Şüphesiz Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman ülkedeki en pahalı lokantalardan biri. İçki hariç kişi başına 200 euro’yu (7.500 lira civarı) bulabilirsiniz. Pahalı mı? Hem evet hem de hayır. Evet, çünkü ülkemizdeki gelir düzeyine göre dudak uçuklatan fiyatlar bunlar. Öte yandan kullanılan malzemenin kalitesi ve yaratılan değeri dikkate alırsanız mekânın çektiği fiyat anormal değil. Amiyane tabirle Balıkçı Kahraman iyi fiyat çekiyor ama Allah için adama ‘Kazıkçı’ demek de haksızlık olur.
#BalıkKaramürsel Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Karamürsel yerel seçim sonuçları da sebeple araştırılıyor. Karamürsel, Kocaeli ilinin bir ilçesidir. Kocaeli körfezinin güneyinde, Gölcük ile Yalova arasında yer alır. Sahili, balık lokantaları, meyve bahçeleri (kiraz, erik, şeftali, armut, incir vb.) ve zeytinciliği ile bilinir. Peki, Kocaeli Karamürsel Belediyesi hangi partide? Karamürsel Belediye Başkanı kimdir?
#Karamürsel Belediyesi Hangi PartiYeniköy Balıkçısı’nın şefi öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık. Düzgün malzeme bulmak için çabalıyor. Nicelikten çok niteliğe önem verdiği belli. Tarator yapmayı nasıl öğrendiğini soruyorum. Rum bir komşusundan öğrendiğini söylüyor ve hikâyesini anlatıyor. Ne güzel. Eskinin mezeleri unutuldu, artık birçok balıkçı toptan alıyor.
#Vedat MilorBalıkçı Kahraman denince herkesin aklına kalkan geliyor. Oysa mangalda pişmiş mısır ekmeği, takoz lakerda, şişte kalamar bacağı, sonra kırlangıç mangal gibi leziz çeşitleri var. “Sen paradan haber ver, burası çok pahalı” diyen arkadaşlara tek cevabım var: İstanbul’da bu fiyat düzeyindeki lokantaların pek çoğunda vasat altı kalitede yemeği aynı fiyata yiyorsunuz.
#BalıkEGE’nin serin sularının dövdüğü kayalar, neoklasik mimarinin güneşle hayat bulduğu rengarenk evler, balık lokantaları önünde asılmış kuruyan ahtapotlar, yaz aylarında nüfusu üçe beşe katlanan, küçük limanından feribotun eksik olmadığı Simi, Oniki adaların belki de en çekicisi.
#BursaTürkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikEbru Tuğgan, tam bir Çeşme aşığı... Öyle ki Çeşme’den sadece eğitim için ayrılsa da tüm kariyerine ve hayatına süreç içinde doğup büyüdüğü topraklarda devam ediyor. Bugün genel müdürü olduğu Ilıca Hotel’de tam 21 yıldır çalışan Tuğgan, Çeşme’den kopamayanlardan... “Her zaman söylediğim gibi Ilıca Hotel’le birlikte büyüdük” diyen Ebru Tuğgan, istikrarlı ve disiplinli çizgisiyle kadın yönetici olarak turizmde bir başarı hikayesi yazıyor. İşin sırrı ise kurumuyla da örtüşen mükemmeliyetçi ve detaycı bakış açısı...
#1Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiAkdeniz kıyıları, ilkbahar ve yaz aylarında milyonları eşsiz doğasıyla kendine çekmeyi başarıyor. Tüm bu güzellikleri sizlere yaşatan plajlarımızdan Arsuz Plajı'nı sizler için araştırdık. İşte Arsuz Plajı nerede ve nasıl gidilir? Arsuz Plajı özellikleri, kamp ile konaklama detayları ve giriş ücreti (2023) detaylarıyla derledik.
#Arsuz PlajıUçsuz bucaksız bağlar arasındaki şarap tadım evleri, Michelin yıldızı alabilecek nitelikte butik restoranları, bağ yolları, zeytin rotaları, enginar bahçeleri, balık lokantaları, saklı koyları, irili ufaklı adaları, dağları yeşile boyayan çam ormanları, binlerce yıllık antik kentleri ve daha nice gizli hazineleriyle Urla’ya hoş geldiniz.
#1Kimileri için romantizmin, kimileri içinse yeni başlangıçların mevsimi olan sonbaharda deniz tatili planı yapmak çok daha avantajlı. Hafif esen rüzgâr yüzümüzü okşarken sıcaktan bunalmadan hayallere dalabiliriz. Denizin suyu davetkâr olur. Çılgın kalabalık şehre dönmeye başlar, rahatça kafamızı dinleyebiliriz. Üstelik otel fiyatları da biraz daha makul seviyelere iner... Sonbaharda bir tatlı huzura doğru kulaç atmak isteyenler için jürimizden öneriler aldık...
