Bant Lekesi Nasıl Çıkar? Duvardan, Camdan, Pimapenden, Arabadan, Ahşaptan Ve Mobilyadan Bant İzi Nasıl Temizlenir

Güncelleme Tarihi:

Bant Lekesi Nasıl Çıkar Duvardan, Camdan, Pimapenden, Arabadan, Ahşaptan Ve Mobilyadan Bant İzi Nasıl Temizlenir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 03:36

Mekan içerisinde duvar ya da kapılara yapıştırılan bantların lekesi uzun süre kalıcı olabilmektedir. Bant lekesi çıkarmak için çamaşır sodası tekniği uygulanmaktadır. Bu teknik ile tüm yüzeye uygun bir bant çıkarma işlemi tamamlanmaktadır. Bant çıkarmada etkili olan fön makinası kullanımı da bandın etkisini ortadan kaldırarak mükemmel bir görünüm sunmaktadır. Bant lekesi nasıl çıkar ve farklı yüzeylere yapıştırılan bantlar nasıl çıkartılır ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Farklı yüzeylere yapıştırılan bantlar belirli bir süre kalıcılık sergileyerek yüzeyde leke oluşturmaktadır. Bant lekesi çıkarma teknikleri ile tüm yüzeyin temizleme işlemi tamamlanmaktadır. Bant lekesi çıkarmak için çamaşır soda kullanımı ile beraber fön makinası ile sıcaklık akışı en çok tercih edilen yöntemler arasına girmektedir. Bu yöntemleri ile beraber yüzey tamamen lekeden arındırılmaktadır.

Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Çamaşır sodası kullanımı ile mermer ve taş yüzeylerden bant lekesini arındırmak mümkündür. Plastik ve deri yüzeyler için de genellikle çamaşır sodası tercih edilmektedir. Farklı bantlar yüzey üzerinde lekeyi daha kalıcı yapabilmektedir. Bu nedenle kullanılan çıkarma teknikleri de doğru bir şekilde ilerlemelidir. Çamaşır sodası çoğu leke üzerinde büyük ekti sağlamaktadır. Yapışkanlı bantlar için tercih edilen bu yöntem sayesinde yüzey eski pürüzsüz görünümüne kavuşmaktadır. Kabartma tozu ve çamaşır deterjanı tozu kullanımları da lekenin çıkarılmasında etkilidir.

Sirke kullanımı bant lekesinde en etkili ürünlerden biridir. Bant lekesini çıkarmanın çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında yer alan kabartma tozu ve sirke karşımı yüzeyin tamamen temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Asit içerikli olan ürünlerin tamamı bant lekesini ortadan kaldırmaktadır. Hem koli bandı hem de çift yüzeyli bantlar için asit içerikli ürün ve deterjanlar tercih edilmektedir. Çamaşır sodası da bu ürünlerin başında yer almaktadır. Aynı zamanda yağ içerikli ürünler de lekenin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

Duvardan, Camdan, Pimapenden, Arabadan Bant İzi Nasıl Temizlenir?

Duvardan, camdan, pimapenden ve arabadan bant izi çıkarmanın en etkili yolu sabunlu sıcak su kullanımıdır. Sıcak su ısı derecesinin yüksek olması ile yüzeyde oluşan lekeleri ortadan kaldırma konusunda uzmandır. Bunun yanında kullanılan sabun da yüzeyin arındırılmasına ve temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Risksiz temizleme yöntemlerinden biri olan sabunlu su çözücü yağ asiti içeren maddelerden oluşmaktadır. Çözücü ürün kullanımı sayesinde yüzeyde oluşan tüm lekeler kısa süre içerisinde arındırılarak daha temiz bir görünüm sunmaktadır.

Kimyasal madde kullanımından uzak bir şekilde duvar ve camdan bant lekesi çıkarma yöntemlerinin başında doğal sabun ve sıcak su ikilisi gelmektedir. Bu ürünler özellikle yüksek yapışkanlık oranına sahip bant lekeleri için kullanılmaktadır. Sabunlu su lekenin erimesine ve çözünmesine yardımcı olmaktadır. Parke ve zemin için de bant lekesi çıkarma yöntemlerinin başında sabunlu su yer almaktadır. Bez yardımı ile yapılan bu işlem kısa sürede etkili bir sonuç göstermektedir. Pimapen ve plastik yüzeylerde de sabunlu su kullanımı sağlanmaktadır.

Ahşaptan ve Mobilyadan Bant İzi Nasıl Temizlenir?

Ahşap ve mobilyalardan bant lekesi çıkarmak için aseton kullanımı sağlanmaktadır. Aseton içerisinde yüksek çözelti maddesi içererek lekeleri tamamen yüzeyden arındırmaktadır. Bunun yanında sıvıyağ ve zeytinyağı kullanımı da yüzeyde oluşan bant lekesinin giderilmesine yardımcı olur.

Özellikle ahşap yüzeyler için yağ içerikli ürünlerin kullanılması ahşabın dokusunun bozulmaması için büyük önem taşımaktadır. Pek çok kişi sert yüzeyler için ispirto kullanımı ile bant lekesini çıkarmayı denemektedir. Tuvalet ispirtosu ahşap zeminler için kullanılan yöntemlerden biridir. Hassas yüzeyler için kullanımı önerilmese de çoğu alanda tercih edilmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!