Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde Türkiye’nin ilk hibrit ayçiçeği tohumlarının hasadında bulundu. Bakan Varak, hibrit tohumlar sayesinde ayçiçeği hasadında rekor kırılacağını belirtirken, Bakan Kirişci ise ham ayçiçeği yağı ithalatına getirilen yüzde 10 Gümrük Vergisi ile üreticileri desteklediklerini söyledi.
#Mustafa VarankSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde Türkiye’nin ilk hibrit ayçiçeği tohumlarının hasadında bulundu. Bakan Varak, hibrit tohumlar sayesinde ayçiçeği hasadında rekor kırılacağını belirtirken, Bakan Kirişci ise ham ayçiçeği yağı ithalatına getirilen yüzde 10 Gümrük Vergisi ile üreticileri desteklediklerini söyledi.
#Hibrit AyçiçeğiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin(KOBİ) tanımını güncellediklerini belirterek, “KOBİ olmak için gerekli kriterlerden biri olan net satış hasılatı veya mali bilanço limitini, 125 milyon liradan 250 milyon liraya çıkardık. İş hacimleri genişleyen, ciro ve bilançoları artan işletmelerimiz -bu değişiklikle birlikte tekrar KOBİ statüsü kazanarak- KOBİ desteklerinden faydalanabilecekler” dedi.
#Mustafa VarankBakan Varank buradaki konuşmasında, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programıyla, nitelikli girişimciliği özendirip, yüksek teknolojili ürünleri geliştirebilen başlangıç firmalarını ekonomiye kazandırıyoruz. Bakın bu programın başvuruları 28 Şubat’a kadar devam edecek. Programa kabul edilenler 200 bin liraya kadar hibe alıp; teknoloji ve yenilik odaklı fikirlerini, somut işlere dönüştürebiliyor" dedi.
#HtvhaberÖğrenciler mutfaktaki hünerlerini Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda sergiledi. 81 ildeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin (MTAL) Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında öğrenim gören öğrencilerden oluşan 407 ekip arasından Siirt Zübeyde Hanım MTAL birinciliğin sahibi oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘perde pilavı’, ‘Varak keek’ ve ‘Pırtike çorbası’nın yer aldığı menüyle İstanbul’daki büyük finale kalan ve 30 takımı geride bırakarak ipi göğüsleyen öğrencileri tebrik etti.
#Meslek Liselilerin ‘Lezzet’ YarışıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yalova’da AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Gönül Sofrası Buluşması’na katıldı. Bakan Varank, “Bunların derdi ne çevre, ne ağaç, ne yeşillik. Bunların derdi, bu iktidarı öyle veya böyle devirmenin derdinde olmak. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz” dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanlığıMinyatür sanatı çok el üstünde tutulmaz, ihmal edilir. Ama aslında bu sanat dalı birçok gerçeği bugüne taşır. Sanat tarihçisi Emine Fetvacı da YKY’den çıkan ‘Sarayın İmgeleri’ kitabında 16. yüzyılda özel anlam kazanan, içerisinde pek çok minyatür bulunan resimli tarih kitaplarına odaklanıyor.
İstanbul’da, Zincirlikuyu’daki Karayolları arazisinde inşaatına başlanan dört kuleden biri otel oluyor. Oteli dünyaca ünlü oteller zinciri Raffles işletecek. İç dekorasyonu üstlenen ödüllü mimarlık şirketi Hirsch Bedner Associates’in ortağı Howard Pharr, “Otelde ‘imkânsız’ kelimesi yasak” diyor
Japonya, tarihi, kültürü, doğası, bilim ve teknolojideki ağırlığı ve dünya ekonomisindeki yeri itibariyle tanınması, gezilmesi görülmesi gerekli bir ülke. Türkiye’nin yüzölçümünün yaklaşık yüzde 46’sı büyüklüğündeki 3900 adada yaşayan 130 milyon kişi dünyanın ABD’den sonraki en güçlü ikinci ekonomisini döndürmekte. Bir hafta boyunca dakika tehir yapmadan saatte 250-300 km süratle bizi ülkenin değişik köşelerine taşıyan "Şinkansen" (mermi) trenleri bu gücün önemli simgelerinden biri.
Bir marka olarak Mozart, Avusturya’nın çok önünde gidiyor. Avusturya’nın yetiştirdiği bu dahi dünyada en tanınan ve sayılan ilk 10 isim içindeyken, her iki dünya savaşından budanarak çıkan ülkesi, günümüzde Avrupa Birliği’nin genişlemesiyle daha da marjinalleşmekte. Belki biraz da bu kaygıyla, Mozart’ın 2006 yılına rastlayan 250. doğum yıldönümü Avusturya’da çok görkemli ve kapsamlı şekilde kutlanıyor.
Müze yapılmak üzere 1998 yılında boşaltılarak restorasyon kapsamına alınan, ancak restorasyon sırasında meydana gelen usulsüzlükler yüzünden beş yıldır kaderine terk edilen, bu arada tepkiler nedeniyle yeniden postane yapılmasına karar verilen tarihi Galatasaray Postanesi, yine müze yapılmak üzere Galatasaray Spor Kulübü'ne devredildi.
Garsona patlıcan kızartması, fava, beyaz peynir, kavun ve bir duble rakıyla tonik söyledim. Tonikle rakı <B>‘‘Ne aláka?’’</B> diye soracaksınız. Şu aláka, rakıyı suyla sulandırıp karşıma koyuyorum ve ona baka baka tonik içiyorum. Tam ikinci duble toniğimi yudumlarken yaşlı garson,