Özellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünYaklaşık beş yıldır her yaz Çeşme’ye gitmeme rağmen, hiçbir gün sabahtan akşama kadar Alaçatı’nın Hacımemiş’e uzanan sevimli sokaklarında gezme fırsatı yakalayamamıştım. Ancak bu yıl, Çeşme’nin tüm cezbedici ve güzel plajlarına rağmen, Alaçatı’da kocaman bir gün geçirmek, renkli sokaklarında tatlı esintisini solumak ve en güzel mekânları keşfetmek için yola koyuldum. İşte size rengârenk kapıları olan taş evleri, hediyelik eşyacıları, şık restoranları ve tatlı kafeleriyle Alaçatı gezi rehberi…
#AlaçatıYaklaşık beş yıldır her yaz Çeşme’ye gitmeme rağmen, hiçbir gün sabahtan akşama kadar Alaçatı’nın Hacımemiş’e uzanan sevimli sokaklarında gezme fırsatı yakalayamamıştım. Ancak bu yıl, Çeşme’nin tüm cezbedici ve güzel plajlarına rağmen, Alaçatı’da kocaman bir gün geçirmek, renkli sokaklarında tatlı esintisini solumak ve en güzel mekânları keşfetmek için yola koyuldum. İşte size rengârenk kapıları olan taş evleri, hediyelik eşyacıları, şık restoranları ve tatlı kafeleriyle Alaçatı gezi rehberi…
#AlaçatıGerçekten öyle. Dev bir hizmet. ‘İncili Gastronomi Rehberi’. Yıldık ya nereye gideceğiz, nerede yiyeceğiz, ne yiyeceğiz diye düşünmekten! Hayatın en büyük zevklerinden biri yemek... Ama karar vermek zor. Hatta öldürücü. Sonunda evden çıkamaz hale bile gelebiliyorsun. Ama artık elimizde gerçekten sağlam, güvenilir, torpilsiz bir referans rehber var. Aç ‘İncili Gastronomi Rehberi’ni, seç ne yiyeceğini, gör en iyi lokantaları... Kolay, pratik ve karar verme anında hayat kurtaran bir rehber. Aylardır uğraşılıyor.Kaptan pilot, gastronomi-kültür yazarı Müge Akgün önderliğinde, Karaca ve Hürriyet işbirliğiyle, çok sıkı bir ekip ve deli bir emekle ortaya çıktı. Müge dört kilo verdi, iğne deliğinden geçecek hale geldi, daha ne olsun! Sadece İstanbul mu var? Hayır; Bodrum, Çeşme ve Alaçatı da dahil.600’ün üzerinde restoran değerlendirildi, 280 tanesi rehbere girdi, inci sahibi oldu, 283 tane de lezzet noktası belirlendi, gerisi elendi.Mikla, dört incili bir şampiyon. Dört inciye layık görülen başka bir restoran yok, 29 tane de üç inci alan var. Gerisi kitapta, bir zahmet bakıverin. Ama şunu unutmayın, torpil, kıyak, iltimas kesinlikle yok! Bence her eve lazım, cidden lazım, yılbaşı hediyesi bile olabilecek kalitede.
#İncili Gastronomi RehberiAVRUPA Birliği’nin (AB) asma yaprağındaki ilaç oranını yüksek tutması Türkiye’nin 135 milyon dolarlık zeytinyağlı sarma ihracatını vururken, bu durum Yunanların işine yaradı. Yunanlar bir taraftan ihracatı arttırırken diğer taraftan el emeği daha ucuz olduğu için Çin’de yaprak sarması fabrikası kurdu.