Paylaş
AŞURE MALZEMELERİ
1/2 (Yarım) Su Bardağı Geceden Islatılmış Kuru Fasulye
1/2 (Yarım) Su Bardağı Geceden Islatılmış Nohut
2 Su Bardağı Geceden Bir Taşım Kaynatılıp Suyuyla Bekletilmiş Aşurelik Buğday
1/4 (Çeyrek) Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Adet Rendelenmiş Portakal Kabuğu
SERVİS MALZEMELERİ
Arzu Ettiğiniz Kadar Kuru Kayısı
Arzu Ettiğiniz Kadar Kuru Dut
Arzu Ettiğiniz Kadar Kuru Yemiş
SAYISAL (GR)
80 Gram Geceden Islatılmış Kuru Fasulye
80 Gram Geceden Islatılmış Nohut
280 Gram Geceden Bir Taşım Kaynatılıp Suyuyla Bekletilmiş Aşurelik Buğday
45 Gram Pirinç
160 Gram Toz Şeker
10 Gram Rendelenmiş Portakal Kabuğu
YAPILIŞI
Kuru fasulye ve nohudu ayrı tencerelerde yumuşamalarına az bir süre kalana kadar haşlayın.
(Yarım) su bardağı geceden ıslatılmış kuru fasulye 1/2 (Yarım) su bardağı geceden ıslatılmış nohut ve buğdayı da ayrı bir tencerede açılana kadar haşlayın. Buğday koyulaşınca fasulye ve nohudu suları ile ilave edin. Dibini tutmaması için karıştırın.2 su bardağı geceden bir taşım
Pirinci bunların üzerine ekleyin. Suyunu iyice çektikten sonra toz şekeri ekleyin. Portakal kabuğunu ekleyin. Eriyene kadar karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın. Koyuluğu istediğiniz kıvamda ise servis kaselerine paylaştırın. İster soğuk ister ılık servis edebilirsiniz. Servis malzemeleri ile istediğiniz gibi süsleyin. Arzu ettiğiniz kadar kuru kayısı Arzu ettiğiniz kadar kuru dut Arzu ettiğiniz kadar kuru yemiş.
BESİN DEĞERLERİ 100 gr İçin
Pişirme Süresi 2 Saat
Zorluk Seviyesi Orta
Kalori 325,9 k.kal*
Enerji 325,9 k.kal
Yağ 3,08 g
Karbonhidrat 62,2 g
Protein 10,78 g
Su 10,5 g
Lif 10,1 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 6,98 mg
Potasyum 478,1 mg
Kalsiyum 58,07 mg
Demir 3,33 mg
Fosfor 250,69 mg
Magnezyum 79,44 mg
Folik Asit 62,24 µg
Vitamin A 236,6 µg
Vitamin C 2,07 mg
Vitamin E 1,2 mg
Vitamin B1 0,23 mg
Vitamin B2 0,1 mg
Vitamin B3 2,89 mg
Vitamin B5 0,77 mg
Vitamin B6 0,17 mg
Paylaş