Güncelleme Tarihi:
Yan yana dizilmiş balık lokantaları, kokteyl barları, restoranları ve butik dükkânlarıyla Kuruçeşme her zaman hareketli. Bölgenin merak uyandıran mekânlarına yakın zamanda bir yenisi daha eklendi. Barsandro Coctel, hem yemekleri hem de kokteylleriyle iddialı.
Şef Nisa Pekşen’in geliştirdiği menüde paylaşımlık tabaklar ağırlıkta. İsli yoğurt, karamelize tatlı patates, acı yağ ve tahinle sunulan falafel (65 lira), keçi peyniri ve portakal soslu-vişneli enginar (95 lira), tatlı patates kızartması (95 lira) ve karides tempura (165 lira) öne çıkan tabaklardan... Başlangıçlardan taze bakla, trüf yağıyla sotelenip çağla turşusuyla masaya geliyor.
Menüde pizzetta (ufak pizza), taco ve bun seçkisi var. Karamelize arpacık soğanı, hardal ve parmesanlı ‘füme kaburga pizzetta’ 165 lira. Domates sosu, mantar, kuru domates
ve bitkisel peynirli vegan pizzetta (130 lira) seçeneği de var. Et, tavuk, karides ve vegan olmak üzere dört çeşit taco, buharda pişen Asya usulü yumuşak bao ekmeğiyle yapılan bun’lar menünün diğer talep gören lezzetleri. Bun çeşitlerini de sayalım: Hoisin sos ve salatalıkla sunulan ördekli (175 lira)... Acı mayonez, Yedikule marullu ve kızarmış tavuklu... Trüflü ricotta peynir, marine kabak ve guacamole soslu ‘veggie’...
Bitkisel beslenenler için basmati pirinç, sotelenmiş mantarlar, renkli biberler, Meksika fasulyesi ve baklayla zenginleştirilen ‘vegan bowl’ (145 lira) gibi seçenekler de servis ediliyor.
Canlı müzik de var
Bar menüsünü miksolojist Hakan Erkan geliştirmiş. Çeşitli infüzyon teknikleriyle hazırladığı özgün reçetelere yer veriyor. Mekânda müzik, en az lezzetler kadar önplanda. Canlı müzikle ‘happy hour’ gibi etkinlikler de düzenleniyor. Pazartesi hariç her gün saat 15.00’ten sabah 3.00’e kadar açıklar.