Aşure tarifi ve malzemeleri ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvime göre aşure günü 2022 yılında 8 Ağustos tarihine denk geldi. Birlik ve beraberliği simgeleyen aşurenin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, aşure nasıl yapılır? İşte püf noktaları
#Aşure TarifiBirbirinden lezzetli ve pratik yemek tarifleriyle ilgiyle takip edilen şef Çiğdem Seferoğlu, Tadım’ın hijyenik ambalajlarda ilk günkü tazeliğini koruyan kuru meyve ve kuru yemişleriyle hem sağlıklı hem de lezzetli 2 farklı aşure tarifi hazırladı. Ünlü şef, klasik aşure tarifinin yanı sıra şeker kullanmak istemeyen aşure severler için şeker yerine en çok kullanılan kuru meyve olan hurma ile yapılan “hurmalı & portakallı” aşure tarifi verdi.
#AlışverişFarklı ve lezzetli aşure tarifi edinerek aşure günü kapsamında çok sayıda bakliyatı bir araya getirerek tatlılarını yapmak isteyenler için çok sayıda seçenek yer alıyor. İşte, Osmanlı döneminde yapılmakta olan aşurenin tarifi ve yapılışı hakkında bazı bilgiler
#AşureMutfakların en eski ve geleneksel tatlısı aşure… Pek çok malzemenin birlikte pişirilmesiyle hazırlanan bu lezzetimizin yapılışı ve içine konanlar yöreden yöreye farklılık gösterir. Bazı yörelerde kurban etinden bir parça saklanıp aşure yapılırken içine atılır. Kimileri buğdayla karışık pirinç kullanır. Bazı yörelerde şeker yerine pekmez konur; Gaziantep’te anason da eklendiği olur. Aşure ayı gelmişken size bir klasik, bir de farklı bir tarif vermek istiyorum...
#AşureAşure, tahıllar, meyveler, kuru meyveler ve kuruyemişlerden oluşan bir karışımdan yapılan bir tatlıdır. Aşure haftasının gelmesi ve aşure biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Aşure ne anlama gelir. Türkiye ve Balkanlar'daki Müslümanlar, Aşure Günü'nün gerçekleştiği Muharrem ayında aşure yaparlar. Geleneksel olarak, Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Aşure, bu günü anmak için büyük miktarlarda yapılır ve alıcının dinine veya inanç sistemine bakılmaksızın bir barış ve sevgi teklifi olarak arkadaşlara, akrabalara, komşulara, meslektaşlara, sınıf arkadaşlarına ve diğerlerine dağıtılır. Aşure, ağır ve kalori bakımından zengin doğası nedeniyle geleneksel olarak yılın soğuk aylarında yapılır ve yenirdi. Aşure haftasının gelmesi ve aşure tariflerinin araştırıldığı bu günlerde, biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Sizin için çeşitli kaynaklardan aşurenin tarihi ile ilgili bilgiler derledim.
#AşureGeleneksel tariflerimizden aşure için hazırlıklar başladı. Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure Günü bu yıl 28 Temmuz 2023 Cuma başladı. Muharrem ayının 10. gününden sonra 16 Ağustos perşembe günü sonuna kadar aşure dağıtımı devam ediyor. Peki, aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tam kıvamında aşure tarifi ve yapılışı...
#AşureAşure malzemeleri ve tarifi, Muharrem ayının 10. gününün gelmesiyle araştırılıyor. Aşure günü, bu sene 28 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure tatlısının yapıldığı bu günde aşure yapım aşamaları merak ediliyor. Peki aşure içine kaç çeşit ve sırasıyla hangi malzemeler konur, nasıl pişirilir? İşte tam ölçülü, kıvamında ve kararmayan aşure tarifi...
#AşureAşurenin yapılışı ülkemizde yöreden yöreye değişmektedir. Türkiye’nin hemen her yöresinde yapılan aşurenin içindeki malzemeler de yöreden yöreye değişir. Buna göre bakla, börülce, mısır gibi malzemeler katıldığı gibi üstüne de nar ve susam da eklendiği görülür. Bazı yörelerde aşure pekmezle tatlandırılır. Peki, Aşure kaç malzemeden oluşur? Aşureye toz tarçın konur mu? İşte geleneksel aşure tarifi...
#AşureAşure tarifi, Muharrem ayının içerisinde idrak edilen bu günü feyziyle geçirmek isteyen Müslümanların araştırdığı konu oluyor. Bol malzemeli olanı makbul olan aşure, genellikle 41 çeşit malzeme içermesi ile rivayet edilmektedir. Ancak 41 çeşit malzeme yerine, tuz, bal ve süt de eksikliği tamamlayabiliyor. İşte, aşure tarifi, malzemeleri ve yapılışı hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AşureYaklaşmakta olan Muharrem ayıyla birlikte bu ayı özel kılan aşure tarifi ve yapımı araştırılmaya devam ediyor. Özenle hazırlanan aşure malzemeleriyle birlikte bu geleneksel lezzet komşularla paylaşılıyor ve evlere bereket katıyor. Pek çok malzemeden oluşan aşure tarifinin yapılışı oldukça zaman alıyor ve bunun yanında tam ölçüsünü tutturmak da maharet istiyor. Peki, Aşure malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte, tam ölçülü aşure tarifi ve yapımı için püf noktaları…
#AşureHicri takvime göre Muharrem ayının 10. günü İslam dini için önemli günlerden biri olarak kabul ediliyor. 10. günle birlikte evlerde bereketin ve dayanışmanın simgesi olarak kabul edilen aşureler hazırlanıyor ve civar hanelere dağıtılıyor. Her sene yılın en anlamlı günlerinden biri olan aşure döneminde tarif arayanlardansanız tam da sizler için şahane bir tarifle geldim. Buğday, fasulye ve nohut gibi ana malzemelerimiz hazırsa, içini dilediğiniz meyvelerle süsleyebileceğiniz şahane aşure tarifine başlayabiliriz.
