşitli iç harcı malzemesiyle hazırlanabilen şenlik böreğini bu kez sizlere kıymalı iç malzemeleri ile hazırladık. Aynı zamanda hazır yufka ile de yapabileceğiniz şenlik böreği tarifi daha pratik milföy hamuru ile haberimizde! Peki, şenlik böreği nasıl yapılır? İşte, şenlik böreği tarifi ve malzemeleri...
#Şenlik BöreğiHafta içi her gün yayınlanan gündüz kuşağı programlarından Gelinim Mutfakta günün birincisi belli oldu. Haftanın ikinci gününde en güzel tarifleri hazırlayan gelinler, en yüksek puanı almak için mücadele veriyorlar. Bugün ise bazlama kebabı tarifi hazırlayarak, tadım puan yorumun ardından Gelinim Mutfakta çeyrek altını alan kişi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim kazandı? 29 Kasım Salı Gelinim Mutfakta puan durumu ...
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta Ankara bazlama kebabı tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Birbirinden başarılı yarışmacıların hünerlerini sergiledikleri bazlama kebabı tarifi izleyici tarafından da merak edildi. Yapımı kolay, lezzetiyle sevdiklerinize güzel bir akşam yemeği alternatifi sunan Ankara bazlama kebabı nasıl yapılır merak edenlere, İşte, Gelinim Mutfakta Ankara bazlama kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Gelinim Mutfakta Ankara Bazlama KebabıGastronomi, kültür, sanat ve eğlence dünyası geçen hafta sonu Kuşadası’nda buluştu. Kuşadası Sokak Festivali’ne gittik; yerel yemeklerin peşine düştük. İlçenin mutfağını anlatan şef Ozan Güngör: “Arapsaçı, ebegümeci ve tilkişen gibi otların yemeği çok seviliyor. Enginar, zeytinyağlı ve bol baklalı yeniyor.”
#Gastronomi'Kendi ekmeğini kendin yap' trendi son yıllarda hızla yükseliyor. Hele ki şimdi arama motorları ekmek tarifi arayanlarla dolu. Ne de olsa mutfakta daha çok vakit geçirebiliyoruz. Bu dönemde, çeşit çeşit ekmek yapabilir, sıcacık, taze taze yiyebiliriz. Tek ihtiyacınız biraz cesaret, un ve su! Ve sizin için şeflerden aldığımız tarifler...
#EkmekAlışılagelmiş tost türlerini aklınızdan silin, atın! Tostu bazlamayla yaptık, görünümü ve tadıyla da fark yarattık. Yumurtaların özenle pişirilip çıtır ekmeğin üzerine konduğu, domatesin nefis tadıyla birleşip, taze soğanla da harika bir görünüm oluştuğu bazlama tost kahvaltı sofralarının gözdesi olmak için hazırlanmayı bekliyor. İşte bazlama tost tarifi…
#ArçelikKavurucu yaz sıcaklarında kentlerin, sahillerin kalabalığından kaçıp yükseklere tırmandığınızda bambaşka bir dünyayla karşılaşırsınız. Bol oksijenli, serin, yemyeşil tepelerde sadece meraklıların bildiği lezzet mekanları saklıdır. Sadece bu lezzetleri tatmak, manzarayı seyretmek için dağların yolunu tutmaya değer...