ABD'li bir çiftin sokakta bulup sahiplendiği yavru kedi öldükten sonra tüm ülkeyi ayağa kaldırdı. Sonuç Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC)hayvandaki virüsün kontrol altına alınamaması durumunda 7 milyon kişiyi etkileyebileceğini belirtiyor.
#AbdZayıflama amacıyla yaptırdıkları mide botoksu sonrası yoğun bakımlık olan hatta hayatını kaybeden hastaları sayısında artış yaşandı."Botulismus" yani botoks zehirlenmesiyle ilgili konuşan Doç. Dr. Serkan Demir, "20 yıllık meslek hayatımda son 1.5 yılda gördüğüm kadar botoks zehirlenmesi vakası görmedim. Asla ehil olmayan ellerde yapılmaması gerekiyor." dedi.
#İSTANBULÖlümcül bir virüs olan kuduz hastalığının, kuluçka döneminde teşhis edilip müdehale edilmesi hayati önem taşıyor. Bu nedenle kuduza yakalanma riski olan herkes korunmak için kuduz aşısı yaptırmalıdır. Peki, kedilerde kuduz olur mu, hangi hayvanlardan bulaşır? İşte, kuduz belirtileri ve merak edilenler...
#Kuduz HastalığıYaz aylarında sıkça karşılaşılan ishal, özellikle çocuklarda 2 yaşından küçükleri olumsuz etkiliyor. Çocukların çok yorgun ve bitkin hissetmesine neden olan ishale bazen kusma da eşlik ediyor. Bu nedenle çok ciddiye alınması gereken bir durumdur. Çocuklarda ishal ve kusma neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
Evdeki bitkilerimiz de, can dostumuz evcil hayvanlarımız da çok kıymetli... Ancak aloe vera, sarmaşık gibi bazı bitkiler patili dostlarımızı zehirleyebiliyor. Peki, evcil hayvanlara zarar verecek bitkiler neler ve küçük dostlarımızı bunlardan uzak tutmak için ne yapabiliriz? Uzmanlara sorduk...
#Evcil HayvanlarMide bulantısı, gelen uyarılar sonucunda midede bulantı hissinin ortaya çıkması ve kusma ile sonuçlanabilen bir duygu durumudur. Çocuklarda, bağırsak, idrar yolu ve boğaz enfeksiyonu gibi her türlü enfeksiyonun bulantı ve kusmaya neden olabileceğini ancak bazı belirtilere özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Cömertpay, çocuklarda kusma ve bulantıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#ÇocukTarçın, sağlığa faydalı olan aromasıyla bilinen baharat türüdür. Bazı hastalıkları iyileştirme ve tedavi etme özellikleri bulunur. Fakat bitkinin tüketimi herkes için uygun olmayabilir. Tarçına karşı bağışıklık sistemi aşırı tepki gösteren kişilerde tarçın alerjisi görülür. Tarçın alerjisi nedir, neden olur, nasıl geçer ve tedavisi nedir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Tarçın Alerjisiotoks çok güçlü bir zehirdir ama doğru dozda kullanıldığında oldukça güvenlidir. Botoks ilk olarak 1970’lerde blefarospazm denilen göz kapağı hareket bozukluğunda kullanıldı. Günümüzde kozmetik kullanımının yanı sıra mesane sorunlarında, aşırı terleme, aşırı tükürük salınımında, bazı ses ve konuşma bozukluklarında, bruksizmde, migren ve bazı baş ağrılarında da uygulanıyor. Op. Dr. Mustafa Korkmaz anlatıyor.
#BotoksOp. Dr. Mustafa Korkmaz, “Botoks çok güçlü bir zehirdir ama doğru dozda kullanıldığında oldukça güvenlidir. Botoks ilk olarak 1970’lerde blefarospazm denilen göz kapağı hareket bozukluğunda kullanıldı. Günümüzde kozmetik kullanımının yanı sıra mesane sorunlarında, aşırı terleme, aşırı tükürük salınımında, bazı ses ve konuşma bozukluklarında, bruksizmde, migren ve bazı baş ağrılarında da uygulanıyor” dedi.
#Op. Dr. Mustafa KorkmazEpilepsi hemen her yaşta görülebilen ve uzun süreli tedavi ve izleme gerektiren bir hastalıktır. Pek çok hastalık gibi epilepsi hastalığında da erken tanı önemlidir. Erken tanı, doğru tedavi ve düzenli takipler sayesinde epilepsi kontrol altında tutulabilir. İşte, epilepsi hastalığıyla ilgili detaylı bilgi.
#Epilepsi NedirHalk arasında sara hastalığı olarak da bilinen epilepsi, sığlıkla rastlanılan sağlık sorunlarından biri. Beyindeki sinir hücrelerinin normal işleyişini kesintiye uğratan hemen her şey epilepsiye neden olabilir. İşte, epilepsi hastalığı hakkında merak edilenler.
#EpilepsiHavale, nöbet tanımı yerine kullanılabilir. Ateş, infeksiyon gibi tetikleyen faktörler sonrası ortaya çıkabileceği gibi, kendiliğinden oluşabilir. Epilepsi (sara hastalığı), beynin normal işlevlerinde, zaman zaman kısa duraklamalar ve düzensizlikler oluşmasına neden olan, nörolojik bir hastalıktır.
#HavaleKuzey İrlanda'da Epilepsi hastası 23 yaşındaki Shannon Locke'in köpeği Poppy, sahibinin hayatını kurtardı. O anları yatak odasındaki kamerada kayıt eden genç kadın sosyal medyada paylaştı. Poppy kriz sırasında aşırı tükürük salgılayan genç kızı yalayarak boğulmasını önledi. Shannon Locke, köpeği Poppy'nin altıncı hissinin aşırı gelişmiş olduğunu ve o anları hissettiğini, nöbet sırasında boğulmaması için tükürüklerini yaladığını söyledi.
#İrlandaOtizmin bir genetik sorun olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki ya daha doğmadan anne rahminde bir herpes virüsüyle enfekte olan çocukların otizmli olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan yeni bir araştırma ilginç gerçekleri ortaya çıkardı. İşte otizmle bağlantılı dört virüs…
#Herpes VirüsüDers kitaplarında yer alan ve dilin farklı bölümlerinin farklı tatları algıladığına işaret eden o grafiği hepimiz hatırlarız. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir makale bu konuda pek çok detayı yanlış bildiğimizi ortaya koydu.
#DilPırıl pırıl sağlıklı dişlere sahip olanlar genetik olarak şanslı elbette ancak yiyip içtiklerimiz de bir o kadar önemli. Peki dişleri aşındıran, çürük oluşumuna zemin hazırlayan hatalar neler?
#Diş Sağlığı