Endişenizi anlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Endişenizi anlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 00:00

Biz Türkiye’nin sınırlarında meydana gelen olaylarla ilgili kaygılarını paylaşıyoruz. Bu duruma ek olarak sınırda yeni bir kışkırtma yanlıştır. Bir laf vardır, (Anton Çehov’dan) duvarda silah varsa oyunun sonunda patlar.

Haberin Devamı

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Patriot sisteminin eski nesil silah olduğunu belirterek “Biz Türkiye’nin sınırlarında meydana gelen olaylarla ilgili kaygılarını paylaşıyoruz. Bu duruma ek olarak sınırda yeni bir kışkırtma yanlıştır” dedi. Putin, ünlü yazar Anton Çehov’un sözüne gönderme yaparak, “Duvarda silah varsa oyunun sonunda patlar” diye konuştu.

3’üncü Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak üzere Türkiye’ye gelen Putin ile Başbakan Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde başbaşa görüştükten sonra basın toplantısı düzenledi.

POZİSYONLARIMIZ BENZER

Türkiye ile Rusya’nın pozisyonlarının benzediğini ancak Suriye’nin geleceğinin hangi metotlarla oluşturulacağı konusunda farklılıklar bulunduğunu belirten Putin, “Görüşmemizde yeni fikirler üretildi. Bu fikirler üzerine çalışacağız. Tabi ki bir ülkenin topraklarına ateş açılıyorsa bunu unutmak görmezden gelmek çok zordur. Türkiye ve Rusya komşudur ve büyük sorumlulukları vardır” dedi.

Haberin Devamı

PUTİN'İ HAVALİMANINDA ENERJİ BAKANI KARŞILADI / Foto Galeri

REJİMİN AVUKATI DEĞİLİZ

Putin, Suriye rejimini asla korumadıklarını da vurgulayarak “Rejimin avukatı değiliz. Bizi kaygılandıran şeyler Suriye’nin geleceğidir. Yakın geçmişte yapılan hataların tekrarlanmasını istemiyoruz. Hatırlayalım Libya’daki militanları bazı rejimler nasıl desteklediler. Ve sonuçta bu da ABD büyükelçisinin ölümü ile sonuçlanmıştır. Bir adım atarsak önce bu adımın sonuçlarını düşünmemiz gerekiyor” diye konuştu. Putin Suriye’nin Türkiye’ye saldırması ihtimali ile olarak da “Garanti verecek durumda değiliz. Ama Suriye’nin böyle bir durumda komşularına herhangi bir saldırıda bulunacağını sanmıyorum. Bunun için bir uzman ya da istihbaratçı olmaya gerek yok” dedi.

ERDOĞAN VE PUTİN'İN GÖRÜŞMESİNDEN FOTOĞRAFLAR

PUTİN İÇİN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI. BAKAN'IN ARACI BİLE ARANDI / Foto Galeri


FİLİSTİN TEŞEKKÜRÜ

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan Rusya’nın BM’de Filistin’e gözlemci üye statüsü verilmesinde lehte oy kullandığı için teşekkür etti. Erdoğan, Rusya ve Türkiye’nin Filistin konusundaki ilkesel tutumunda ortak olduğunu söyledi. Suriye’de barışın tesisinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, “En büyük temennimiz Suriye’de akan kanın durmasıdır. Dışişleri Bakanlarımız daha yoğun bir çalışma yolunda adım atacaklar” diye konuştu.

Hat-ı Putin

BAŞBAKAN Erdoğan’ın Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesi çok sıcak bir ortamda geçti. Her iki lider de gazetecilerin fotoğraf çekimi sırasında gülerek poz verdiler. Erdoğan, hat sanatıyla ‘Putin’ yazılı altın varak çerçeveli bir tabloyu konuğuna hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!