Basmati pilavı tarifi ve malzemeleri: Nefis kokulu basmati pirinç pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Genellikle Hindistan ve çevre ülkelerin mutfaklarında kullanılan basmati pilavı son yıllarda ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Mis kokulu basmati pilavı adını da buradan alıyor. Adı Sanskritçe "parfümlü" anlamına gelen kelimeden türetilmiş bu hoş kokulu ve ince uzun taneli pirinç, "pirinçlerin kraliçesi" olarak anılıyor. Peki, basmati pirinç pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, basmati pilavı tarifi ve malzemeleri...
Basmati pirinç milattan önce 400 yıllarından bu yana üretiliyor. Pilavı oldukça lezzetli ve tane tane olan basmati pirincini, etli yemeklerle servis edebilirsiniz. İşte, basmati pirinç pilavı tarifi detayları...
BASMATİ PİLAVI MALZEMELERİ
2 su bardağı basmati pirinç
4 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.
Tereyağını tencerede eritip pirinçleri 10 dakika kadar yağda kavurun.
Kavrulan pirinçlere suyu, et suyunu ve tuzu ekleyin.
Kapağı kapalı halde pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
15 dakika kadar demlendirdiğiniz pilavı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…