#Aşure GünüHer yıl Muharrem ayının 10. günü itibariyle yapılmaya başlanan aşure, damakları tatlandırmasının yanı sıra paylaşım, bolluk ve bereketin vurgulanması açısından da önem arz eder. Çeşitli kaynaklarda yer alan bilgilerde ise aşure pişirilen evde bolluk ve bereketin hasıl olacağı rivayet edilir.
#Aşure TarifiSevginin, bereketin ve paylaşmanın sembolü olan aşure, Türk Mutfağı’nın her zaman keyifle tüketilen tatlılarından biri. Pastane Eğitmen Şefi Mert Eker, aşurenin bereketini evlerine taşıyarak sevdiklerini mutlu etmek isteyen yürekten şefler için lezzetli aşure tarifini püf noktaları ile birlikte paylaşıyor.
#Aşure AyıTürk İslam tarihinde önemli ritüeller arasında yer alan Aşure, bugün evlerde birçok çeşit malzemenin bir araya gelmesi ile yapılacak. Lezzetli ve kolay aşure yapımı için tarif bilgileri internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. İşte, sabah saatlerinden itibaren malzemeleri araştırılan aşure için kolay tarif bilgileri
#Aşure Nasıl Yapılır?Muharrem ayı 31 Ağustos 2019 tarihinde başladı, gözler aşure günü ve tarifine çevrildi. Muharrem ayında oruç tutulup aşure pişirilerek dağıtılması ve Kerbela'da Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ile şehit olanların yad edilmesi, İslam toplumlarında önemli olaylar arasında yer alıyor. Peki, bu yıl aşure günü ne zaman, aşure nasıl yapılır? İşte, tarih ve tarif bilgisi.
#Aşure Günü Ne ZamanMüslümanlıkta yas günü olarak da kabul edilen aşure günü Muharrem ayı içerisinde yer alıyor. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, bereketini yaymaya devam ediyor. İslam inancına göre peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı ve aşure tatlısının yapıldığı Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen ‘Aşure Günü’ bu yıl eylül ayında gerçekleşecek. Peki, bu yıl aşure günü tam olarak ne zaman? Aşure nasıl yapılır?
#Aşure Günü Ne ZamanMuharrem ayı içinde pişirilip komşu ve akrabalara dağıtılan bir çeşit tatlı olan aşurenin nasıl yapıldığı, yaparken kullanılan malzemelerin neler olduğu ve yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları merak konusu oldu. Peki, aşure nasıl yapılır?
#Aşure Nasıl Yapılır?Yüzyıllardır hem saray mutfağı hem de halk mutfağında pişirilen aşure, hem lezzeti hem de içeriğindeki ürünlerin sağlıklı olması nedeniyle severek tüketiliyor. Aşure yapmanın püf noktalarını ve aşure yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak eden vatandaşlar, en pratik ve lezzetli aşure tariflerini araştırıyor. Peki, aşure nasıl yapılır?
#Aşure Nasıl Yapılır?Türk mutfak kültüründe İslam dininin etkisiyle dini ve kültürel bir boyut kazanan aşure, Muharrem’in onuncu günü başlamak üzere daha sonraki günlerde de pişirilip dağıtılıyor. Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşurenin yapımı ise oldukça pratik. Peki, aşure nasıl yapılır? Aşure yaparken nelere dikkat edilmeli?
#AşureAşure günü, yapılacak ibadetler ve dağıtmak üzere pişirilecek olan tatlının içerisine konulacak malzemelerle araştırma konusu olmaya devam ediliyor. İslam dininde bolluk ve bereketi temsil eden aşure, farklı yapılış türleriyle tercih edilebiliyor. Peki, aşure nasıl yapılır? Bu tatlıyı yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? İşte, o onu hakkında bazı bilgiler
#Aşure Günü Ne Zaman?Muharrem ayının gelmesi ile birlikte evlerimizde yer eden, sevdiklerimizle paylaştıkça lezzeti artan aşure, içerdiği çeşitli besin ögeleriyle çok faydalıdır. Hem çocuklar hem de enerji ihtiyacı olanlar için önemli bir besin kaynağıdır. Diyetisyen Şeyma Yılmaz; aşurenin faydalarından bahsetti, şeker kullanmadan yapılan son derece sağlıklı bir aşure tarifi vermeyi ihmal etmedi.
#Şekersiz AşureBuğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşure, muharrem ayında sofraları tatlandırmaya devam edecek. İnanca göre Nuh peygamberin tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilen aşure, yapımı oldukça pratik bir tatlı. Peki, aşure nasıl yapılır?
#AşureEylül ayının gelmesiyle birlikte en çok merak edilen konulardan biri de Muharrem ayının ne zaman başlayacağı oldu. Muharrem ayının hangi tarihlere denk geleceğini merak eden vatandaşlar bir yandan da 'Aşure nasıl yapılır?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, Muharrem ayı ne zaman? Aşure nasıl yapılır?
#Muharrem Ayı Ne Zaman?