Yaban mersini son günlerde oldukça popüler besinler arasında yer alıyor. Sağlık açısından faydaları öğrenildikçe tüketimi artıyor ve yaban mersini yetiştiriciliği de popüler hale geliyor. Yaban mersini fidanı nasıl ve ne zaman dikilir de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Yaban mersini fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? Yaban mersini fidanı yetiştirme, bakımı ve fiyatları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Muhteşem mavi/mor renkli küçük ama bu çok etkili meyve yaban mersini, değdiği her şeyin tadını güzelleştirmekle kalmıyor aynı zamanda vücudumuza çeşitli yönlerden fayda sağlıyor. Rengi ve değeriyle son zamanların gözdesi olan yaban mersini halk arasında 'mavi altın' olarak adlandırılıyor. Gelin bu mucizevi ve zahmetsiz meyveyi biraz daha yakından tanıyalım.
#Yaban Mersini NedirTBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğini Araştırma Komisyonu’na sunum yapan Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Amerikalı ve İngilizlerin yoğun tükettiği ‘mavi yemişin’ dört farklı türünü keşfettiklerini ve çayını üretmek için ÇAYKUR’la özel proje başlatıldığını açıkladı.
#GazetehaberleriBaharda memleketin her yerinde mevsim dönüşümünü izlemek insana keyif verir. Ancak yeşilin elli tonu memleketi Karadeniz’de, daha da içerilere girip özellikle Fırtına Deresi’nden Kaçkarlar’a uzanan hat üzerinde dolandığınızda, bahar sarhoşluğu sizi sarabilir. Çamlıhemşin’in yüksek dağ kesimlerinde bahar mevsiminin gelişi, mayıs sonu ile haziran ortalarıdır.
#KaradenizAyı üzümü çayının nasıl yapılacağını merak eden vatandaşlar, bu mucizevi meyvenin kullanım yollarını araştırıyorlar. Günümüzde kanamayı durdurucu ve antibakteriyel özellikleriyle bilinen ayı üzümü meyvesinin birçok faydalı özelliği bulunuyor. Peki, ayı üzümü çayı nasıl yapılır? Ayı üzümünün faydaları ve zararları nelerdir? İşte kullanım şekli
#Ayı ÜzümüBahar mevsimi toprağın çözülüşünün, suyun toprağa kavuşmasının hikayesidir bir bakıma. Karadeniz Bölgesi'nde ise yaylaya çıkışın müjdecisidir. Binlerce renk ve çeşitte bitkinin; yağmurların, masmavi gökyüzünün yazılmamış öyküsüdür bahar mevsimi Karadeniz’de. Karadeniz'e gitmek isteyenlere önerim, bir defa olsun baharda Karadeniz’i görmeleri.
#Karadeniz TuruAntikanserojen, antioksidan, yağ yakımına ve kilo vermeye yardımcı, kalp krizi riskini azaltıcı, antibiyotik etkisine sahip... İşte saymakla bitmeyecek faydaları bulunan ve neredeyse her derde deva olan yaban mersininin kurusu, şimdi biz kadınların çantalarından eksik olmuyor!
#BeslenmeMeyveler, cilt yenilenmesini destekleyici, nemlendirici, besleyici özelliklerinden dolayı uzun yıllardır kozmetik ürünlerde kullanılıyor. İçeriklerindeki vitamin, protein ve karbonhidrat, cildin temel eksiklerini tamamlamada yardımcı. Son dönemde meyveli kozmetiklerde ciddi bir artış var. Kullanılan meyveler de çok çeşitlendi.
Aşure, tahıllar, meyveler, kuru meyveler ve kuruyemişlerden oluşan bir karışımdan yapılan bir tatlıdır. Aşure haftasının gelmesi ve aşure biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Aşure ne anlama gelir. Türkiye ve Balkanlar'daki Müslümanlar, Aşure Günü'nün gerçekleştiği Muharrem ayında aşure yaparlar. Geleneksel olarak, Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Aşure, bu günü anmak için büyük miktarlarda yapılır ve alıcının dinine veya inanç sistemine bakılmaksızın bir barış ve sevgi teklifi olarak arkadaşlara, akrabalara, komşulara, meslektaşlara, sınıf arkadaşlarına ve diğerlerine dağıtılır. Aşure, ağır ve kalori bakımından zengin doğası nedeniyle geleneksel olarak yılın soğuk aylarında yapılır ve yenirdi. Aşure haftasının gelmesi ve aşure tariflerinin araştırıldığı bu günlerde, biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Sizin için çeşitli kaynaklardan aşurenin tarihi ile ilgili bilgiler derledim.
#AşureYeni Lokanta’da tattığım mantı ününü hak ediyor çünkü tuzlu yoğurt çok yakışmış ama benim zevkime göre biraz fazla kaynatmışlar. Kuzugöbeği mantarı ve tarhananın baharat gibi kullanılması başarılı. Mersin karides tuzlu-tatlı-ekşi-acı dengesi açısından en başarılı yemek. Kuzunun gerdanı seçici damakları hayal kırıklığına uğratmaz.
#Vedat MilorAğustos sonu ve eylül ayı çavuş üzümünün tam mevsimi… Olgunlaşıp sararmış çilli taneleriyle tam bir şekerpare... Karadeniz’in kokulu üzümü isabella’yı, Yalova incisini ve Tarsus beyazını da unutmayalım. Serin atıştırmalıklardan pratik sunumlara çok sevdiğim üzümlü tariflerimi siz de deneyin.
#ÜzümMüslamanlar için aşura demek yılın ilk ayının onuncu günü demektir. Hicri yılın ilk ayının onuncu günü oruç tutma geleneği İslamiyet ile birlikte başlamamıştır. Araplar ve Yahudiler bu onuncu günde İslam dini doğmadan önce de oruç tutarlardı. İslamiyetle birlikte oruç için ramazan ayı belirlendikten sonra; Müslümanlar oruç tutmasa bile bu günü kutlamaya devam etmişlerdir.
#Bursa