Biryani tarifi, alışılmış lezzetlerinden dışında farklı şeyler arayanlar için nefis bir alternatif. Hindistan mutfağına ait olan bu lezzet, et veya balıkla hazırlanıyor. Bildiğimiz pilavlardan farklı olarak hazırlanan biryani, içerisindeki baharatlarla da lezzetini katlıyor. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, biryani tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiBalık sezonu açıldı. Sağlıklı bir mutfağı balıksız düşünmek pek mümkün değil. Çünkü balıktaki omega-3 yağ asitleri kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına kadar birçok faydasıyla ön planda. Balık seçimi yaparken çoğunlukla gözden kaçan bir mesele var, cıva birikimi... Sardalya, hamsi, Atlantik somonu, alabalık, levrek ve çipura gibi bu konuda daha güvenli balıklarla lezzeti bol tarifler hazırladım.
#BalıkGüzelce demlenmiş, buharı tüten bir pilavın hepimizin gönlünde yeri ayrı. Ama sıcaklar malum! O halde neden pilavları soğuk soğuk yemeyelim? Ama öyle bildiğimiz, klasik tarifler değil bu bahsettiğim... Size pirinçli ve bulgurlu çeşit çeşit tarif hazırladım. Kimini limon ve taze otlarla yapıyorum, kimini karides ve Meksika fasulyesiyle... Mozzarella ve naneyi, enginar ve çamfıstığını aynı tabakta buluşturmayı eminim siz de seveceksiniz.
#PilavTiyatrocu ve maraton koşucusu Canan Günaştı, Türkiye’de yalınayak aktivizmi yapan ilk kişi. Ava Gardner’ın başrolü üstlendiği ‘Çıplak Ayaklı Kontes’ filmindeki gibi hayatını çıplak ayakla sürdüren Günaştı, bazı yerlere ayağını kapatmayan ince zeminli sandaletleriyle gidiyor.
#Canan GünaştıGenellikle Hindistan ve çevre ülkelerin mutfaklarında kullanılan basmati pilavı son yıllarda ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Mis kokulu basmati pilavı adını da buradan alıyor. Adı Sanskritçe "parfümlü" anlamına gelen kelimeden türetilmiş bu hoş kokulu ve ince uzun taneli pirinç, "pirinçlerin kraliçesi" olarak anılıyor. Peki, basmati pirinç pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, basmati pilavı tarifi ve malzemeleri...
#Basmati PirinçHint mutfağının yöresel tatlılarından Kheer MasterChef yarışması ile en çok aranan tariflerden biri oldu. Damak tadınıza uyacak, sofranıza bambaşka lezzetler katmanızı sağlayacak Hint mutfağının en özel tatlısını mutlaka denemelisiniz. Hint usulü sütlaç olarak da bilinen Kheer nasıl yapılır merak edenlere, işte Kheer tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Kheer TarifiBiryani, Hint mutfağının tanınmış lezzetlerinden biri. Baharatlı pilav ve lokum gibi kuzu etinin bir araya geldiği bu lezzetin tadına doyum olmuyor. Çeşitli baharatların kullanıldığı Biryani pilavı tavuk eti ile de hazırlanabiliyor. Peki Biryani nasıl yapılır? İşte Biryani tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiBİM aktüel ürünler kataloğu 30 Ağustos 2022 Salı yayımlandı. BİM'de bu hafta; makaron 29,50 TL, basmati pirinç 32,50 TL, tahıllı meyveli içecek 9,75 TL, şeker ilavesiz reçel çeşitleri 18,50 TL, organik yulaf ezmesi 12,50 TL, tarhana cipsi 34,50 TL, süzme çiçek balı 64,50 TL'den satışa sunulacak. İşte, BİM kataloğu 30 Ağustos 2022 tamamı...
