balığı haberleri sayfasında balığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 10786 balığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Güney Afrika’da akvaryumdaki hamile köpek balığını kontrol etmek için hazırlıklar yapıldı. Dalgıçlar kıyafetlerini giydi. Tüm önlemler alındı. Köpek balığı uyuşturucu iğne yardımıyla yatıştırıldı. Balık adamlar da rutin kontrol için suya daldı. Ellerindeki sopalarla hayvana yaklaşan dalgıçlar, hiç beklenmedik bir anda köpek balığının saldırısına uğradı. Akvaryumda korku dolu dakikalar yaşandı. Köpek balığına yem olmaktan son anda kurtulan dalgıcın kolu parçalandı. İlk yardımı arkadaşları tarafından yapılan dalgıç, hastaneye kaldırıldı. Haber: İHA
#AkvaryumdaHawaii'de balık avlayan gençler iri bir kaplan köpek balığı yakaladı. Zararsız olan kaplan köpek balığını sahile çekmeye çalışan gençler hayvana resmen zulüm etti. Oradaki balıkçılık kuralına göre oltaya takılan köpek balıkları, ip kesilerek serbest bırakılıyor. Kaplan köpekbalığına işkence yaptıklarını ileri süren hayvan hakları savunucuları gençlerin cezalandırılmasını istedi. Mikey McCrum adındaki gencin yüklediği video büyük tepki çekti. İşte o görüntüler...
#KöpekCalifornia'da küçük balık sürüsünün peşine takılan köpekbalığı kendini bir anda plajda buldu. Sürünün balıklarını avlamak için sığ sulara bile dalmaktan çekinmeyen korkunç canavar, kumlarda bile maharetini gösterdi. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında korkunç ağzını açarak dalganın gelmesini bekleyen köpekbalığı dalgayla birlikte tekrar denize girdi. o dehşet dolu anları sahildeki insanlar görüntüledi...
#PlajKalkan balığı MasterChef ile birlikte izleyicilerin merak ettiği mevsim balıkları arasında yerini aldı. Kışın tüketilmesi en zevkli balıklardan biri olan kalkan balığı balıkların imparatoru olarak geçiyor. Kalkan balığı; avlanması oldukça zor olmasından ötürü, pahalı ve az bulunan balık türleri içerisinde bulunmaktadır. Peki, kalkan balığı nasıl temizlenir, nasıl yenir ve pişirilir? İşte kalkan balığı tarifi ve özellikleri...
#Kalkan BalığıSon araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda Alerjisiİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Nasıl koktuğu sorulduğunda herkes farklı bir cevap veriyor ancak berbat koktuğu konusunda herkes hemfikir. Üstelik bu iğrenç koku 20 metre uzaktan bile alınabilecek kadar da güçlü. En tuhaf olanı da sadece dünyadaki sayılı botanik bahçelerinde bulunan bu bitkiyi koklamak isteyenlerin saatlerce sıra beklemeyi göze alıyor olması...
#Amorphophallus TitanumArkestra’nın şef sahibi Cenk Debensason restoranın girişindeki alanı kapatıp keyfine göre bir şık bistro açtı. Gelenler çoğunlukla arkadaş grupları. Özel partiler düzenleyenler de çok oluyormuş. Yemeklerin de çoğu ortaya söylemelik, paylaşımlık tabaklar.
#ArkestraGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorSakarya'nın Karasu ilçesinde amatör balıkçıların oltasına yaklaşık 2 metre boyunda ve 75 kilogram ağırlığında yayın balığı takıldı. Balığın yakalanması ve güçlükle kıyıya alınması cep telefonu kamerasına yansıdı.
#KarasuAntalya'nın Gazipaşa ilçesinde avlanan Çağdaş Şaşmaz'ın ölü sandığı ve eliyle dokunduğu zehirli aslan balığının dikenleri parmağına battı. Parmağı neredeyse 2 kat büyüyen Şaşmaz, soluğu hastanede aldı. Hastanelik olan amatör balıkçının o anları su altı kamerasına yansıdı.
#Aslan BalığıAntalya'nın Gazipaşa ilçesinde avlanan Çağdaş Şaşmaz'ın ölü sandığı ve eliyle dokunduğu zehirli aslan balığının dikenleri parmağına battı. Parmağı neredeyse 2 kat büyüyen Şaşmaz, soluğu hastanede aldı. Hastanelik olan amatör balıkçının o anları su altı kamerasına yansıdı.
