balığı haberleri sayfasında balığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 10808 balığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Güney Afrika’da akvaryumdaki hamile köpek balığını kontrol etmek için hazırlıklar yapıldı. Dalgıçlar kıyafetlerini giydi. Tüm önlemler alındı. Köpek balığı uyuşturucu iğne yardımıyla yatıştırıldı. Balık adamlar da rutin kontrol için suya daldı. Ellerindeki sopalarla hayvana yaklaşan dalgıçlar, hiç beklenmedik bir anda köpek balığının saldırısına uğradı. Akvaryumda korku dolu dakikalar yaşandı. Köpek balığına yem olmaktan son anda kurtulan dalgıcın kolu parçalandı. İlk yardımı arkadaşları tarafından yapılan dalgıç, hastaneye kaldırıldı. Haber: İHA
#AkvaryumdaHawaii'de balık avlayan gençler iri bir kaplan köpek balığı yakaladı. Zararsız olan kaplan köpek balığını sahile çekmeye çalışan gençler hayvana resmen zulüm etti. Oradaki balıkçılık kuralına göre oltaya takılan köpek balıkları, ip kesilerek serbest bırakılıyor. Kaplan köpekbalığına işkence yaptıklarını ileri süren hayvan hakları savunucuları gençlerin cezalandırılmasını istedi. Mikey McCrum adındaki gencin yüklediği video büyük tepki çekti. İşte o görüntüler...
#KöpekCalifornia'da küçük balık sürüsünün peşine takılan köpekbalığı kendini bir anda plajda buldu. Sürünün balıklarını avlamak için sığ sulara bile dalmaktan çekinmeyen korkunç canavar, kumlarda bile maharetini gösterdi. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında korkunç ağzını açarak dalganın gelmesini bekleyen köpekbalığı dalgayla birlikte tekrar denize girdi. o dehşet dolu anları sahildeki insanlar görüntüledi...
#PlajGünlük hayatımızda sıkça kullandığımız ve yaşamımızı kolaylaştıran pek çok ürünün, mikroplastikler ile dolu olduğu tespit edildi. Araştırmalar, mikroplastiklerin DNA hasarı ve kanser gibi sağlığımıza olumsuz etkilerini ortaya çıkartırken tüketmekten kaçınmamız gereken ürünler sıralandı.
#MikroplastikAntalya'da şehirlerarası otobüs terminaline Ankara'dan gönderilen, teslim alınmayınca otogardaki emanet odasına götürülen koli, x-ray cihazından geçirilirken içerisinde beslenmesi yasak olan 'Rhesus' türü maymun olduğunu fark edildi. Geciktiği için koliyi emanetten almaya giden M.K. hakkında, beslenmesi yasak maymun nedeniyle tutanak hazırlandı. M.K., "Hediye gönderildi. Kutuda ne olduğunu bilmiyordum" dedi.
#AntalyaAntalya'da, zehriyle öldüren, kuvvetli çenesiyle balıkçıların malzemesine zarar veren balon balığının popülasyonunun azaltılması amacıyla desteklenen avcılık faaliyeti kapsamında 2020-2024 yıllarında 88 bin 747 balığın yakalanmasıyla 6 milyon 656 bin 25 yeni bireyin ekosisteme girişi önlendi. Balon balığı avcılarına 5 yılda 747 bin 544 lira destek ödemesi yapıldı.
#AntalyaMasterChef ceketi kim kazandı, ilk şef ceketini kim giydi 22 Aralık 2024 Pazar akşamı kıran kırana mücadele sonrası yanıt buldu. Artık şampiyonun belli olacağı MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, Kerem, Onur, Erim, Beyza, Semih ve Eda finale kalabilmek için iki aşamalı etapta, karşı karşıya geldi. Ünlü şef Ömür Akkor'un konuk olduğu gecede, sarı kanat balığı, rezene ve limon tuzu yaratıcılık etabında en yüksek puanı Kerem alırken, finalde ise Beyza ve Kerem son 2'ye kaldı. Gecenin sonunda Danilo, Somer, Mehmet ve konuk Şef Ömür Akkor'un verdikleri puanlar MasterChef ilk şef önlüğünü kazananı belirledi. Şef ceketini alan yarışmacı MasterChef yarı finalini garantileyerek şampiyonluk kupasına bir adım daha yaklaştı. Peki, 22 Aralık 2024 Pazar MasterChef kim kazandı, 1. ceketi kim giydi? İşte, MasterChef ilk ceketi kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Ceketi Kim KazandıYıllarca kurumsal hayatta çalıştıktan sonra çağrı merkezi alanında bir marka yaratma hedefiyle CeyBer’i kuran Ergun Civelek, 10 kişiyle başlattığı operasyonu bugün 600’e çıkardı. 2025 sonuna kadar çalışan sayısını bin 250’ye yükseltmeyi planlayan Civelek’in gündeminde yurtdışına yatırım da var. Yapay zekâ ve teknoloji alanında da yatırımları bulunan Ergun Civelek hem yazılım hem de çağrı merkezleri çözümlerinde büyümeyi hedefliyor.
