Ayşe tatile çıksın haberleri sayfasında Ayşe tatile çıksın hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 50 Ayşe tatile çıksın haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye tarihinin önemli cümlelerinden birisi olan “Ayşe tatile çıksın” sözü 20 Temmuz’da bir kez daha gündeme geldi. Harekatın önemli parolalarından birisi olan “Ayşe tatile çıksın” o günlerde henüz hayatta olmayan kişiler tarafından merak ediliyor. Kıbrıs Barış Harekatı, 20 Temmuz 1974'te Türkiye tarafından Kıbrıs adasında gerçekleştirilen askeri bir harekattır. Harekatın amacı, Kıbrıs'ta yaşanan siyasi kriz ve darbe sonrasında adada yaşayan Türk nüfusunu korumak ve adada barışı sağlamak olarak belirtilmiştir. Peki, Ayşe tatile çıksın ne demek, ne zaman söylendi, kim söyledi? İşte Kıbrıs Barış Harekatı tarihçesi!
#Ayşe Tatile ÇıksınKıbrıs Harekâtı'nın tarihi öne çıkan konuların başında geliyor. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından başlatılan Kıbrıs Barış Harekatı TSK'ye bağlı birliklerin Lefkoşa-Hamitköy-Gönyeli ve Pınarbaşı bölgelerine hava indirme, Yavuz Plajı'na denizden çıkarma yapmasıyla başlamış oldu. Harekâtın ilk ayağı Yunanistan hükûmetinin desteğiyle gerçekleştirilen 15 Temmuz 1974 darbesinin ardından düzenlendi. Ayşe Tatile Çıksın sözü o dönemle bağdaştırılmıştı Peki, Kıbrıs Barış Harekatı ne zaman oldu? Ayşe tatile çıksın ne demek? İşte, ayrıntılar.
#Kıbrıs Barış HarekatıKıbrıs Adası'nda Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 45 yıl geçti. "Ayşe tatile çıksın" parolasıyla başlatılan harekat, adada akan kanı durdurdu.
#Kıbrıs Barış HarekatıTürk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Rumların baskı ve zulmüne son vermek amacıyla 20 Temmuz 1974'te düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan ve dönemin "mücahitleri" olarak görev yapan, Ahmet Tolgay, Ahmet Sanver ve Akay Cemal o günlerde yaşadıkları ve şahit olduklarını paylaştı.
#KKTCTürk siyasetinde "Karaoğlan" lakabıyla anılan, Kıbrıs Barış Harekatı ve bölücü terör örgütü elebaşının yakalanmasına kadar çok sayıda tarihi olayda baş aktör olan, 5 Kasım 2006'da vefat eden eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 18. yılında anılıyor.
#BÜLENT ECEVİTTürkiye'deki en yaşlı Kıbrıs gazilerinden emekli Hava Kıdemli Başçavuş Reşat Çolak, harekatta yaşadıklarını anlattı. Çolak, "Beşparmak Dağları'nın üzerinden 20 tane uçak geçtik. Paraşütçüleri, paraşütün açılıp salimen inebilecekleri irtifaya kadar alçalarak attık ki havada fazla kalarak hedef olmasınlar" dedi. Yoğun uçaksavar atışıyla karşılaştıklarını ifade eden Çolak, "Şuna inanıyorum, Cenabıallah'ın lütfu, İstiklal Harbi'nde de aynı şey olmuş. Bir kuvvet o mermileri sağa sola itiyor ve biz 20 uçakla arasından geçiyoruz" diye konuştu.
#KKTCTürkiye tarihinin önemli cümlelerinden birisi olan “Ayşe tatile çıksın” sözü 20 Temmuz’da bir kez daha gündeme geldi. Harekatın önemli parolalarından birisi olan “Ayşe tatile çıksın” o günlerde henüz hayatta olmayan kişiler tarafından merak ediliyor. Kıbrıs Barış Harekatı, 20 Temmuz 1974'te Türkiye tarafından Kıbrıs adasında gerçekleştirilen askeri bir harekattır. Harekatın amacı, Kıbrıs'ta yaşanan siyasi kriz ve darbe sonrasında adada yaşayan Türk nüfusunu korumak ve adada barışı sağlamak olarak belirtilmiştir. Peki, Ayşe tatile çıksın ne demek, ne zaman söylendi, kim söyledi? İşte Kıbrıs Barış Harekatı tarihçesi!
#Ayşe Tatile Çıksın1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası ‘Ayşe tatile çıksın’dı. Paroladaki Ayşe, dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in kızıydı. Ayşe Güneş Ayata 50 yıl sonra ilk kez konuştu, ‘tatil’e nasıl çıktığını anlattı: “Ecevit açıklayınca öğrendim, fotoğraflarımı çekmeye başladıklarında şaşırıp utanmıştım.”
