Asitli Içecekler haberleri sayfasında Asitli Içecekler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 707 Asitli Içecekler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye'de özellikle son dönemlerde asitli içeceklerin tüketiminin arttığını dile getiren uzmanlar, asit yoğunluğu yüksek olan gazlı içeceklerin uzun vadede kişiyi ölüme kadar sürükleyebileceğini söyledi. Diyetisyen Gözde Güzelcan, Gazlı içeceklerin beyinde uyuşturucu kullanıldığında ya da alkol tüketildiğinde uyarılan yerle aynı yeri uyardığını dile getirdi, uyarılarda bulundu.
#Asitli İçecekTÜRKİYE'de özellikle son dönemlerde asitli içeceklerin tüketiminin arttığını dile getiren uzmanlar, asit yoğunluğu yüksek olan gazlı içeceklerin uzun vadede kişiyi ölüme kadar sürükleyebileceğini söyledi. Diyetisyen Gözde Güzelcan, "Kemik kırılganlığına ve kemik deformasyonuna neden olarak kemik erimesi gibi hastalıklara sebebiyet veriyor" dedi.
#Diyetisyen Gözde GüzelcanÇukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi diyetisyeni Tuğçe Özakçaoğlu, sıcaklığın yüksek olduğu bu dönemlerde insanların bol bol sıvı tüketmesi gerektiğini hatırlatarak, "Bu dönemde asitli ve alkollü içecekler yerine; limonata, ayran, kefir, taze meyve suları ve su tercih edilmelidir" dedi.
#AlkolDaha sevgili Fedon denize bile düşmeden sıcaklar öyle bir bastırdı ki... Çoğumuz ondan önce ya Boğaz’ın ya Ege, Akdeniz’in ya da henüz üstü bile açılmayan kapalı bir havuzun serin sularına çoktan bıraktık kendimizi. Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Gerçi bugün itibari ile hava bir tık serinleyecek hatta İç Anadolu Bölgesi bir miktar yağmur da alacak ama sonrası yine tufan... Bu yaz sıcaklık rekorları kırılacak. Geçtiğimiz yıl İstanbul, 41.3 derece ile son 85 yılın rekorunu kırmıştı. Bu yıl termometre 42-43’ü görecek. Peki ne oldu da sıcak daha haziranın başında birdenbire bastırdı? Bu yılın farkı ne? Ve dahası beynimiz kavrulmasın, kalbimiz teklemesin diye ne gibi önlemler alınmalı?
#Hava Sıcaklıklarıİngiltere'de yaşayan 34 yaşındaki Sophie Louise Wright, bağırsaklarından polip aldırdıktan sonra yaşadığı ağrılar nedeniyle doktora gitti. Doktorlar da yaşadığı sorunların reflüden kaynaklandığını söyledi. Şimdi ise ölümcül bağırsak kanseri nedeniyle altı aylık ömrü kaldığı öğrendi. Önce Sophie'nin hastalık süreci boyunca yaşadıklarını dinleyelim sonra da Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral'den bağırsak kanseri ve korunma yolları hakkında bilgi alalım.
#Sağlıkİngiltere'de yaşayan 34 yaşındaki Sophie Louise Wright, 2023 yılında bağırsaklarından polip aldırdı. Aylarca kaburgalarının altındaki ağrı hissetti ve kusma nöbetleri ile mücadele etti. Semptomlarını poliplere bağladı çünkü doktorlar iyileşmesinin 12 haftayı bulacağını söylemişti. Polipler alındığında yapılan biyopsisi negatif çıkmıştı. Doktorlar da yaşadığı sorunların reflüden kaynaklandığını söyledi. Şimdi ise ölümcül bağırsak kanseri nedeniyle altı aylık ömrü kaldığı öğrendi.
