Çeşitli nedenlere bağlı olarak kişilerde aşırı terleme ortaya çıkabilmektedir. Aşırı terleme ter bezleri ile alakalı olarak da bilinmektedir. Aşırı terleyen insanlar doktora gitmeden önce şikayeti hakkında detaylı bir bilgi edinmektedirler. Özellikle yaz aylarında aşırı terleme daha fazla ortaya çıkmaktadır. Son günlerde aşırı terleme ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, aşırı terleme neden olur? Aşırı terleme hangi hastalıkların belirtisidir? Aşırı terlemeye ne iyi gelir detayları ile derledik.
#Neden OlurSağlıklı her insan bedeni terler ancak bu süreç kimimiz için son derece normal düzeyde seyrederken kimimiz içinse korkulu bir rüyaya dönüşür. Sürekli ter koktuğumuzu düşünür, kimseyle yan yana dahi durmak istemeyiz. Özellikle açık renkli kıyafetler giymekten kaçınır hatta kimi zaman kendimizi çok basit bir eylem olan tokalaşmaktan bile sakınır halde buluruz. Aşırı terlemenin birçok nedeni ve etkileri olduğu gibi aynı zamanda soruna yönelik bir takım çözümler ve öneriler de geliştirilmiştir.
#Fazla TerlemekModern çağın önemli bir sorunu olarak kabul edilen aşırı terleme, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Terleme her ne kadar doğal bir tepkime olsa da aşırıya ulaşan boyutları çoğu zaman bir sebebin sonucu olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ayşegül Navdar, aşırı terlemeyle ilgili merak edilenleri anlattı.
#Aşırı Terleme İçin Hangi Doktora GidilirÇoğunlukla yüz bölgemizde ortaya çıkan siyah noktalar hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunlarından biri. Bu küçük ama sinir bozucu lezyonlardan kurtulmak ise biraz uğraş gerektiriyor. Eğer siz de tüm çabalarınıza rağmen hâlâ siyah noktalarınızla birlikte yaşamaya devam ediyorsanız okumaya devam etmenizi öneririm. Çünkü bugün siyah noktalardan nasıl kurtulabileceğimizi mercek altına alıyoruz.
#Süheyla BuyrukçuBir milyonu aşkın öğrencinin katılacağı LGS ve 3 milyondan fazla adayın başvurduğu YKS için sayılı günler kaldı. Tarihler yaklaştıkça adaylarda stres de artmaya başladı. Eğitim uzmanı Dr. Esra Gül Koçyiğit, hem adaylara hem de ebeveynlere sınav kaygısıyla baş etmeleri için önemli tüyolar verdi...
#LGSÇoğumuz yatağa girerken pijamalarımızı ya da geceliklerimizi giyeriz ama bazı insanlar sağlığa faydalı olduğunu düşündükleri ya da uyurken kendilerini daha rahat hissettikleri için çıplak uyumayı tercih ediyor. Metro.co.uk’e konuşan uyku uzmanı fizyoterapist Sammy Margo'ya göre, soğuk havaya rağmen çıplak uyumak daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilir.
#SağlıkSon dönemde sık sık gündeme gelen iddialar çıplak uyumanın stresi ve kaygıyı azaltmaktan doğurganlığı artırmaya kadar pek çok faydasının olduğunu söylüyor. Peki bu söylenenlerin ne kadarı doğru ne kadarı yanlış? Bu konudaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve tüm iddialara açıklık getirmek için uzmanlarla konuştuk.
#UykuKarbonhidratlar, yağlar ve proteinler diyetimizin temelini oluşturan üç ana besin grubudur. Glikoz, karbonhidratların yapı taşıdır. Bu kelime Yunanca tatlı anlamına gelir ve vücudumuzun ana enerji kaynağıdır. Sizler için glukoz hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Glukoz NedirHGB ya da diğer adıyla Hemoglobin, kan hücrelerinin içerisinde bulunan yüksek değerli protein türüdür. Vücutta her gün yıkıma uğrayan hemoglobin miktarını yerine koymak üzere yaklaşık 5-6 gram kadar hemoglobin sentez edilir. Peki HGB değeri kaç olmalı? HGB düşüklüğü ve yüksekliği ne anlama gelir? İşte HGB yüksekliği ile düşüklüğü nedenleri ve belirtileri...
#SağlıkBeyaz kan değeri, sağlık alanında sıklıkla karşılaşılan terimlerden biridir. Kan sayımı testlerinde beyaz kan sayımları belli değer aralıklarından gözlemlenmektedir. Beyaz kan değerleri WBC testi ile belirlenmektedir. Beyaz kan nedir? Beyaz kan değeri kaç olmalıdır? Beyaz kan değerinin eksikliği ve yüksekliğinin belirtileri nelerdir? Konu hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Beyaz Kan NedirBazofil, kandaki beyaz kan hücresi olarak da adlandırılan bir lökosittir. Kan testlerinde düşük veya yüksek bazofil seviyesi görülebilir. Bu durumların nedenleri çok farklı olabilir. Peki BAS nedir? BAS kan değeri ne olmalı? Sizler için detayları derledik.
