Aşırı Terleme haberleri sayfasında Aşırı Terleme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1991 Aşırı Terleme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çeşitli nedenlere bağlı olarak kişilerde aşırı terleme ortaya çıkabilmektedir. Aşırı terleme ter bezleri ile alakalı olarak da bilinmektedir. Aşırı terleyen insanlar doktora gitmeden önce şikayeti hakkında detaylı bir bilgi edinmektedirler. Özellikle yaz aylarında aşırı terleme daha fazla ortaya çıkmaktadır. Son günlerde aşırı terleme ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, aşırı terleme neden olur? Aşırı terleme hangi hastalıkların belirtisidir? Aşırı terlemeye ne iyi gelir detayları ile derledik.
#Neden OlurAşırı terleme tedavilerinin mümkün olan en erken dönemde başlaması önem taşımaktadır. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Berkant Özpolat, aşırı terleme sorununun kişinin iş ve sosyal hayatını veya eğitimini olumsuz yönde etkileyebileceği söyleyerek, uyarılarda bulundu.
#Aşırı TerlemeAşırı terlemenin nasıl engelleneceği ile ilgili bilgiler veren Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Işık Caner, “Altta yatan bir sebep bulunamazsa lokal, sistemik veya cerrahi tedavi yöntemleri uygulanabilir. Lokal olarak terlemeyi azaltıcı kremler, deodorantlar ve solüsyonlar ilk seçeneklerdir” dedi, terlemeyi engellemenin yollarını anlattı.
#Terleme Neden OlurAşırı terlemenin nasıl engelleneceği ile ilgili bilgiler veren Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Işık Caner, “Altta yatan bir sebep bulunamazsa lokal, sistemik veya cerrahi tedavi yöntemleri uygulanabilir. Lokal olarak terlemeyi azaltıcı kremler, deodorantlar ve solüsyonlar ilk seçeneklerdir” dedi.
#Doç. Dr. Işık CanerSadece sıcak ortamlarda değil, gün içinde stres gibi etkenlerle de yaşanan aşırı terleme sorunu, kişilerin sosyal hayatını da olumsuz etkiliyor. Koltuk altı, baş bölgesi, ayak ve elde görülen aşırı terlemenin bir sağlık sorunu olduğunu ve çok kolay tedavi edilebildiğini belirten Estetik, Plastik ve Rekontrüktif Cerrahı Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, aşırı terleme yapan Hiperhidroz hastalığı ile ilgili tedavi yöntemlerini ve önerilerini anlattı.
#HiperhidrozAşırı terlemenin ameliyat gerektirmeksizin botoks ile tedavi edilebildiğine dikkat çeken Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Uzm. Dr. Fulya Fındıkçıoğlu, “Gebeler, emziren anneler ve bazı kas sinir hastaları haricinde hemen herkese uygulanabilen botoks uygulaması sayesinde kişi, aşırı terlemenin yol açtığı sosyal ve psikolojik problemlerden hızlı ve etkili bir şekilde kurtulabilir.” dedi.
#TerlemeAşırı terleme problemi hem iş hem de sosyal hayatı oldukça olumsuz etkilemektedir. Özellikle yaz aylarını yaşadığımız bugünlerde, bu sorun daha da etkisini hissettirmektedir. Dermatoloji Uzmanı Burcu Barutcugil, aşırı terleme ile ilgili bilgiler verdi.
#Aşırı TerlemeSıcak yaz aylarında terleyerek vücut ısısını dengeliyoruz. Bir metrekarede bir dakikada bir milimetrelik terleme normal kabul edilir. Aşırı terleme dediğimiz hiperhidrozis rahatsızlığında ter miktarı normalin 30-40 katına çıkabiliyor. Sıcak hava, stres, heyecan ve korku bu hastalığı olan insanlarda su gibi ter akmasına neden oluyor.
#Aşırı TerlemeTer bezlerinin normalden fazla çalışması sonucunda oluşan aşırı terleme, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Çoğunlukla ergenlik döneminde ortaya çıkan aşırı terleme sosyal ortamlarda rahatsızlık hissi veriyor. Üstelik bu sorun sadece yaz aylarında değil, yılın 4 mevsiminde gün boyu devam ediyor ve hatta stres gibi etkenlerle daha da şiddetlenebiliyor. Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. A. Banu Çağlar, aşırı terleme tedavileri hakkında bilgi verdi.
#SarhoşModern çağın önemli bir sorunu olarak kabul edilen aşırı terleme, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Terleme her ne kadar doğal bir tepkime olsa da aşırıya ulaşan boyutları çoğu zaman bir sebebin sonucu olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ayşegül Navdar, aşırı terlemeyle ilgili merak edilenleri anlattı.
