Erkeklerin büyük bir kısmında görülen bir sağlık problemi olan kasık fıtığı, erken dönemde tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Mide bulantısı, şişlik ve ağrı ile kendini gösteren kasık fıtığı, adından da anlaşıldığı gibi kasıklarda meydana gelen fıtıklar olarak bilinir. Erkeklerde ortaya çıkma olasılığı kadınlara oranla daha fazladır. Karın duvarı fıtıkları arasında en yaygın görüleni de asık fıtığıdır. Kasık fıtığı, karın içerisinde dokuların anormal biçimde dışarı çıkıp cildin yüzeyinde şişlik meydana getirmesidir. Yeni doğan kişilerde de görülebilir. Peki erkeklerde kasık fıtığı neden ve vücudun hangi bölgelerinde olur? Erkeklerde kasık fıtığına iyi gelen şeyler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detayları ayrıntıları ile derledik.
#Erkeklerde Kasık FıtığıUzmanlar, sigara dumanına yalnızca 30 dakika maruz kalan pasif içicilerin, sigara kullanıcılarında ortaya çıkan fiziksel etkileri yaşadığına dikkat çekiyor. Öyle ki pasif içicilik kişilerin sigara ile temas etmesini hızlandırabiliyor, bağımlılık oluşumunu tetikleyebiliyor. Uzman Klinik Psikolog Simge Alevsaçanlar Cücü, sigara bağımlılığı ve pasif içicilik hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
#Aşırı Sigara KullanımıYARGITAY 4. Hukuk Dairesi, son yıllarda Türkiye’de de sık sık açılan işyerinde psikolojik taciz (mobbing) davalarında kamu görevlileri yönünden önemli bir karar verdi. Daire, mobbing mağduru olduğunu iddia eden devlet memurunun, bu davayı kişiye değil idare mahkemelerinde devlete karşı açmasını istedi.
Yaşlılık, “kronik iltihap” süreçlerinin hızlandığı bir dönemdir “Yangısal süreçleri” kontrol altına alamazsanız yaşlılık sorunları sizi beklenenden daha çok rahatsız edebilir. Bunun tersi de doğrudur. Yangısal süreçler azaldıkça yaşlanmanın bedene ilişkin yükleri azalır.
Necdet Doğruyol - Milletvekili adayları ve parti genel başkanlarını yoğun çalışma temposu, uzun süre ayakta kalma, oturma veya seyahat etme uyku düzeninin bozulması, aşırı sıcakta ve güneş altında uzun süre kalma, çok sayıda kişiyle öpüşme gibi nedenlerden dolayı çeşitli sağlık sorunlarının beklediği bildirildi.
Diş sağlığının yalnızca doğru ağız bakımı ve düzenli diş hekimi kontrolleri ile değil, aynı zamanda genetik faktörlerle de şekillenebileceğini dile getiren Diş Hekimi Yunus Özumar, aileden gelen genetik yatkınlıkların, diş yapısı, çürük oluşumu, diş eti hastalıkları, diş gelişimi ve çene yapısıyla ilgili sorunlara yol açabildiğini söyledi. “Genetik faktörlerin, bağışıklık sistemini ve diş etlerinin sağlığını etkileyerek periodontitis (diş çevresi dokuları iltihabı) gibi hastalıkların gelişme riskini artırabilir” diyen Özumar, bu risklerin etkisini azaltmak ya da ortadan kaldırmak için alınabilecek birtakım önlemler bulunduğunu kaydetti.
#1Gece yatağınıza yattığınızda uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, uykuya daldığınız halde sabahları yorgun uyanıyorsanız artık bir an önce rahat uymak için süreci kolaylaştıracak önerileri hayatınıza geçirme zamanı gelmiş demektir. Uykusuzluk için derlediğimiz bu haftaki yazımızı pijamalarınızı giyip okumaya başlayabilirsiniz. Şimdiden iyi uykular...
