Deprem bölgesindeki molozların bir kısmı Hatay’daki Mileyha Sulak Alanı’na döküldü! Daha pek çok önemli doğa alanımız, moloz tehlikesiyle karşı karşıya. Bu durum onlarca canlı ve bitki türünün neslini tehlikeye atıyor.
#Mileyha Sulak AlanıAkciğerler asla dinlenmez. İnsan fizyolojisinin birçok harikasından biri olan ritmik bir değiş tokuşla karbondioksiti dışarı atarken, yaşam veren oksijenin vücudumuza akmasını sağlarlar. Peki, Akciğere iyi gelen bitkiler ve bitki çayları nelerdir detayları ile derledik.
#AkciğerGeleneksel Çin tıbbında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve metabolizma hızını arttırmak için yaklaşık 4000 yıldır Çin geveni bitkisi kullanılma devam ediliyor. Yaralanmaların iyileşmesi ve enfeksiyonların önüne geçilmesinde de oldukça etkilidir. İşte Çin geveni faydaları…
#Çin Geveni NedirBitkilerin tüm yararlarına karşın yanlış kullanımları halinde sağlığımızın düşmanları haline dönüşebileceğini unutmamak gerekiyor. Medikal Onkoloji ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, yararları bilimsel çalışmalarla ispatlanmış bitkisel ilaçların, diğer hastalık gruplarında olduğu gibi kanser tedavisinde de önemli bir yeri bulunduğunu belirtti.
#KanserAstragalus, anti-aging faydaları nedeniyle Çin tıbbında, 2000 yıldır kullanılan bir bitki köküdür. Peki Astragalus neden Çin tıbbında önemli bir bitkidir? Bu eski Çin bilgeliğinden nasıl yararlanabiliriz? Bir bitki kökü yaşlanma sürecini tersine çevirebilir mi?
#AstragalusŞifalı bitkiler arasında sayılan geven otunun faydaları merak ediliyor. Yapılan deneylerde soğuk algınlığına ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkisi olduğu ortaya çıkan geven, 1980’lerde ABD bitkisel tıbbında popüler olmaya başlamıştır. Peki geven otunun faydaları neler? Geven otu neye iyi gelir, nasıl kullanılır?
#Geven OtuAsırlardır şifa kaynağı olarak kullanılan ve şehir efsanelerine konu olan Dong Quai günümüzde de tüketilmeye devam ediyor. Halk arasında Çin Melekotu olarak bilinen Dong Quainin birçok faydasının olduğu biliniyor. Peki, Dong Quai nedir? Dong Quainin faydaları neler? İşte Dong Quai yani Çin Melekotu hakkında merak edilen her şey...
#MelekotuSabah yataktan hapşırma, burun akıntısı ve geniz yanması ile mi kalktınız? Her yeriniz ağrıyor, yorgunluktan bitkin bir durumda mısınız? Muhtemelen yine nezle ve gribe yakalandınız. Bir an önce iyileşmek, size rahatsızlık veren belirtileri hafifletmek istiyorsanız bu yazıyı dikkatle okuyun.
Havaların soğuduğu, grip ve nezlenin kolaylaştığı bugünlerde güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyacınız var. Bağışıklık sisteminiz, en az kalp-damar ya da solunum sisteminiz kadar önemlidir. Sağlıklı bir bağışıklık sis-temi, kaliteli bir hayatın garantisidir. Güçlü bir bağışıklık sisteminiz varsa hastalıklı günlerinizin sayısı azalır.
Soğuk havanın solunum yolu direncini azaltan, bağışıklık gücünü kıran bir etkisi var. Kış mevsimi, havaların daha soğuk olmasının yanında, kapalı alanlarda yaşamayı zorunlu hale getiriyor, özellikle öksürük ve hava yolu ile bulaşan solunum sistemi hastalıklarını sıklaştırıyor.
Yatak istirahati ile geçmeyen yorgunluğunuz varsa, üstelik bu durum altı aydır sürüp gidiyorsa, siz de bir Kronik Yorgunluk Sendromu kurbanı olabilirsiniz. Kronik Yorgunluk Sendromu çok yaygın bir sağlık sorunu değilse de çok seyrek de değildir. Henüz çok iyi tanınmayan, bu sebeple de çoğu kez tanısı konulamayan ve gözden kaçan bir problemdir.