Vücut direncini artırmak için haftada 2 defa omega 3 bakımından zengin, sağlıklı protein kaynağı balık tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, balığın kılçığı, kafası ve kuyruğunda yüksek oranda kalsiyum bulunduğunu belirtti.
#Balığın Faydalarıİskorpit balığı; Yunanca dilinde ''skorpidi'' sözcüğünden dilimize geçmiştir. Bu balık çeşidi genellikle zehirli olması ile dikkatleri çekmektedir. Dikenlerinde yer alan zehir, insan vücuduna değdiği zaman olumsuz etkilerini göstermektedir. Bu yüzden; avlama şartlarına, temizlenmesine, pişirilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Peki iskorpit balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Çarpan balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Kalkan balığı; avlanması oldukça zor olmasından ötürü, pahalı ve az bulunan balık türleri içerisinde bulunmaktadır. Oldukça lezzetli bir balık çeşididir. Lezzeti ve yassı biçimiyle popüler olan kalkan balığı; çok popüler bir balıktır. Peki, kalkan Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kalkan balığı faydaları ve özellikleri nedir tüm detayları ile derledik.
Ülkemizde daha çok 'Kapari' olarak bilinen gebre otu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen bitkidir. İçeriği mineraller bakımından çok zengin olan gebre otu, sağlığa onlarca fayda sağlayabilmektedir. Gebre otu nedir, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, ne işe yarar, neye iyi gelir, zararları var mıdır, faydaları nelerdir sorularının yanıtlarını derledik.
#Gebre OtuUnutkanlık, stres ve yoğun iş temposu gibi nedenlerden ötürü en sık karşıklaşılan problemlerden biri. Düzensiz beslenme de unutkanlığı yol açabilir. Peki unutkanlığa ne iyi gelir? İşte unutkanlığa iyi gelen yiyecekler...
#Unutkanlığa İyi Gelen BesinlerKış mevsiminin gelmesiyle birlikte vücudun hastalıklara açık hale geldiğini söyleyen uzman diyetisyen Başak Coşkun, grip ve soğuk algınlığından korunmak için bol bol fermente besinler grubunda yer alan kefir, yoğurt, turşu, tarhana, sirke ve boza tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
#Fermente GıdalarBademi, zeytini, binbir çeşit şifalı otuyla toprakların bereketini esirgemediği, mavi ve yeşilin her tonuna doyacağınız tam 52 koyuyla her duyunuzu büyüleyecek bir yer Datça… Rivayetlerde bile Tanrıların kutsadığı ve kayırdığı yer olarak biliniyor. Özellikle Şubat için planlarınızı Datça için yapmalısınız. Çünkü 8-10 Şubat’ta Japon kiraz çiçeklerini andıran görüntüsüyle Badem Çiçeği Festivali sizi bekliyor. İşte size Datça gezi rehberi…
#DatçaMevsim sonbahar, aylardan Kasım olunca hastalıklarla tanışma zamanı gelmiş demektir. Ancak vücudun doğal savunma yapısı olan bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı güçlü bir kalkan oluşturulabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını anlatıyor.
#Bağışıklık SistemiKalsiyum hapları eskiye oranla daha yaygın kullanılıyor. Fakat “kalsiyum desteklerinin oluşturabileceği sağlık riskleri” konusunda artık bazı kuşkular var. Biz doktorların da bu konuda yeterli özeni gösterdiğimizi, eczacılarımızın gerekli uyarıları yapmadıklarını belirtelim. Kısacası konu mühim!
#Sağlıklı YaşamSonbaharla birlikte havalar serinlemeye başladı, sabahlar hafiften ürpertirken öğlenler hâlâ terletiyor ve bu iklim gelgitleri her şeyden evvel bağışıklık sistemimizi etkiliyor. İşte bu nedenle bugünlerde önce bir “sonbahara girerken yapılacak işler” listesini hazırlamamız, en başa da “bağışıklık sistemini takviye et!” uyarısını yerleştirmek lazım. Biz de öyle yaptık ve “sonbahar hazırlığı” dosyasını önce “bağışıklık sisteminizin ihtiyaç duyabileceği” beş konu ile açtık. Sonbahar hazırlığı yazılarına yarın da devam edeceğiz.