#Bağırsak KanseriÇağımız dijital çağ olarak anılan ve son derece fazla olumsuz etkiler altında kalınan bir dönemdir. Kullanılan sayısız elektronik ürün, radyasyon yaymaktadır. Genellikle kapalı binalarda ve ortamlarda geçen iş hayatı insanın fiziki ve ruhsal sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bir de buna hızlı ve doğal olmayan beslenme düzeni eklendiğinde başka sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Günümüzde modern devletlerin üst sıralarda yer alan sağlık sorunları arasında "obezite" gelmektedir. Kişiler bir miktar sağlıklı beslenme veya sağlıklarını korumak adına farklı arayışlara yönelmektedir. Televizyonlarda, basın ve yayın organlarında sıklıkla işitilen "detoks ve detoks suyu" kavramları da bunlardandır. İşte ilgiyle okuyacağınız detoks nedir, ne işe yarar zayıflatan detoks suyu tarifleri ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#DetoksOrtalama hava sıcaklıkları geçtiğimiz hafta içerisinde 3 kez üst üste rekor kırdı; küresel ortalama sıcaklığın 17.23 derece olduğu 6 Temmuz, “kaydedilen en sıcak gün” olarak kayıtlara geçti. Bitti mi? Hayır. Son 13 gündür tarihin en sıcak günlerini yaşıyoruz. Peki bitecek mi? Bir hayır da buna gelsin. Bugün dünü, dün evvelsi günü aratacak. Elbette ‘kış kışlığını yaz yazlığını yapacak’ ancak ne oldu da daha yaşarken cehenneme düştük derseniz de cevabını Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz veriyor: “Bu daha fragman. Sene sonuna daha 170 gün var ve en az yarısına yakını ‘en sıcak gün’ olacak. Sebebini bence sen de herkes de gayet iyi biliyor: Küresel Isınma ve İklim Değişikliği.”
#Sıcak HavaDişleri kahvaltıdan önce mi fırçalamak lazım yoksa sonra mı? Diş hekimlerinin uzun zamandır tartıştığı bir konu bu… Bazı diş hekimleri önce, bazıları sonra fırçalamanın daha iyi olduğunu söylüyor. İngiltere’de bir diş hekiminin dişlerin sabah kahvaltıdan sonra değil önce fırçalanması gerektiğini, sonra fırçalamanın dişlere zarar verdiğini söylemesi ile tartışma tekrar gündeme geldi. Peki, bu konuda kabul görmüş bir doğru var mı? Hangisi daha sağlıklı? Uzmanlarla konuştuk…
#Diş SağlığıCOVID-19 vakalarının yeniden arttığı bugünlerde çocuklarımızın sağlığını korumaya dikkat etmeliyiz. Vitamin ve mineralleri mümkün olduğunca doğal kaynaklarından temin etmeye çalışmak, takviye gereken durumlardaysa doktor ya da eczacı önerisine başvurmak çok önemli.
#COVID-19Kabızlık günümüzde pek çok kişide görülebilen bir sağlık problemidir. Bu durum yetişkinlerde görülebildiği gibi çocuklarda da görülmektedir. Çocuklarda kabızlık görülmesi çocukların günlük hayatlarını oldukça sıkıntıya sokmaktadır. Ayrıca sağlık açısından da önemli bir problem olarak kabul edilebilir. Peki, çocuklarda kabızlık neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda kabızlığa ne iyi gelir bitkisel çözümler nelerdir? Sizlere çocuklarda görülen kabızlık hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Anne-babalar genellikle ‘sağlığa zararlı’ diye engellemek istese de çocuklar özellikle yaz aylarında daha çok hazır dondurma, cips gibi abur cubur yemek veya asitli içecekler içmek isteyebiliyor. Tatilde oldukları için de daha fazla serbestlik talep ediyorlar. Böyle bir durumda çocuğun sağlıklı beslenmesi nasıl sağlanır?
#Saygın Şimşekİnsanlar yediği yiyecekleri kolesterol, tansiyon, şeker gibi hastalıklarına uygun seçer ve en sağlıklı olanı yemeye çalışır. Ancak unuttukları bir şey var: Sağlığı iyileştirici bazı yiyecekler kimi ilaçlarla etkileşime girerek sorunlara sebep olabiliyor. Peki hangi besin hangi ilaçlarla tüketilmemeli? Detaylar haberde...