#HürriyetDenize doymanın en güzel yolu mavi yolculuk, en iyi zamanıysa güneşin etkisinin kırılmaya başladığı eylül ayı. Bir ömür boyu yetecek keşfe kapı açıyor kıyılarımız. El değmemiş koylarda yüzmek, kumsallara uzanmak, gece yıldızları izlemek, dilediğinde karaya çıkıp insanların ve eğlencenin içine karışmak mavi turun yaşattığı güzelliklerden sadece birkaçı. Şanslıyız ki bu efsanevi deniz seyahati bizim coğrafyamızda mümkün. Azra Erhat’ın dediği gibi “Bu tura çıkanlar başka bir insan olarak çıkacak karaya.”
#HürriyetDoğal güzellikleri, antik kentleri, sahilleri ve doğasıyla her yıl yerli-yabancı binlerce tatilciyi ağırlıyor. Gezip görülecek, yapılacak çok şey var. “Antalya’da nereye gitmeli, ne yapmalı” diyenler için jürimiz şehri adım adım anlattı. 10 ayrı turistik noktanın en iyilerini öneren jürimizin seçimlerinin başrolünde o muhteşem deniz ve tarih var.
#HürriyetFethiye, turkuvaz denizi, tarihi zenginliği ve muhteşem doğasıyla keşif dolu bir tatil vaat ediyor. Türk turizminin en eski ve köklü adreslerinden olan bölgede her bütçeye uygun birçok konaklama seçeneği var. Ben de sizinle konforun ve doğal güzelliklerin kesiştiği favori adreslerimden birkaçını paylaşacağım.
#HürriyetŞehrin gürültüsünden uzak sessiz ve sakin bir yerde zaman geçirmek isteyenler için alternatifler oldukça fazla olmaktadır. Kişiler tercihlerini yemyeşil bir doğadan yana da kullanabilirler ya da mavi ve yeşilin bir arada olduğu deniz kıyılarından yana da kullanabilmektedirler. Denizi tercih edenlerin son zamanlarda koylara daha fazla gittikleri belirtilmektedir. Kadırga koyu da bu anlamda ele alınan bir yer olmaktadır. Peki, Kadırga koyu nerede? Nereye bağlı? Kadırga koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.
#Kadırga Koyu NeredeDenizlerimizdeki balık türlerinin çoğu tükendi. Kalanın da tadı bozuldu. Tüm bunları bilmeme rağmen yine de İstanbul’da ara sıra balık lokantalarına gidiyorum. Peki, sonuç? Balıklar hayal kırıklığı yaratsa da Kıyı Restaurant’da vantuzuyla haşlanıp kereviz sapıyla salatası yapılan ahtapot çok iyiydi. Lakerda tuzunu iyi emmişti. Balıkçı Kahraman’daysa birkaç başyapıt vardı: Acılı dilbalığı kavurma, kıvamında pişip içi sulu kalmış kalkan ciğeri ve domates salatası gibi...
#BalıkNihayet hasret bitti. Harika mavi yolculuklar, uzun bir kışın ve kasvetli pandemi günlerinin ardından yeniden başladı. Eğer yakın zamanda böylesi unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamayı düşünüyorsanız yaz başlamadan yola çıkmanızı öneriyoruz. Marmaris’te hava sıcaklığının 30 derecelere dayandığı bugünlerde hem fiyatlar daha uygun hem de cennet koylar ve balık lokantaları alabildiğine sakin.
#HürriyetTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan “İncili Gastronomi Rehberi” ödül töreni önceki akşam gerçekleştirildi. The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenen gecede gastronomi dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi.
#İncili Gastronomi RehberiTarabya’daki Garaj Balık’ta servis ve ambiyanstan memnun kaldım ama yemeklerde aradığım tatları bulamadım. Lakerda ve tarama aceleye gelmiş gibiydi. Balıklar kötü değil ama heyecan vermiyor. Ne diyelim? Bir standart tutturulmuş ve Boğaz ortalaması günümüzde bu. Alan ve veren memnunsa böyle gelmiş böyle gider...
#İstanbul BoğazıKışın hamsi, istavrit, mezgit, levrek, kalkanla başlayan sezon, havalar ısındıkça barbunya, tekir, kılıçbalığı, sardalya, lüfer, palamut, çipura ve uskumruyu tezgâha taşır. Bu tezgâhlarda tazesi dışında tütsülenmiş çirozu, salamura lakerdayı da bulmak mümkündür. Gelin balık pazarlarını turlayıp alışveriş yapalım...
#TazeGünümüzde Teke Yarımadası olarak bilinen Antalya ile Fethiye arasındaki bölgede gelişen Likya uygarlığı, ardında sadece görkemli bir kültürel miras değil aynı zamanda çarpıcı efsaneler de bıraktı. Bu hafta birbirinden zarif antik kentlerin büyüleyici atmosferinde Likya’nın mitolojik hikâyelerinin izini sürelim.
#Teke Yarımadası