Hem yemeklerde hem de tatlılarda kullanılması ile bal kabağı en önemli besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle sağlamış olduğu faydalar ile bir adım öne çıktığını ifade etmek mümkün. Peki balkabağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Nasıl tüketilmeli? İçinde hangi vitaminler var tüm detayları ile derledik.
#BalkabağıAnadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaBal kabağından yapılan kabak tatlısı, sonbaharda en çok yapılan lezzetlerden biri. Tatlı krizlerini hafifçe geçirmeyi sağlayan kabak tatlısını ister sade bir şekilde isterseniz de tahin ve cevizle sunabilirsiniz. Peki, kabak tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte, adım adım kabak tatlısı tarifi...
#Kabak Tatlısı Nasıl YapılırAnkaralı lezzet düşkünleri iftar sofralarını yöresel lezzetlerle süslüyor. Başkent’e özgü tadların yer aldığı sofralardan diğer şehirlerin vazgeçilmezleri de eksik olmuyor. Şanlıurfa’dan İzmir’e, Antalya’dan Aydın’a kadar birçok yöresel lezzeti de sofralarına taşıyan Ankaralılar, değme aşçılara taş çıkarıyor.
Balkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıGeçtiğimiz günlerde ,20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Sense of Antalya’ etkinliğine katıldım. Bu Türkiye gastronomisi adına büyük anlam taşıyan etkinlik kapsamında Antalya’nın kent gastronomisine hayat veren lezzet noktalarını, coğrafi işaretli ürünlerini ve kültüründe iz bırakan tarihi mekanlarını,birbirinden başarılı şef, yemek yazarı ve duayen gazeteci arkadaşlarım ile birlikte keşfe çıktık.
#Antalya Kabak TatlısıBalkabağı, kışın en sevilen sebzelerinden. Tatlıdan çorbaya pek çok tarife ayrı lezzet katıyor. Kabak tatlısı da bunlardan biri. Tercihe göre üzerine tahin ve cevizde ilave edilebilir. Peki kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte kabak tatlısı tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Kabak Tatlısı Nasıl YapılırMasterChef, 17 Eylül akşamı ana kadroya giren isimlerin belirlenmesi amacıyla menüler belirlendi. Yarışmacılar, 18 kişilik ana kadroya girebilmek için iki aşamalı turda Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi yapmak için zamanla yarıştı. Gecenin sonunda yaratıcılık turunu kazanan isim önlüğün sahibi oldu. Öte yandan kırmızı ve mavi takım ödül oyununda karşı karşıya geldi. Peki, MasterChef'te kim kazandı ve ödülü kim aldı? İşte, dün gecenin birincileri.
#MasterchefPastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy TarifiBalkan mutfağına ait yöresel bir hamur işi olan tiknevik tatlısı balkabağı ile yapılan en lezzetli tariflerdendir. Balkabağı böreği olarak da bilinen tikvenik tatlısı hazır yufka ya da el açması börek hamuruyla da hazırlanabiliyor. Peki, tikvenik tatlısı nasıl yapılır? İşte tikvenik tarifi ve malzemeleri...
#Tikvenik