#Aşırı Terleme İçin Hangi Doktora GidilirTutulan evraklar, dokunulan bilgisayar klavyesi ıslanabiliyor, mürekkepli yazılar bozulabiliyor. El sıkışmak bile dert olabiliyor, elleri havluyla devamlı olarak kurulama ihtiyacı doğabiliyor. Giysiler ıslanıp nahoş bir görüntü oluşturabiliyor. Üstelik bu sorun sadece yaz aylarında değil, yılın 4 mevsiminde gün boyu devam ediyor, hatta stres gibi etkenlerle daha da şiddetlenebiliyor. İş ve sosyal hayatı adeta kabusa dönüştüren bu sorunun adı “hiperhidrozis” bir başka deyişle aşırı terleme! Neyse ki tıp dünyası bu soruna kalıcı bir çözüm sunabiliyor, üstelik sadece 1 saat süren cerrahi yöntemle
#Aşırı TerlemeAşırı terleme kişinin iş hayatından sosyal hayatına hatta duygusal ilişkisine kadar pek çok şeyi olumsuz etkileyebiliyor. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Hacıibrahimoğlu, aşırı terlemenin kalıcı yöntemler ile tedavisini anlatıyor.
#Gökhan HacıibrahimoğluSon zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#Tuz2024 yazı rekorlarla geldi. Haziran ayı ortalama sıcaklığı, son 53 yılın en sıcak haziranı olarak İklim Bakanlığı kayıtlarına geçti. Hem bu sıcaklık ve nem artışı hem de serinlemek için yaptığımız kimi şeyler güneş çarpmasından kalp krizine, göz enfeksiyonundan cilt rahatsızlıklarına pek çok riski de beraberinde getiriyor. Uzmanların önerileri net: Direkt güneş ışığına maruz kalmayın, bol su için, egzersizleri akşama alın ve yüzdüğünüz suların temizliğinden emin olun.
#Melis YılmazYüksek sıcaklıklarla birlikte artan ter miktarı pek çok kişi için rahatsız edici bir hal alıyor. Ancak bazıları için, yaz-kış demeden sürekli terlemek, hiperhidroziye işaret ediyor olabilir. Dermatoloji uzmanları, normal terlemenin vücudun doğal bir tepkisi olduğunu ancak hiperhidroziye bağlı terlemenin normalin çok ötesine geçtiğini vurguluyor. Peki dünya genelinde 220 milyon insanı etkileyen bu sorunla başa çıkmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Dr. Baran Cayhan hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkErkeklerin estetiğe bakış açısı son yıllarda oldukça değişti. Eskiden erkek estetiğinden söz etmek mümkün bile değilken günümüzde yüzde 40’a varan bir artış ile estetik uygulamalarda erkeklerde yerini aldı. Erkek estetiğinin bu denli artmasında estetik çalışmaların kısa sürede yapılabilmesi ve doğal sonuçları sunması da yer alıyor.
#Ameliyatsız EstetikOmurgaya yönelik elle yapılan kayropraktik yönteminin, çoğu kişi tarafından “kütletme tedavisi” olarak bilinmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Levent Tekin, bu tedavinin mutlaka uzmanlarca yapılması gerektiğini söyledi ve önemli uyarılarda bulundu...
#KayropraktikBotoksun çok güçlü bir zehir olduğunu çoğumuz biliyoruz. Ama yine de birçok kişi uzman doktor yerine merdiven altı uygulamaları tercih ettiği için nörolojik hasar görüyor. Botoksun yol açabildiği sağlık sorunlarını uzmanlara sorduk: “Uygulanan botoksun menşesi, bakanlık onayı, hangi kaslara, ne kadar yapıldığı uygulatan kişi tarafından not edilmeli.”
#BotulizmMenopoz adet döngülerinin bittiği, kadınlarda hormonal birtakım değişikliklerin olduğu ve buna bağlı olarak doğurganlığın sona erdiği bir dönemdir. Ortalama menopoz yaşı 48-50’dir; adet kanamalarının 40 yaşından önce sonlanması, birtakım cerrahi müdahalelerle yumurtalıkların alınması erken menopoz olarak değerlendirilir.
#MenopozEstetik ve güzellik kavramları, günümüzde daha fazla insanın fiziksel görünümüne önem vermesiyle popülerlik kazandı. Teknoloji ve tıbbın ilerlemesi, insanların yaşlanma belirtilerini hafifletmek ve gençliklerini korumak için yeni yöntemlere başvurmalarına olanak sağladı. Bu yöntemlerden biri de botoks enjeksiyonlarıdır.
#BotoksGeçtiğimiz yaz aylarında Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklar etkili oldu. Prof. Dr. Ahmet Sebe, aşırı terleme, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren sıcak çarpması vakalarının özellikle tek yaşayan ya da bakıma muhtaç kişilerde fark edilmediği takdirde komaya kadar götüren tablolar oluşturduğunu belirtti.
