Güncelleme Tarihi:
İnsan kaynakları uzmanı olan Mubashir Ahmed, Irak’ın Erbil şehrinden sonra ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleşti ve Dhaaba 47’yi açtı. Ahmed, ilk olarak evden paket servisle yemek yaparak başladıkları restoran işletmeciliği yolunda Dhaaba 47’nin hikâyesini şöyle anlattı: “Dubai’de bir otomobil firmasında insan kaynakları uzmanı olarak çalışıyordum. Sonra Erbil’e görevlendirildim. O dönem ülkede yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle firma Erbil’deki ofisini kapattı. Ben de ailemle birlikte 2016 yılında Ankara’ya yerleşmeye karar verdim. Ankara’da çok sayıda Pakistanlı öğrenci var. İlk olarak onlar için evde yemek yaparak paket servisle çalışmaya başladık. Talebin yoğun olması nedeniyle bir yerimizin olmasına karar verdik ve 2019 yılında Akay Caddesi’nde ilk restoranımızı açtık. Küçük bir işletmeydi. Zamanla daha büyük bir yere taşınma ihtiyacı hissettik ve yaklaşık bir yıl önce şimdiki adresimize taşındık.”
Dhaaba’nın Pakistan’da yolüstü iyi yemeklerin yapıldığı restoranlara verilen isim olduğunu belirten Mubashir Ahmed, 47’nin ise 1947 yılında bağımsızlığını kazanan Pakistan’ı temsil ettiğini anlattı. Yemekleri eşi ve kızı ile birlikte yaptıklarını ifade eden Ahmed, müşterileri arasında Pakistanlılardan ziyade Türkler ve Ankara’daki diğer yabancı ülke vatandaşlarının bulunduğunu aktardı. Özellikle Amerikalı ve İngiliz müdavimlerinin yoğun olduğunun altını çizen Ahmed, menüyü genişletmek için bazı Türk, Arap, Afgan ve Hint yemeklerini de servis ettiklerini dile getirdi.
Türkiye’de kendilerini yabancı bir ülkede hissetmediklerine değinen Mubashir Ahmed, Türkiye ve Pakistan’ın pek çok ortak özelliği bulunduğunu söyledi. Yemeklerde kullanılan malzemelerin büyük bir kısmını buradan tedarik ettiklerini aktaran Ahmed, bazı malzemeleri ise Pakistan’dan getirdiklerini anlattı. Restoranda ayrıca vejetaryenler için de çok sayıda seçenek bulunduğunun altını çizen Ahmed, ilerleyen dönemde haftanın belirli günleri canlı müzik planladıklarına da değindi.
Restoranın en popüler yemeklerinin başında gelen ‘Biryani’, kuzu etli ve tavuklu olarak iki farklı şekilde yapılıyor. İnce uzun basmati pirinç kullanılarak yapılan pilav ve kuzu eti ya da tavuk ayrı ayrı pişiriliyor. Tam pişmeden birleştirilen pilav ve et, buharda pişirilerek servise hazır hale geliyor. Biryanide 14 çeşit baharat kullanılıyor.
Başlangıç olarak börek türü olan kıymalı samosa, patatesli samosa ile tavuk, peynir ve patates içeren ‘cutlets’ favoriler arasında.
Restoranın iç dekorasyonu Pakistan kültürünü yansıtan çok sayıda detay barındırıyor. Yemekler masa düzeninde servis edilebildiği gibi dileyen müşteriler için yer sofrası seçenekleri de bulunuyor.
Haftanın her günü açık olan restoran öğlen ve akşam servisi sunuyor. Saat 12.00-22.00 arası açık olan restoranda, pazar günleri brunch bulunuyor.
Yemekler, 30 liradan başlayan fiyatlarla sunuluyor. İki kişinin ortalama ücreti ise içecekle birlikte 100-120 TL arasında değişiyor.