Şarkıcı, fotoğrafçı ve reklam yönetmeni Metin Arolat önceki gece sahne aldığı mekânda kalp krizi geçirdi. 52 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ünlü dostlarının ‘sanat dünyasının güzel kalbi’ diye bahsettiği Arolat’ın ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. Arolat'ın zayıflamak için iğne ve hap kullandığı iddia edildi.
#Metin ArolatBirleşik Krallık'taki Lancaster Üniversitesi'nde yaşlanma üzerine çalışan ve Biogerontologist Dr. Clancy, Business Insider’a yaptığı açıklamada uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla aldığı takviyelerin bazılarını bilimsel araştırmalarda okuduğu faydaları nedeniyle, bazılarını ise yaptırdığı kan testlerinde bazı değerlerin eksik çıkması nedeniyle aldığını söyledi. Örneğin Dr. Clancy balık yemeyi sevmediği için balık yağı alıyor, D vitamini ve magnezyum takviyelerini onun yaşındakilerin alması gerektiği için kullanıyor.
#Gıda TakviyesiUzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek elbette hepimizin hayali… Bu uğurda kimilerimiz spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, kimi ruhuna iyi gelen hobiler ediniyor, kimi de besin takviyeleri alarak kendini korumaya alıyor. Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bir bilim insanı olan Dr. David Clancy de uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla 6 vitamin takviyesi aldığını açıkladı. İşte Dr. Clancy'nin aldığı o takviyeler ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ'ın bu takviyelerin yaşlanma üzerine etkileri hakkında yorumları...
#Gıda TakviyesiBandırma’da bulunan ve 1967 yılından itibaren bor işlenen Eti Maden İşletmeleri’nde Çin’den teknoloji transferi yapılarak bir bor karbür tesisi kuruldu. Tesis bor cevherine yüksek katma değer sağlayacak. Tonu 150 dolar olan cevher yeni tesisten 40 bin dolar değere ulaşarak çıkacak.
#BandırmaUyurken ağızdan salya akması her yaştaki kişilerde görülen bir durumdur. Gece boyunca yüzdeki kasların gevşemesi ve yutma refleksinin kaybolması sonrasında tükürük ağızdan birikerek uyku esnasında akmaktadır. Özellikle en çok yan tarafa dönüp uyumak ağızdan salya akmasının nedenleri arasında yer almaktadır. Uyurken ağızdan salya akması neden olur ve nasıl engellenir? Yetişkinlerde ve çocuklarda tedavisi nasıldır? İşte uyku sırasında ağızdan salya akmasının nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
#Uyurken Ağızdan Salya Akması Neden OlurMekan içerisinde duvar ya da kapılara yapıştırılan bantların lekesi uzun süre kalıcı olabilmektedir. Bant lekesi çıkarmak için çamaşır sodası tekniği uygulanmaktadır. Bu teknik ile tüm yüzeye uygun bir bant çıkarma işlemi tamamlanmaktadır. Bant çıkarmada etkili olan fön makinası kullanımı da bandın etkisini ortadan kaldırarak mükemmel bir görünüm sunmaktadır. Bant lekesi nasıl çıkar ve farklı yüzeylere yapıştırılan bantlar nasıl çıkartılır ayrıntıları ile derledik.
#Bant LekesiSubstrat düzeyinde fosforilasyon bütün fermentasyon çeşitlerinde, oksijenli solunumun başlangıcı glikoliz tepkimesi ve krebs döngüsünün ilk basamağında gerçekleşen fosforilasyon türüdür. İşte, Substrat düzeyinde fosforilasyon hakkında detaylı bilgiler
#Substrat Düzeyinde Fosforilasyonİnsanların merak ettiği birçok asit türü bulunmaktadır. Bu asitlerin arasında faydalı olanlar olduğu gibi zararlı olanlarda bulunmaktadır. Bu yüzden hangi asidin ne işe yaradığı bilmek çok önemlidir. Salisilik Asit nedir? Ne işe yarar? Nerelerde kullanılır? Salisilik asit nasıl kullanılır detayları ile derledik.
