Kabak tatlısı nasıl yapılır? Kabak tatlısı tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları
Balkabağı, kışın en sevilen sebzelerinden. Tatlıdan çorbaya pek çok tarife ayrı lezzet katıyor. Kabak tatlısı da bunlardan biri. Tercihe göre üzerine tahin ve cevizde ilave edilebilir. Peki kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte kabak tatlısı tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
Kabak tatlısı, sonbahar ve kış aylarında en fazla tüketilen tatlılardan. Bu tarifi hazırlarken kabağı olgunlaşmış olması en önemli püf noktalarından biri. Ayrıca bir gece önceden şekerle kabağı bekletmek, tatlınızın kıvamını ve lezzetini artıracaktır.
MALZEMELER:
600 gram bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
3 adet karanfil
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Kabak yapmak için ilk olarak kabaklarınızı yeşil kısımlarını ayıklayıp 2 parmak kalınlığında dilimledikten sonra tencereye yerleştirin.
Üzerine toz şekeri serpin ve aralarına karanfilleri yerleştirin.
Daha sonra üç saat kadar dinlendirerek suyunu salmasını ve şekeri içine çekmesini sağlayın.
Kabaklarınızı kapağı kapalı halde 50 dakika kadar pişirin.
Kaynarken içine 2-3 damla limon suyu damlatıp kıvamının koyulaşmasını sağlayın.
Kabaklar suyunu çekince altını kapatıp ılınana kadar tencerede dinlendirin.
Servis tabaklarına aktardığınız kabakların üzerine dövülmüş ceviz serpip servis yapın.
Afiyet olsun...