#1Rizeli balıkçı esnafı etle ve tavukla yapılan çökertmeyi bu kez levrek balığı ile yaptı. Esnaf Lokman Armağan, yaptığı açıklamada "Balıkla beraber neden olmasın' dedik ve denedik. Fevkaladenin fevkinde bir lezzet ortaya çıktı. Yiyenlerin bütün kesiminde takdirle beraber beğeni toplayan ürünler arasına girdi. Balıkla yoğurt arasında bir tezatlık düşünenler oldu. Yenilebilirlik konusunda biraz sıkıntı yaşayanlar oldu. Ben ısrarla tavsiye ettim." dedi.
#YemekBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolAB onayladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kanatlı eti işleme tesislerinden 8'inin Avrupa Birliği'ne (AB) ısıl işlem görmüş kanatlı eti ihracatı yapabileceğini, bunun AB tarafından kabul edildiğini açıkladı.
#Kanatlı ÜrünlerÖzellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünKaradeniz’de muhtelif balıklar avlanır ama bir Karadenizli evden çıkarken “Akşama hamsi mi alayım, balık mı” diye sorar. Balıkçıları da “Hamsi var, balık var” diye bağırarak satış yapar. Karadeniz’in baş tacı hamsi tava, bu hafta Instagram adresimiz @hurriyetlezzetlihayat’taki anketimizde de istavrit tavaya fark attı, ankete katılanların yüzde 72’sinin favorisi oldu. Sular soğudukça lezzeti artan hamsinin adını kışın en sert dönemi ‘hamsin’den aldığı rivayet edilir. Mevsimi gelen ve şimdilerde bolca bulduğumuz bu lezzet aynı zaman da çok da sağlıklı. Kışın balık bereketini başarılı şeflerin özel hamsili tarifleriyle değerlendirin.
#HamsiKaradeniz'de havaların soğumasıyla birlikte tezgahlardaki balık çeşitliliği arttı. Rize’de ilk haftalarında bol avlanan palamut yerini hamsiye ve diğer balık çeşitlerine bıraktı. Kilosu 100 liradan satılan hamsinin boyu da yaklaşık 15 santime kadar ulaştı.
#HamsiBalık sezonunda İstanbul balık halini dolaştık. Palamut buzhaneye çekilirken sarıkanat ve çinekop tezgâhları doldurmuş. Neredeyse bütün balık tezgâhlarının arkasında ise deniz ile hiç alakası olmayan Erzincanlılar var. Hem balıktaki son durumu hem de en yakın denize 250 kilometre uzaktaki Erzincanlıların sektöre hâkimiyetini konuştuk.
#BalıkMasterChef ödülü kim kazandı 29 Kasım 2024, dün akşamki bölümde yanıtını buldu. Adım adım büyük finale yaklaşan MasterChef Türkiye'nin dün akşamki son bölümünde, yarışmacılar, para ödülünü kazanmak için düelloda mücadele etti. Bu sezon ilk kez 'Bıçaklar' konseptiyle yayınlanan MasterChef'in ilk etabında takımlar, dil balığı, kuzu kol, kereviz, hamur işi ve bonfile etiyle yaratıcı tabaklar çıkarmaya çalıştı. ilk etabı geçen 6 isim ikinci turda bu kez 'süt helvası' hazırladı. Gecenin finaline ise Onur ve Erim kaldı. Öte yandan Emre ve Eda'nın etleri bulaşık kaplarına atması nedeniyle şeflerden yaptırım kararı geldi. Peki, dün gece MasterChef ödül oyununu kim kazandı, Erim mi Onur mu ödülü aldı? İşte, MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Ödül OyunuSonbahar geldi geliyor derken mevsimi bugün itibarıyla bitiriyoruz. Yarın hepimiz için yeni bir mevsim ve yılın son ayı başlıyor. Daha çok evlerimizde olacak, vaktimizin büyük bir bölümünü yaşadığımız kentlerde geçireceğiz. İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncı versiyonu için neredeyse yılın altı ayını farklı kentlere seyahat ederek geçirdiğim için bu benim için huzur ve sakinlik demek. Umarım hepimiz için kimi zaman sosyalleştiğimiz, kimi zaman yeni yerler keşfettiğimiz, kimi zaman da evlerimizin tadını çıkardığımız sakin ve keyifli bir kış olur.Bugün sizlere İstanbul’dan iki yeni açılmış, bir de artık genç bir İstanbul klasiği olduğunu düşündüğüm ve farklı mutfaklar sunan üç restoranımızdan söz etmek istiyorum...
#Müge AkgünHavaların soğumaya başlamasıyla vatandaşların balığa ilgisi arttı. Bu sene bol olan palamut, tezgâhlardaki yerini çinekop, hamsi, istavrit, tekir, mezgite bıraktı. Ancak lüfer, mevsimi olmasına rağmen azlığıyla dikkat çekti. Hürriyet’e konuşan balıkçılar, lüferin az olduğunu o yüzden fiyatının da yüksek olduğunu söyledi.
#BalıkEtkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#FloransaKalkan balığı MasterChef ile birlikte izleyicilerin merak ettiği mevsim balıkları arasında yerini aldı. Kışın tüketilmesi en zevkli balıklardan biri olan kalkan balığı balıkların imparatoru olarak geçiyor. Kalkan balığı; avlanması oldukça zor olmasından ötürü, pahalı ve az bulunan balık türleri içerisinde bulunmaktadır. Peki, kalkan balığı nasıl temizlenir, nasıl yenir ve pişirilir? İşte kalkan balığı tarifi ve özellikleri...
#Kalkan BalığıSon araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda Alerjisiİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1