‘Askıda Yemek Var’ İstanbul’daki evsizlerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan bir sosyal sorumluluk projesi. Haziran ayından bugüne dek askıya 47 bin 124 kap yemek bırakılmış. Siz de ihtiyaç sahiplerine ulaşması için istediğiniz kadar yemek sipariş edebilirsiniz.
#Gazetehaberleriİstanbul’un son yıllarda parlayan yıldızı Beylikdüzü’nde bir çok kaliteli mekan var. Gün geçtikçe kendi içinde küçük bir İstanbul olma yolunda ilerleyen Beylikdüzü’nde farklarıyla öne çıkan 3 mekanı size aktaracağım. Bunların birincisi Phuket Garden. Mekan buram buram kalite kokuyor. Mimarisi ve yemekleri fark yaratıyor. En beğendiğim yer burası oldu… Bir diğeri By Hazzet Kavurma. Eti, yemekleri bambaşka. Ucuz fiyat politikasıyla diğer mekanlardan bir adım önde. Son olarak ise bir çok kişinin “Cami Altı” şubesi olarak bildiği Enbey Döner. Özellikle yaz günlerinde 1 tonun üzerinde döner satıldığını biliyor muydunuz?
#BeylikdüzüGörmüş olduğumuz rüyalar çoğu kez bizlere bir şeyler anlatmak ister. Rüyada görülen kırmızı et ve türevleri de bu tip rüyalardan biridir. Peki, görmüş olduğunuz rüya size neyi anlatmak istiyor? Rüyada kırmızı et görmenin farklı şekillerinin yorumlarını sizin için derledik.
#Rüyada Kırmızı Et Görmek Ne Anlama Gelir?Üniversiteliler, pandemi ve deprem felaketinin ardından yüz yüze eğitime başladı ve kampusler dolup, taştı. Üniversitelilerin en büyük sorunlarından biri de yemek. Bu yıl üniversite yemekhanelerindeki fiyatların son durumunu ve mönüleri araştırdık.
#Üniversite“GÜVENLİK, huzur ve istikrara en büyük tehdit terör örgütleridir. Terör örgütlerine ve arkalarındaki güçlere ülkemizde ve bölgemizde göz açtırmayacağız, alan da bırakmayacağız, nefes de aldırmayacağız. Bazı NATO ülkelerinin Suriye ve Irak’ta PKK ile olan işbirliğine son vermeleri gerektiği çağrısını yeniliyoruz.”
#SuriyeMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopUmumi tuvaletlerin mikrop yuvası olduğunu hemen hepimiz tahmin ediyoruz. Peki bu mikropların ne kadar fazla ve riskli olabileceği konusunda herhangi bir fikriniz var mı? Umumi tuvaletlerden bulaşma riski olan tüm hastalıkları uzman isimlerle konuştuk
#Umumi TuvaletlerAralarında emanet fırınla çörek üretimi yapan da var, onlara kapılarını açan bir çiftliğin mutfağında yemek pişirip halka dağıtan da... Kimileriyse lokantalarını farklı şehirlerde açmaları için teklif almış ama “Yok” diyorlar, “burayı bırakmayacağız. Dedemizin, babamızın bize bıraktığı bu mirası canlandıracağız.” Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeden 8 ustayla konuştum, “Er ya da geç toparlanacağız, buna inanıyoruz” diye vurguluyorlar.
#Ebru ErkeTürk Eğitim Derneği, depremzedelere destek amacıyla ‘Askıda Yemek’ etkinliği düzenledi. Berlin Türk Eğitim Derneği Kadın Kolları’nın ikincisini organize ettiği etkinliğe vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Elde edilen tüm gelir ve bağışların depremzedelere ulaştırılması için AFAD’a gönderileceği açıklandı.
#BERLİN Türk Eğitim DerneğiSeyyah, müzik âşığı, gurme, yazar, programcı... Çok yönlü ve renkli kişiliği ile Türkiye’nin en sevdiği isimlerden biri o. Enerjisi hiç bitmiyor, merak duygusu hiç tükenmiyor. Peki, böylesine bir dünya vatandaşı, hepimizin evlere tıkıldığı bugünlerde neler yapıyor? Hürriyet’in YouTube kanalında yayınlanan ‘Hürriyet Bizimle’ için zoom üzerinden buluşuyoruz kendisiyle. İşte karşınızda Ayhan Sicimoğlu...
#YazarAB Komisyonu, salgınla mücadelenin iyi durumda olduğu ülkelerden AB’ye yapılacak seyahat sınırlamalarının gevşetilmesini istedi. Buraya kadar iyi haber, ‘ama’sı var! Gevşeme sadece belirli aşıları; BioNTech, Moderna ve Johnson&Johnson’ı olanlara uygulanacak. Türkiye’de yapılan yaklaşık 24 milyon dozun çoğunu ise (yüzde 80-85) Sinovac aşısı oluşturuyor. Bu da akıllara “AB’nin onaylamadığı aşıları yaptıranlar Avrupa’ya seyahat edebilecek mi” ya da “Türkiye’ye AB’den turist gelebilecek mi?” sorusunu getiriyor.
#YazarTürkiye’nin ilk güzel sanatlar lisesi olan Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencileri Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü için bir resim sergisi açtı. Tamamını öğrencilerin çizdiği yağlı boya, kara kalem ve dijital resimlerden oluşan 47 tablo, Hafıza 15 Temmuz Müzesi’nde beş gün boyunca ziyaretçileri ağırlayacak.
#SergiOsmanlı zamanında beri var olan bir uygulama olan ‘askıda ekmek’ geleneği günümüzde farklı şekillerde yaşatılıyor. Bunlardan biri de askıda yemek uygulaması. Gittikçe yaygınlaşan askıda yemek uygulaması, özellikle maddi durumu iyi olmayan kişilere veya ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin ücretsiz yemek yemelerine yönelik oluşturulmuş, kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesidir. İşte 'askıda' uygulamasının detayları…
#Askıda YemekErimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, iş insanı Yüksel Erimtan’ın 60 yıl boyunca biriktirdiği eserleri ziyaretçilerle buluşturuyor. Eserler arasında dünyada sadece iki tane olduğu söylenen altın bir sikke de bulunuyor. ‘Askıda müze’ uygulamasıyla imkanı olmayan çocuklar da müzeyi gezme fırsatı buluyor.
#Haşim KILIÇPandemi ile birlikte pek çok çalışan evden çalışmaya geçti, şirketlerin büyük bir kısmı pandemi sonrasında da evden çalışmaya sürekli ya da en azından haftanın bir veya iki günü devam etmeyi düşünüyor. Şimdilerde pek çok şirketin gündemindeki konulardan biri de evden çalışanları nasıl motive edecekleri, takım ruhunu nasıl sağlayacakları. Ekip ruhu için online öğle yemekleri düzenleyen şirketler de var, iş konuşmanın yasak olduğu ‘nasılsın toplantıları’ yapanlar da var.
#GazetehaberleriÇiçek tozlarını emsalsiz bir karışıma dönüştüren arılar, un, şeker ve yumurtadan mis kokulu kurabiyeler, bezgin bir ruhu dans eden bir ergene dönüştüren müzik. ‘Radyo Pencere’de bu ince detaylarla beslenen bir değişim ve dönüşüm öyküsünü mizahla yumuşatıyor Hacer Kılcıoğlu.
#Radyo Pencere