#BİM KataloğuBu hafta sizinle neredeyse her yemeği taçlandıran, ana yemeklerin bir numaralı tamamlayıcısı olan pilavın sağlık açısından oldukça faydalı bir çeşidiyle tanıştırmak istiyorum; basmati pirinç pilavı. Mutfaklarımızda kullandığımız baldo pirinçlere oranla daha uzun ve iri taneli bir şekle sahip olan basmati pirinci, genellikle Hindistan ve Pakistan’da üretilir. Himalaya Dağları’nın eteklerinde yetişen bu pirincin en çok tüketilen bölgesi de Orta Doğu’dur.
#Zahterli Basmati PirinciBir tavuktan kaç farklı yemek çıkar dersiniz? En fazla kaç parçaya ayırabilir, kaç farklı şekilde pişirebiliriz? Butu, göğsü, kanadı, hatta kemiği... Sotesi, ızgarası, fırınlananı... Alternatif çok. Sadece tavuk etinin çok hassas bir ürün olduğunu unutmamak ve doğru şekilde muhafaza edip çabuk tüketmek lazım.
#TavukKronik enflamasyon salgını gün geçtikçe artıyor. Sedef, egzama ve romatizmal hastalıklarla karşımıza çıkan enflamasyondan kurtulmanın anahtarı sağlıklı beslenmede. Glisemik yükü yüksek beyaz un, rafine şeker, nişasta, mısır ve ayçiçeği yağlarından uzak durmak şart.
#BeslenmeYaklaşık bir yıldır Çankaya Yıldızevler’deki adresinde hizmet veren Dhaaba 47, Pakistan mutfağının leziz yemeklerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. Bir aile işletmesi olarak çalışan restoran, Pakistan’ın yanı sıra Arap, Afgan ve Hindistan mutfağından çeşitli yemeklerle menüsünü zenginleştiriyor.
#Haşim KILIÇHimalayalardan akan bol mineralli ve vitaminli suların beslediği topraklarda yetişen basmati pirinç, içerik bakımından oldukça zengin olması ve ideal besin değerleriyle son zamanların gözdesi olmaya aday diyebiliriz. Peki basmati pirinç nedir, özelliği nelerdir? İşte, basmati pirinç faydaları…
#Basmai PirinçKashmiri pulao yani Keşmir pilavı diye de bilinen Hint pilavı, bölgenin en sık yapılan ve en sevilen lezzetlerinden biri. İçindeki baharatları, kuru yemişleri ve meyveleriyle çok farklı bir lezzeti olan Hint pilavını davet veya yılbaşı sofralarında sunabilirsiniz. Peki, keşmir pilavı nasıl yapılır? İşte Hint mutfağının en sevilen pilavı ile ilgili püf noktalar...
#Keşmir Pilavı Nasıl YapılırDünyada birçok pirinç çeşidi bulunuyor, bunlardan biri de basmati. Özellikle Orta Doğu'da fazlaca tercih edilen basmati, yasemin pirincine benzetilmektedir ancak kokusu daha hafiftir. Peki, basmati pilavı nasıl yapılır? İşte adım adım basmati pilavı tarifi...
#Basmati Pirincinin ÖzelliğiGelinim Mutfakta'nın 20 Kasım tarihli lezzeti bir Hint yemeği olan 'Kashmiri Pulao' oldu. Yarışmasının takipçileri Kashmiri Pulao tarifini internet üzerinden araştırıyor. Baharatların oldukça fazla olduğu Kashmiri Pulao siz de evde deneyebilirsiniz. İşte, Hint pilavı Kashmiri pilav tarifi...
#Kashmiri Pulao Nasıl Yapılır?Aynı zamanda biriyani, biriani, birani veya briyani olarak da bilinen biryani, Hint mutfağında yer alan karışık bir pirinç yemeğidir. Daha sonra yarı pişmiş pirinç ile ayrı ayrı birleştirilerek köri karıştırılarak karşılaştırılabilir. Peki, biryani nasıl yapılır, biryani yaparken gerekli malzemeler neler? İşte, biryani tarifi
#Biryani