Omega 3 tüketiminin insan sağlığı açısından sağladığı birçok farklı faydanın olduğu söylenebilir. Omega 3 belirli besinlerin içerisinde bulunmaktadır. Bu durumda omega 3 tüketiminin kilo aldırıp aldırmayacağı öğrenilmek istenmektedir. Omega 3 kilo aldırır mı verdirir mi? Omega 3 kilo almaya ya da vermeye yardımcı olur mu ve kullanım alanlarını tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamRamazanda 30 gün boyunca oruç tutmak özellikle mide rahatsızlıkları yaşayanlar için zorlu bir süreç olabilir. Mide ilaçlarını kullanamayanlar oruçluyken mide yanması nedeniyle evde çeşitli çözüm önerilerine başvuruyorlar. Peki, oruçluyken mide yanması nasıl geçer ve nasıl önlenir? İşte oruçluyken mide yanmasına evde çözüm önerileri...
#Oruçluyken Mide Yanması Nasıl GeçerKreps döngüsü canlı hücrelerin enerji elde etmesini sağlayan ve yaşamlarının her alanında önemli bir yere sahip olan aşamadır. Canlı hücrelerin enerji elde etmesini sağlamasındaki son kimyasal süreç olarak da bilinir. Kreps döngüsü nedir? Kreps döngüsü nerede gerçekleşir ve aşamaları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#EğitimRamazan ayında oruç tutarken gün boyunca aç kalmak özellikle mide problemi yaşayanlarda mide yanmasına sebep olabilir. Peki oruçlu iken mide yanmasına ne iyi gelir? İşte oruçluyken mide yanmasını önlemenin yolları…
#Mide YanmasıFolik asit, B9 vitamini olarak adlandırılır. Her ne kadar birbirinin yerine kullanılan ifadeler olsa da folat ve folik asitin, B9 vitamininin farklı iki türü olduğu unutulmamalıdır. Folat, latince “folium” kelimesinden köken almış olup yeşil yaprak anlamına gelir. Folat, besinlerde B9 vitaminin doğal olarak bulunan şeklidir. Folik asit ise sentetik olarak üretilen folat türevidir. Gıdalarla vücuda alınan folat, kan dolaşımına geçmeden önce aktif formu olan 5-MTHF‘ye dönüştürülür. Folik asitin aktifleştirilmesinde ise sindirim sistemi dışında karaciğer ve diğer dokular da görev alır.
#Folik AsitGöğsün arkasında yanma, boğazda gıcık, yediklerin ağza geri gelmesi gibi şikayetlerle ortaya çıkan ve her 5 kişiden 1’nde görülen reflü rahatsızlığı alınan önlemlerle engellenebiliyor. Ancak ihmal edilip uzun yıllar tedavi edilmeyen reflü, Barrett Özofagus hastalığı hatta yemek borusu kanseri gibi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
#SağlıkGünümüzde artık pek çok kişide görülen diyabet, kanda dolaşan glukoz, yani kan şekeri yüksekliği ile seyreden bir metabolizma hastalığı. Pandeminin yaşantımızda getirdiği birtakım değişikler, diyabet hastaları için çeşitli problemleri de beraberinde getirdi. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Temel Yılmaz ile hem diyabeti hem de salgın sürecinin hastalara etkisini konuştuk.
#DiyabetAntikor, özetle kişinin vücuduna giren antijene yanıt olarak bağışıklık sistemi tarafından üretilen maddeyi ifade etmektedir. İmmünglobulin olarak da adlandırılır. Antikor testi kişinin hastalığa bağışıklık durumunu saptamak için yapılır. Peki, antikor testi nasıl yapılır? İşte, antikor testi hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AntikorYaz aylarında tatil sonrası vücutta ölü deriler birikebiliyor. Bu ölü derilerin atılmaması halinde ise matlaşma ve lekelenmeler görülüyor. Güzellik Uzmanı Özcan Yalınkılıç Özaydın, ölü derilerden kurtulma yollarını anlattı bir de maske tarifi verdi.
#Ev Yapımı Peeling