Barış Sarayı’nın inşasına, 40’tan fazla ülke sanat eserleri ve yapı malzemeleri bağışlayarak katkıda bulundu. Türkiye’nin dışındaki en büyük el dokuması halı, 1911 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından hediye edildi. Bu halı, bilim ve geleneksel zanaatkarlığın bir araya gelmesiyle orijinal yerinde kapsamlı bir restorasyondan geçirildi. Yaklaşık iki yıl süren bir aranın ardından, 160 metrekarelik bu halı, Barış Sarayı’ndaki yerine geri döndü.
#LAHEYUluslararası Adalet Divanı (UAD) tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşünün 19 Temmuz’da açıklanacağı bildirildi.
#Uluslararası Adalet DivanıHollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı olarak hizmet veren Barış Sarayı’na 1905 yılında Osmanlı Devleti Sultan II. Abdülhamid’in fermanı üzerine hediye edilen yaklaşık 162 metrekarelik Hereke halısının restoresi Aksaray’da başladı.
#HollandaPosrmodernizm mimaride ve edebiyatta etkili olmuş çağdaş bir sanat akımıdır. ''Modern sonrası'' ya da ''Modernizm Ötesi'' olarak tanımlanır. 19.yüzyılda ortaya çıkan bu akım, daha sonra birçok filozofu da etkilemiştir. Postmodernizmin özellikleri nelerdir, temsilcileri kimdir? İşte, tüm detaylar.
#Postmodernizm Nedir?Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk Akademisi Konferansı'nda gerçekleştirdiği konuşmasında, “Türkiye’nin etrafında birçok ülkede başta kardeşimiz, dostumuz Suriye’de yaşanan gerilimler hepimize ders olmalıdır. Ülkeler birliklerini, beraberliklerini korudukları zaman, komşuları ile iyi ilişkiler geçirdikleri zaman kalkınabilirler” dedi.
#Başbakan Ahmet DavutoğluAlmanya, dünyayı kasıp kavuran Covid-19 belası sona erse de Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş nedeniyle özellikle ekonomik alanda beklenmedik sıkıntılar yaşarken, Federal Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bir karar nedeniyle 2024 yılına sancılı bir giriş yaptı. Aslında “Geliyorum” diyen bir sancıydı bu.
#ALMANYACumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mısır’da düzenlenen D-8 zirvesinde “Tüm dini, mezhebi ve etnik grupların sulh içinde yaşadığı terörden arındırılmış bir Suriye’nin inşası en samimi beklentimizdir” dedi, toprak bütünlüğünün önemini tekrarladı.
#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca PKK/KCK silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada örgüte üye olmaktan tutuklanan eski Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ile tespit edilen 12 şüpheli tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.
#PKK/KCKAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, zorunlu e-Tebligat sistemine geçilen 2019'dan bu yana 247 milyon 589 bin 460 elektronik tebligat gönderimi yapıldığını belirterek, "13 milyar 424 milyon 684 bin 406 lira tasarruf sağladık. Böylece 147 bin 316 ağaç kesilmekten kurtarılarak 8 bin 666 ton kağıt tasarruf edildi." dedi.
#Adalet BakanıUlu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikali sonrası naaşı Ankara’ya götürüldüğünde 21 Kasım 1938’de tüm Türkiye’de cenaze töreni düzenlendi. Anadolu ve Trakya’nın köylerinden şehirlerine dört bir yanında yapılan törenlerin fotoğrafları arşivlerden gün yüzüne çıktı.
#ATATÜRKİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan 86 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. Her yıl rekor ziyaretçi sayısıyla artık bir anıt mezardan çok halkın Atatürk’e kavuşma alanına dönüşen Anıtkabir’in temeli de bundan 80 yıl önce bugünlerde atılmıştı… Ata’nın ebedi istirahatgâhını iki mimar, Emin Onat ve Orhan Arda tasarlamıştı. Anıtkabir’in mimari müellif vekili, Orhan Arda’nın oğlu yüksek mimar Ömer Arda ile buluştuk; Anıtkabir’in hikâyesini dinledik...
#Anıtkabir