#ADANABeyaz kan değeri, sağlık alanında sıklıkla karşılaşılan terimlerden biridir. Kan sayımı testlerinde beyaz kan sayımları belli değer aralıklarından gözlemlenmektedir. Beyaz kan değerleri WBC testi ile belirlenmektedir. Beyaz kan nedir? Beyaz kan değeri kaç olmalıdır? Beyaz kan değerinin eksikliği ve yüksekliğinin belirtileri nelerdir? Konu hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Beyaz Kan NedirBazofil, kandaki beyaz kan hücresi olarak da adlandırılan bir lökosittir. Kan testlerinde düşük veya yüksek bazofil seviyesi görülebilir. Bu durumların nedenleri çok farklı olabilir. Peki BAS nedir? BAS kan değeri ne olmalı? Sizler için detayları derledik.
#BAS NedirYazın en sıcak günlerini yaşıyoruz ve serin kalmanın yollarını arıyoruz. Uzmanlar özellikle öğlen saatlerinde evde kalınması konusunda uyarılarını yinelerken, klima ile serinlemeyi tercih etmeyenlerin işi daha da zorlaşıyor. Klimasız da serinlemenin mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, 12 maddede evde serin kalmanın yöntemlerini sıraladı....
#Sıcak HavaBU köşede sık sık tekrarladığım cümlelerden biri de şudur: “Yaşlanma kaçınılmaz, doğal ve geri döndürülemez bir süreçtir ama eğer yeterli ve akılcı çabalar ile hayatınızı -cebinizi değil!- zenginleştirebilirseniz... Yaşlanmanın olumsuz etkilerini yavaşlatabilir hatta bir miktar geri bile çevirebilirsiniz.”
#Ritsumeikan ÜniversitesiOrmanlar yanıyor, aşırı sıcaklar ve hava olayları insanlığı çaresiz bırakıyor. Gıda krizi, susuzluk, göçler ve başka bir dünya bekliyor bizi. “Bunları 19’uncu yüzyılın başından beri biliyoruz” diyen fütürist Ufuk Tarhan, geçmişiyle birlikte bir iklim krizi tablosu serdi önümüze, gelecekte değişecek hayatımızı anlattı!
#Necla BAYRAKTARYazın en sıcak günlerinden geçiyoruz. Uzmanlar özellikle öğlen saatlerinde evde kalınması konusunda uyarılarını yinelerken, klima ile serinlemeyi tercih etmeyenlerin işi daha da zorlaşıyor. Klimasız da serinlemenin mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, 12 maddede evde serin kalmanın yöntemlerini sıraladı....
#Sıcak HavaBÜTÜN dünya ile birlikte ülkemiz de aşırı sıcakların etkisi altına girdi. İklim değişikliği sadece sıcaklık artışı değil. Kuraklık, seller, şiddetli kasırgalar gibi aşırı hava olaylarının sıklığı ve etkisindeki artış yanında, okyanus ve deniz suyu seviyelerinde yükselme, buzulların erimesi gibi etkenler sonucunda bitkiler, hayvanlar ve ekosistemlerin yanı sıra insan toplulukları da ciddi risk altına girmektedir. Acil Afet Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu, aşırı sıcaklardan korunma önlemlerini anlattı:
#1Yaz aylarında otomobilde unutulan çocuklar ve kurtarılma anları ile ilgili yürekleri ağızlara getiren haberleri daha sık duymaya başlıyoruz. Ne yazık ki bu çocukların bir kısmı kapalı otomobillerin içinde hayatlarını kaybediyor. Ebeveynlerin anlık unutkanlığı, minicik hayatların son bulmasına, ömür boyu sürecek vicdan azaplarına, yuvaların yıkılmasına neden oluyor. Peki, çocukları bu şekilde arabada unutmak bir hafıza sorunu mu yoksa bir ihmal sorunu mu?
#ÇocukUzmanlar özellikle yaz aylarında dışarı çıkmadan önce güneşin zararlı ışınlarından ve cilt kanserinden korunmak için güneş kremi sürülmesini tavsiye ediyor. Ancak güneş, insan sağlığı için pek çok yararı olan D vitamini üretimini de tetikliyor. Peki güneş kremi sürerek zararlı ışınlardan korunurken güneşin faydalarından mahrum mu kalıyoruz? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkEl ve ayak terlemesi, ‘hiperhidroz’ olarak da bilinen bir sorundur ve günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Botoks (botulinum toksini), bu terlemeyi tedavi etmek için kullanılan etkili bir yöntemdir. El ve ayak terlemelerine botoksun nasıl yardımcı olabileceği hakkında daha fazla bilgiyi sizler için derledim...
#Hiperhidroz