#SağlıkHamilelik gebelik ismiyle de anılmaktadır. Erkekten gelen sperm kadının yumurtalıklarından atılmış olan yumurta ile döllenir. Bu döllenmenin sonunda fetus oluşmaya, gelişmeye ve büyümeye başlar. Hamilelik ortalama olarak 9 aylık bir zamanı kapsamaktadır. Bu zaman içerisinde de kadının organ ve dokularında değişiklikler meydana gelmektedir. Doğuma kadar geçen bu sürede kadında meydana gelen değişiklikler bazı etkilere de yol açmaktadır. Bu etkiler kadını ve bebeği olumsuz etkileyebilir. Bu amaçla hamile kadın beslenmesinden uyku düzenine kadar bazı olgulara dikkat etmelidir. Hamilelikte yenmemesi gerekenler nelerdir, gebelikte yenmemesi gereken balık, yeşillik, yemek ve besinler hakkında detayları derledik.
Ağız içerisinde oluşan yaraların çeşitli nedenleri olabilir. Özellikle de aft rahatsızlığı ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekir. Aft nedir? Nasıl geçer? Ağızda ve dilde oluşan aft neden oluşur, kaç günde geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#AftLibido, genellikle cinsel aktivite ya da cinsel dürtü isteğini tanımlamak için kullanılır. İnsanın yaşama gücünün temelini oluşturan bu cinsel içgüdünün yükselmesi ve düşmesi günlük yaşantıyı da yakından etkiler. Aldığımız besinler ve yiyecekler de libidomuzu doğrudan etkileyen şeylerdir. Peki, libidoyu ne arttırır, ne düşürür? İşte, libidoyu arttıran ve yükselten yiyecekler ve besinler...
#Libidoyu Arttıran YiyeceklerBir ramazan ayını daha geride bıraktık ve yarın bayram... Ramazan ayı boyunca oruç tutan birçok kişi, bayramın gelmesiyle birlikte özenle hazırlanmış bayram sofralarında daha çok yemek yeme eylemine girecek. Ve oruç süresince yavaşlayan metabolizma hızınız, bayramda tüketilen gıdalarla alınan enerjiye ayak uyduramayacak bir hale gelecek. “Ne var ki bunda” dediğinizi duyar gibiyim. Ancak bu durum, bedenimizin birkaç gün içinde kilo alarak tartıda size güzel sürprizler hazırlamasına ve mide problemleriyle karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Bayram günlerinizi daha keyifli, enerjik ve mutlu geçirmek istiyorsanız, vereceğim beslenme ipuçlarına göz gezdirmenizi öneririm.
#Buğra BuyrukçuTüp bebek tedavisine dair en merak edilen aşamalardan biri tedavinin son basamağı olarak tanımladığımız embriyonun transfer sürecidir. Transfer işlemi embriyonun gelişimi, sayısı, hastanın yaşı ve çiftin daha önceki denemeleri gibi farklı kriterler değerlendirilerek yumurta toplama işlemi sonrası 2- 6. günler arasında gerçekleştirilmektedir. Embriyo transferi çoğunlukla ağrısız geçen bir süreçtir ve anestezi uygulanmasına gerek kalmaksızın işlem gerçekleştirilir. Embriyo transferi öncesi verilen ilaçların düzenli olarak kullanılması büyük önem taşırken transfer sonrası ise ağır egzersizlerden kaçınılması gerekir.
#Transfer Öncesiİnsanın yüzündeki ilk ince kırışığı görmeden aklına botoks, cildi kurumadan nemlendirmek için çare düşünmek gelmez. Oysa bazı uygulamaları ve bakımları vakit varken yaptırmak geleceğe yatırım yapmak gibidir. Bugün cilde erken yaşlarda yapılması gerekenleri sizlerle paylaşmak istedim.