#DalışCennete girecek on hayvan nedir? Kızıl Goncalar dizisinde La Edri kitabının başında yazan bilmeceyi çözmeye çalışan Cüneyt Efendi bilmeceyi çözmek için "Cennete girecek 10 hayvan hangisi?" sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Dizi izleyicileri ise merak içerisinde "Cennete girecek 10 hayvan hangisi?" sorusunun cevabını araştırıyor. İşte Cüneyt Efendi'nin merak edilen soruya verdiği cevap...
#Kızıl GoncalarMasterChef ödül oyununun kazanan ismi 25 Ekim 2024 Cuma akşamı yaşanan kıran kırana mücadele sonrası belli oldu. İzleyenler tarafından beğeni toplayan, ekranların sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, para ödülü için 'palamut' balığı ile yemekler hazırladı. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği 5 çeşitlik menüyü daha iyi hazırlayan kırmızı takım final turuna yükseldi. Heyecan dolu gecenin finalinde ise şoke eden anlar yaşandı. Jüri üyeleri dün gece MasterChef ödülü kazanan ismi açıklayacakları sırada, aldıkları kararla yarışma tarihinde bir ilke imza attı. O anlar ise kırmızı takımda adeta soğuk duş etkisi yarattı. Peki, 25 Ekim MasterChef ödülü kim kazandı? Dün gece MasterChef son bölümde para ödülünü kim aldı? İşte, MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı hakkında bilgiler.
#Masterchef Kim KazandıMasterChef Muratcan Sural kimdir? izleyenler tarafından merak konusu oldu. Yeni sezonuna hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'de bu hafta kırmızı takım kaptanı Muratcan oldu. 8 yıldır mutfak sektörünün içinde olan MasterChef Muratcan gastronomi alanında yüksek lisans yaptı. Kendini geliştirerek yenilikçi ve sürdürülebilir tabakları ile dikkat çeken Muratcan ,ilk turda 3D gıda yazıcı kullanarak aslan balığı tabağı çıkarmıştı. Peki, MasterChef Muratcan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye yarışmacısı Muratcan Sural'ın hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Masterchef Muratcan Kimdirİri palamudun tanesi 75 TL’den satılıyor. Karadeniz’de deyim yerinde ise palamut bayramı yaşanıyor. Yeni av sezonunun başladığı 1 Eylül’den itibaren balıkçı ağlarını dolduran ve ucuz fiyatı ile garibanları sevindiren palamut bir ara Gürcistan ve Rusya’ya kaçmıştı.
#PalamutGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiGeçen hafta sonu Maça Kızı sıra dışı bir etkinliğe imza attı. Projenin ardında Türkiye’nin turizm elçisi, Maça Kızı ile Bodrum’u dünya sahnesine taşıyan Sahir Erozan ve ülkemizin gurur kaynağı, en önemlisi de bugüne dek tanıdığım en mütevazı şef olan Aret Sahakyan vardı.
#Müge AkgünKaradeniz ve Marmara’da su soğurken balıklar da yağlanıp lezzetleniyor. Bugünlerde tezgâhlarda artan barbun, hamsi, sardalya gibi çeşitleri klasik tariflerden farklı nasıl pişirebiliriz? Örneğin, barbunun tavası güzel olur evet ama Bodrum’daki Orkide Balık’ın meşhur ‘barbun çıtlaması’ bir başkadır. Sardalyanın zamanı geçmeden Çanakkale’deki Yalova Restoran’ın ‘asma yaprağında sardalya’sı hem pratik hem de çok lezzetli olabilir. Hayvore Karadeniz Mutfağı’nın ‘hamsi salamurası’nı şimdiden hazırlayın, kış boyunca sofranızdan eksik olmasın. Restoranlar özel reçetelerini paylaştı, Dr. Ayça Kaya da balığın faydalarını anlattı...
#Melis YılmazBalık tezgâhları da balık sofraları da tam anlamıyla bir festival havasına büründü. İstanbul’un her köşesindeki balık restoranları mevsimsel lezzetlerle dolup taşıyor. Çıtır çıtır kalamarlar, nefis kalkanlar, taze salatalar ve mezelerle leziz bir akşam geçirmek istiyorsanız jürimizin oylarıyla seçilen en iyi 10 balık restoranı listemize göz atın!
#Zeynep Nazlı YıldırımPalamut akını sularımızda azalsa da devam ediyor. Karadenizlilerin ekşili pişirdiği palamut, İstanbul mutfağında pilaki, Trakya’da da tava yapılır. Bu bereketli ve sevilen balığı sofranıza böyle farklı farklı tariflerle taşımaya ne dersiniz? Siz hangisini isterseniz deneyin, hepsinde lezzet garanti.
#Sahrap Soysal