Kahraman kadınların ‘tatlı’ telaşı

Güncelleme Tarihi:

Kahraman kadınların ‘tatlı’ telaşı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2022 15:52

Hürriyet Ankara’nın kadın kooperatiflerini tanıttığı serinin 13’üncüsü Ankara Kahraman Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi oldu.

Haberin Devamı

Kahramankazanlı kadınlar, kendi yetiştirdikleri bal kabaklarıyla bir yılda 2 ton ‘çıtır kabak’ tatlısı üretti. Ürün çok yakında Başkent Market’te satışa çıkacak. Kahramankazan’da iki yıl önce kurulan Kahraman Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, yöresel tat ve lezzetleri başkentlilerle buluşturuyor. ‘Hatay usulü çıtır kabak’ tatlısı yapan kadınlar, “Kahramankazan’ın sadece eti ve kavunu değil, bal kabağı da oldukça meşhur. Hatay usulü çıtır kabak lezzetini Ankara’ya taşıdık” diyor. Kooperatif Başkanı Nesibe Aydın, çalışmalarını Hürriyet Ankara’ya anlattı.

Kahraman kadınların ‘tatlı’ telaşı

KOOPERATİFİN ÇIKIŞ HİKÂYESİ NASIL OLDU?

Haberin Devamı

Kooperatifimiz 2020’de kuruldu. Pandemiye denk geldiğimiz için bir süre faaliyet gösteremedik. Üç kişiyle yola çıktık, şimdi 9 üyemiz bulunmakta. Kahramankazan Belediyesi’nin de destekleriyle ilerlemeye devam ediyoruz. Ankara Kalkınma Ajansı da yufka açma makinesi ve galeta unu çekme makinesiyle birlikte birkaç ekipman desteği sağladı. Üreten kadınların yanında olunması bizleri çok mutlu ediyor. Kadınlar olarak çok güzel işlere imza atacağımıza eminim.

Kahraman kadınların ‘tatlı’ telaşı

TARLADAN SOFRAYA GELİYOR

KOOPERATİFİNİZDEN HANGİ ÜRÜNLER ÇIKIYOR?

Kahramankazan’a özgü birçok lezzet var. Özellikle etimiz ve kavunumuz meşhur. Kooperatifte de bu değerlerimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Fakat etimiz ve kavunumuz kadar bal kabağımız da meşhurdur. Kahramankazan’da yetiştirilen bal kabağından çıtır kabak tatlısı yapıyor ve bu lezzeti Ankara’da yaşatıyoruz. Kabağı üyelerimiz yetiştiriyor böylece tarladan sofraya bir lezzet oluyor. Kooperatifimizde geri dönüşüme de oldukça önem veriyoruz. Fırında kalan hiç el değmemiş ekmek kurularını galeta ununa dönüştürüyoruz. 10 bin adet galeta unu ürettik. Sadece bunlar da değil kooperatifimizde, mantı, gözleme, ev usulü reçel çeşitleri, turşu, erişte, Kahramankazan sucuğu ve bal da bulunmakta.

Haberin Devamı

Kahraman kadınların ‘tatlı’ telaşı

Kahraman kadınların ‘tatlı’ telaşı

RAFLARDA YERİNİ ALACAK

ANKARA’DA SATIŞ NOKTALARINIZ VAR MI?

Kooperatifimizin içerisinden ürün satışı yapıyoruz. Bunun haricinde geri dönüşüm prensibiyle ürettiğimiz galeta unumuz bir markette satışta. Yakın bir zamanda da Başkent Market’e çıtır kabak tatlısını göndereceğiz ve raflardaki yerini alacak. Çıtır kabakta bir yılda 2 ton üretim gerçekleştirdik, talebe göre üretimi arttırabiliriz. Bizi, tatlı bir telaş sardı. Temiz içeriğimiz ve geleneksel yöntemlerle doğal ürünleri işlememiz bizi farklı kılıyor. Üretim kapasitemizi arttırıp dünya piyasasına açılmayı çok isteriz. Yavaş yavaş hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.

Haberin Devamı

Kahraman kadınların ‘tatlı’ telaşı

Kahraman kadınların ‘tatlı’ telaşı

ÜRETEN İNSAN MUTLUDUR

KOOPERATİFİN KADINLARA KATKISI NASIL OLDU?

Kadınlar, kooperatife gelmeden evvel kendi evlerinde üretim yapıyorlardı. Buraya gelince daha fazla üretim yapar hale geldiler. Evin içerisinden çıkıp sosyalleşme imkânı buldular. Her şeyden evvel ekonomik özgürlüklerini ellerine aldılar. Kendi paranı kazanmak kadar mutlu eden bir şey yok. Hep söylerim, üreten insan mutludur. Mutlu olan insan da aynı mutluluğu çevresine yayar. Zincirin halkaları gibi yani. Ne ürettiğinizin bir önemi yok yeter ki bir şeylerle meşgul olalım.”

BAKMADAN GEÇME!