#SağlıkYaş almaya başlayan erkeklerin fiziksel ve ruhsal sorunlarına çözüm arayan ‘50 ve Ötesi Erkekler İçin Gerçek Reçeteler’ kitabı yayımlandı. Farklı alanlarda uzman 28 doktorun hazırladığı rehber niteliğindeki kitapta cinsel aktivitenin kalp sağlığına etkisinden yaşlanmaya karşı ‘eksozom’ teknolojisine kadar pek çok konuya değiniliyor.
#Gizem CoşkunardaSon yıllarda mühim bir sağlık sorunu haline gelen meme kanserine karşı artık çok daha fazla uyanık olmak zorundayız. Çünkü meme kanseri, sanıldığı üzere sadece 40 yaş üstü kadınları değil, 20’li, 30’lu yaşlardaki genç kadınları ve hatta erkekleri de etkileyebiliyor.
#Buğra BuyrukçuSamsun İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda annelere 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi ile ilgili eğitim verildi. Eğitimde yapılan sunumlarda anneler, narkotik madde kullanımının psikolojik belirtileri ve sokak dili hakkında bilgilendirilerek, "Metin amca, düğme, Lamborghini, gogo, kova, ot, üçlü, beşli, ateş, buz, eks, taş' gibi isimler kullanan çocuklara dikkat etmeliyiz" uyarısı yapıldı.
#PolisGöz altı torbaları, yorgun ve yaşlı bir görünüme neden olabilen yaygın bir sorundur. Neyse ki, evde kolayca uygulayabileceğiniz doğal çözümlerle bu sorunu 20 dakikada hafifletebilirsiniz. Bu yazımda, göz altı torbalarına karşı etkili 10 doğal yöntemi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
#Göz AltıEmbriyo, döllenmiş bir yumurtanın gelişim sürecinin erken evrelerinde oluşan ve canlı organizmanın temel yapılarını oluşturan hücresel bir yapıdır. Tüp bebek uygulamalarında kaliteli embriyo oluşması gebelik şansını artıran önemli bir faktördür. Yumurta ve sperm kalitesi, laboratuvar koşulları, genetik faktörler, doğru zamanlama ve embriyo takibi kaliteli embriyo oluşumunu etkileyen temel koşullar arasındadır.
#Tüp BebekTekrarlayan gebelik kaybı ardışık olarak iki veya daha fazla sayıda gebelik kaybının yaşanması olarak tanımlanır. Bu durum, kadınların yaklaşık %1-2'sini etkileyen ciddi bir üreme sağlığı sorunudur. Genetik faktörler, anatomik bozukluklar, hormonal dengesizlikler, bağışıklık sistemi sorunları, birtakım enfeksiyonlar ve çevresel faktörler tekrarlayan gebelik kayıplarına yol açan problemler arasında gösterilebilir.
#Tekrarlayan Gebelik Kaybı1) Eski CHP İzmir milletvekili, hukukçu Sabri Ergül, 1 Ağustos’ta bu köşede yer verdiğimiz Kılıçdaroğlu’na yaptığı öneriyi, CHP Parti Meclisi’nin Olağanüstü Kurultay’ın 6-9 Eylül 2024 tarihinde tüzük değişikliği gündemiyle toplanmasına oybirliğiyle karar verdiğini belirtiyor. Kılıçdaroğlu’nun tutumunu ve CHP’deki durumu şöyle değerlendiriyor:
#CHPSağlık Bakanlığı, Dünya Tuza Dikkat Haftası nedeniyle vatandaşlara uyarıda bulundu. Türkiye’de günde kişi başı 10.2 gram tuz tüketildiğini belirten Bakanlık, günde 5 gramdan daha az tuz tüketiminin inme riskini yüzde 23, kalp damar hastalıklarını ise yüzde 17 azalttığına dikkat çekti.
#Sağlık Bakanlığı