#BAS NedirEGFR değeri kan tahlilleri yapılarak ölçülen bir değerdir. Bu testin yapılmasında ve değerin belirlenmesinde asıl rol ise böbrek rahatsızlıklarına dayanmaktadır. Yani EGFR değerleri kişilerde böbrek rahatsızlıklarının ortaya çıkması sonucunda yapılan bir testtir. Bu değerin yüksek ya da düşük çıkması bireylerde ciddi sonuçları da ortaya çıkarabilir. Yazımızda EGFR değerinin ne olduğu, ne olması gerektiği ve değer aralıkları hakkında detaylı bilgileri derledik.
#EGFR NedirHemoglobin, solunum organından dokulara oksijen, dokulardan solunum organına ise karbondioksit ve proton taşıyan protein. Eritrositlerin içerisinde bulunur. Hemoglobin değeri yüksek veya düşük olması ise çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, hemoglobin normal değeri kaç olmalıdır? İşte hemoglobin düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri...
#SağlıkYaz aylarında otomobilde unutulan çocuklar ve kurtarılma anları ile ilgili yürekleri ağızlara getiren haberleri daha sık duymaya başlıyoruz. Ne yazık ki bu çocukların bir kısmı kapalı otomobillerin içinde hayatlarını kaybediyor. Ebeveynlerin anlık unutkanlığı, minicik hayatların son bulmasına, ömür boyu sürecek vicdan azaplarına, yuvaların yıkılmasına neden oluyor. Peki, çocukları bu şekilde arabada unutmak bir hafıza sorunu mu yoksa bir ihmal sorunu mu?
#ÇocukBirçok insan gece geç saatlerde rahatsız bir şekilde terleyerek uyanmaktan şikayetçi. Terlemek vücudumuzun en doğal eylemlerinden biri fakat aynı şey gece uykuda terlemek için söylenebilir mi? Uzmanlar, gece terleyerek uyanmanın ciddi rahatsızlıkların habercisi olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.
#Gece TerlemesiGünümüzde kanser insanlar arasında en çok korkulan hastalıkların başında geliyor. Hastalığın bilinen pek çok belirtisinin yanında ise çoğu kişinin daha önce duymadığı, yaşasa bile dikkatini çekmeyen pek çok belirtisi var. Peki bunlar neler? İşte detaylar…
#SağlıkKadınlarda kalp krizi kendini en çok halsizlik ve terleme ile belli eder. Fakat en çok karşılaşılan belirtiler arasında nefes darlığı ve göğüs ağrısı da bulunur. Bu şikayetler eğer kısa sürede tekrarlayan şikayetlerse mutlaka tıbbi bir müdahale gerekir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kadınlarda Kalp KriziKadınlarda gece terlemesi, hormon bozuklukları, menopoz ve buna benzer diğer nedenler sonucunda ortaya çıkıyor. Bunun yanında bazı ilaçlar, çeşitli nörolojik hastalıklar ve kan şekeri düşüklüğü de gece terlemesinin nedenleri arasında yer alıyor. Kadınlarda gece terlemesi neden olur ve neyin belirtisi olabilir sizler için derledik.
#Kadınlarda Gece TerlemesiBebeklerde sık kaka yapmaları, bazı hastalıkların oluşumunun habercisi olduğu görülmektedir. Bebekler, doğumdan itibaren direkt konuşamamaları, bazı hastalık ve ağrıları ebeveynleri bildirmemelerine bağlı olarak aileler kaka ve idrar yolları kontrol etmesi son derece önemlidir. Bebeklerin sık kaka yapma nedenleri nelerdir? Bebekler hangi aralıklar ile kaka yapmalıdır? İşte, detaylar.
Yaz aylarında otomobilde unutulan çocuklar ve kurtarılma anları ile ilgili yürekleri ağızlara getiren haberleri daha sık duymaya başlıyoruz. Ne yazık ki bu çocukların bir kısmı kapalı otomobillerin içinde hayatlarını kaybediyor. Ebeveynlerin anlık unutkanlığı, minicik hayatların son bulmasına, ömür boyu sürecek vicdan azaplarına, yuvaların yıkılmasına neden oluyor. Peki, çocukları bu şekilde arabada unutmak bir hafıza sorunu mu yoksa bir ihmal sorunu mu?
#Bebek ÖlümleriBebeklerde birbirinden farklı rahatsızlıklar olabilir. Özellikle de kafa terlemesi çok sık görülür. Bebeklerin kafa terlemesinin nedenleri farklı olabilir. Bebeklerde kafa terlemesi neden olur? Bebeklerde kafa terlemesinin nedenleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Bebek