Atom yarıçapı kimyanın en önemli konularından birisidir. Atom ile alakalı birtakım fonksiyonların iyi bir biçimde pekiştirilebilmesi için atomların yarıçapının da bilinmesi gerekmektedir. Bu sebeple birçok soruda atom yarıçapı fonksiyonları sorulmaktadır. Sizin için atom çapı nasıl artar, atomun hacmi neye göre artar detayları ile derledik.
#Atom ÇapıPeriyodik tablo içerisinde tüm maddeler belirli bir sıralama üzerinden yer almaktadır. Bu sıralama sayılar ile beraber daha birçok farklı özellikleri üzerinden ele alınır. İşte 8. sınıf fen bilimleri periyodik sistem konu anlatımı.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Periyodik Sistem Konu AnlatımıSesi inceltip kalınlaştıran helyum gazının farklı kullanım alanları vardır. Helyum ayrıca sıvı roket yakıtlarının basınç altında tutulmasında kullanılır. Sıvı helyum soğutma amaçlı da kullanılmaktadır. Peki, Helyum nedir? Helyum gazı sesi neden inceltiyor?
#HelyumGünümüzde Thomson atom modeli mutlaka bilinmesi gereken bir yapı olmaktadır. Bu nedenden dolayı sizler için detaylı bir şekilde Thomson atom modeli nedir? Thomson atom modeli özellikleri, eksiklikleri ve maddeleri hakkında bilgileri derledik.
#Thomson Atom Modeli Nedir?Trabzon'da dün akşam gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ve meteor (göktaşı) düşmesi olduğu öne sürülen ışık hüzmesi heyecanlandırdı. Düzköy ilçesindeki Şahinkaya Dağı eteklerine gelenler, düştüğü iddia edilen göktaşı ya da parçalarını aramaya başladı. Arama yapanlardan Ahmet Yılmaz, ''Şaşırdık, kaldık. Ben bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Nereye düştüğünü bilmiyoruz, merak ediyoruz'' dedi. Bu arada Prof. Dr. Orhan Gölbaşı da meteorlar ilgili kesin bilgilerin parçalar bulunduktan sonra tespit edilebileceğini ve çapı 1 metre civarında olan bir göktaşının bile dünyaya ciddi zarar verebileceğini belirtti.
#Trabzonİstanbul Film Festivali dün akşamki açılışla başladı. Peki, nasıl hazırlanıldı? Açılışa sayılı günler kala işin mutfağına sızdık. Kimsenin başını kaşımaya vakti yoktu. İki arada bir derede sorularımızı yanıtladılar. İşte festivalin gece gündüz uyumayan emekçileri...
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesinin (NASA) Plüton'un keşfi için tam bir yıl önce uzaya gönderdiği "New Horizons" (Yeni Ufuklar) aracı Jüpiter'e doğru yönelerek, yolculuğunun kalan kısmında bu gaz devi gezegenin yörüngesinin itici etkisini tramplen gibi kullandı.
Kozmik ışınlar 1912 yılında balon yolculukları sırasında Viktor Hess tarafından keşfedilmişti. Ama ne var ki en yoğun enerji yüklü parçacıkların nereden geldikleri sorusuna hala bir yanıt bulunamadı. 15 ülkeden 200 bilim adamından oluşan uluslararası bir ekip şimdi fiziğin en eski bilmecelerinden birini çözmek için kolları sıvadı.