#Kıbrıs Barış HarekâtıKıbrıs Barış Harekatı'nda "Ayşe tatile çıksın" parolasına ilham veren dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in kızı Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata, harekatın 50. yılı dolayısıyla konuştu. Prof. Dr. Ayata, "Babam Turan Güneş ve Bülent Ecevit, 'başka ülkeler bizi dinliyorlardır' düşüncesiyle İkinci Harekat'ın başlaması için bir parola belirlemeye karar veriyorlar. 'Ayşe tatile çıksın' parolası babamdan Ecevit'e bir işaret oluyor." dedi.
#KKTCKıbrıs Harekâtı'nın tarihi öne çıkan konuların başında geliyor. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından başlatılan Kıbrıs Barış Harekatı TSK'ye bağlı birliklerin Lefkoşa-Hamitköy-Gönyeli ve Pınarbaşı bölgelerine hava indirme, Yavuz Plajı'na denizden çıkarma yapmasıyla başlamış oldu. Harekâtın ilk ayağı Yunanistan hükûmetinin desteğiyle gerçekleştirilen 15 Temmuz 1974 darbesinin ardından düzenlendi. Ayşe Tatile Çıksın sözü o dönemle bağdaştırılmıştı Peki, Kıbrıs Barış Harekatı ne zaman oldu? Ayşe tatile çıksın ne demek? İşte, ayrıntılar.
#Kıbrıs Barış HarekatıKKTC’de 46 yıldır kapalı tutulan ve ‘hayalet kent’ diye anılan Maraş dün Başbakan Ersin Tatar’ın da katılımıyla halka açıldı. Kenti görmek isteyen yerli, yabancı kalabalık grup kapıya yığıldı, zaman zaman izdiham yaşandı. KKTC ve Türk bayraklarıyla Maraş’a akın eden kalabalık bayram havası estirdi.
#GazetehaberleriBugün, ‘Ayşe tatile çıksın’ parolasıyla tarihe geçen Kıbrıs Barış Harekatı sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu. Özellikle 46 yıl geçmesine rağmen o dönemi dün gibi hatırlayan Kıbrıs Türkler, 'Ayşe tatile çıksın' ve '20 Temmuz 1974' etiketiyle paylaşım yapıyor. Milli Savunma Bakanlığınca (MSB) Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46'ncı yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan videoda Türk askerinin Ada'da Kıbrıs Türklerinin özgürlüğünün, bağımsızlığının ve huzurunun teminatı olduğu bildirildi. İşte 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın tarihi...
#Kıbrıs Barış HarekatıKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 15 Kasım 1983 tarihinde ilan ettiği bağımsızlığının 36. yıldönümünü Cumhuriyet Bayramı törenleri ile kutluyor. 1960 yılında kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti'nde Türklere karşı saldırılar artarak devam etmiş ve Yunanistan'ın Kıbrıs Cumhurbaşkanı Makarios'u devirmesi üzerine Türkiye harekete geçmişti. 20 Temmuz 1974 tarihinde atılan adımlar çerçevesinde Kıbrıs Harekatı başladı ve 15 Kasım 1983 tarihinde KKTC kuruluşunu tam anlamıyla gerçekleştirerek bağımsızlığını ilan etti.
#KktcKıbrıs Adası'nda Türklerin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 45 yıl geçti. "Ayşe tatile çıksın" parolasıyla başlatılan harekat, adada akan kanı durdurdu.
#Kıbrıs Barış HarekatıTürk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Rumların baskı ve zulmüne son vermek amacıyla 20 Temmuz 1974'te düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan ve dönemin "mücahitleri" olarak görev yapan, Ahmet Tolgay, Ahmet Sanver ve Akay Cemal o günlerde yaşadıkları ve şahit olduklarını paylaştı.
#KKTC'Ayşe tatile çıktı' parolasıyla başlatılan ve adadaki Türklerin uğradığı zulmü ortadan kaldırmak için Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı 44'üncü yılına girdi. Adada akan kanı durduran harekat, TSK'nın zorlu şartlarda gerçekleştirdiği önemli bir başarı olarak da dikkat çekiyor. İşte, üzerinden 44 yıl geçen Kıbrıs Barış Harekatı hakkında detaylar...
#Kıbrıs Barış HarekatıMücadeleyle geçen ömrünün belki de tek hesap hatasını, Türkiye ile saat farkı yüzünden yaptı. 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nı Bayrak Radyosu’ndan 1 saat erken duyurmuştu. Rum radyoları Türkçe, “Bekledim de gelmedin” şarkısını çalıyordu. Ama geldiler. Lefkoşa semalarında Türk paraşütçüleri gören Denktaş arkadaşlarına sarılıyor ve “Yağmur gibi indiler. En mutlu günüm” diyordu. O gün 20 Temmuz 1974’tü.