#BotoksEvden çalışmayı geçici bir süreç olarak gördük; günü geçirmeye odaklandık. Yemek masasında çalıştık, misafir odasında toplantı yaptık, öğle yemeğini bilgisayar başında yedik. Ama artık pek çok sektör için ev ve ofis arasındaki hibrit düzen kalıcı... Yani bu durumun gereklerini ertelemekten vazgeçmemiz lazım. Uzmanlar tavsiyelerini sıraladı: Evde kendinize bir ofis kurun, ergonomik bir sandalye alın, elektrik ya da internet kesintisine karşı hazırlıklarınızı yapın, öğle aralarında sosyalleşmeye çalışın, yemekleri önden planlayın, trafikten kazandığınız zamanı işe değil, hobilerinize ayırın.
#Evden Çalışmaİshal, vücudun dengesini bozan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Genel olarak da birkaç gün içinde kendiliğinden geçen bir durumdur. Faka birkaç günden fazla sürerse farklı sorunların habercisi olabilir. Tedavi sürecinde de dikkat edilmesi birkaç nokta vardır. Peki ishal nasıl geçer? İshale ne iyi gelir? İşte ishal nedenleri ve yetişkinlerde ishale iyi gelen yiyecekler...
#İshale Ne İyi Gelir?Kereviz; birçok ülkenin mutfağında bulunan yararlı sebzeler içerisinde bulunmaktadır. Kerevizin; kökü, yaprakları ve suyundan yararlanılmaktadır. Kereviz sapı suyu yararları ile birçok kişi kilo vermektedir. Bunun dışında kereviz sapı suyu tarifi uygulayan bireyin, türlü rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Peki, kereviz sapı suyu faydaları nelerdir ve zayıflatır mı? Kereviz sapı suyunun cilde faydaları ve neye iyi geldiğine dair detayları derledik.
#Kereviz Sapı SuyuAşırı sıcaklar ve yüksek nemin göz açtırmadığı bu yaz günlerinde ‘sıcak çarpması’ deyip geçmemek, çok dikkatli olmak gerekiyor. Zira tedavi edilmeyen sıcak çarpması beyin, kalp, böbrekler ve kaslara hızla zarar vererek, hatta beyin kanamasına yol açarak hayati riske neden olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Nebahat Bilici sıcak çarpmasına karşı ihmale gelmez 9 kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Sıcak ÇarpmasıMide rahatsızlıkları arasında en yaygın olanı olarak bilinen gastrit, günlük hayatı ciddi oranda olumsuz etkiler ve sinirsel, antral gibi çeşitli türleri vardır. Başta beslenme alışkanlıkları ve stres olmak üzere birçok faktör gastrit hastalığına doğrudan ya da dolaylı olarak neden olmaktadır. Peki, gastrit nedir? Gastrite ne iyi gelir? Gastrit neden olur, nasıl geçer? İşte gastrit belirtileri, tedavisi ve iyi gelen yiyecekle
#Gastrit Nedir?Mide ağrısı belirli zamanlarda mustarip olduğumuz sorunların başında geliyor. Bu nedenle geceleri, strese bağlı geçmeyen mide ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer, neden olur sorularının yanıtları pek çoğumuz tarafından sıklıkla araştırılıyor. Mide ağrısına sadece fiziksel nedenler değil, stres gibi psikolojik nedenler de sebep olabilmektedir. İş yaşamı ve özel yaşamdaki sorunlar sırta vuran, hatta kıvrandıran mide ve karın ağrılarını tetikleyebilir.
#Mide AğrısıStres, sinüzit, migren gibi çeşitli nedenlerle yaşanan şiddetli baş ağrıları, çoğu zaman günlük yaşantımızı da olumsuz etkileyebilir. Enseden gelen, zonklayıcı ve geçmeyen sürekli baş ağrısı çeşitleriyle karşı karşıya olan kişilerin sıklıkla başvurduğu doğal ve bitkisel baş ağrısını ilaçsız anında kesen yöntemler sayesinde bu sorunun üstesinden gelmek mümkün. Peki, sinüzit, migren, gerilim tipi geçmeyen şiddetli baş ağrılarına ne iyi gelir? Baş ağrısı nasıl geçer? İşte, baş ağrısına iyi gelen evde bitkisel ve doğal çözüm önerileri…
#Baş Ağrısı Nasıl Geçer