Aşı Koyu, bir tatil yeri olup özellikle yaz aylarında tercih edilebilecek bir aile yeri olarak bilinmektedir. Sakin ve sessiz bir ortamı olmasının yanı sıra oldukça güzel bir çevreye sahiptir. Tertemizdir ve ağaçlık alanların yer aldığı bir alan olarak bilinir. Peki, Aşı Koyu nerededir? Aşı Koyu'na nasıl gidilir? Girişi ücretli midir ve Aşı Koyu'nda yapılacak etkinlikler nelerdir detayları ile derledik.
#SeyahatDoğanın kucağında saatler geçirmek, başı sonu olmayan bir toprak parçasının üzerinde yol almak, dünyanın en büyük, en güçlü hayvanlarının hem özgür hem de size bir karış mesafede olduğunu düşünüp büyülenmek, daha önce hiç duymadığınız bir kuşun sesini duymak, hiç görmediğiniz bir bitkiyi görmek... Bunlar ilginizi çekiyorsa safariden mutlu ayrılacağınız garanti edilebilir. Ama eğer deneyiminizi gördüğünüz ve fotoğrafını çekebildiğiniz vahşi hayvan sayısına indirgerseniz mutluluğunuz biraz şansa bağlı demektir.
#SeyahatEnfeksiyon hastalıkları ve aşılama konusunda yıllardır ülkeye hizmet eden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ı mesleğe başladığım ilk günlerden bu yana tanırım. Her soruyu rahatlıkla sorabildiğim, net yanıtlar aldığım, babacan tavırlı Mehmet Hoca’nın sadece işi ile gündeme geldiğini ve aslında onu çok da tanımadığımızı fark ettim. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’a, aşı olsak da iki metre mesafeyi koruyarak ve sadece fotoğraf çektirirken çıkardığımız maskelerin ardından, özel hayatını ve hakkındaki iddiaları sordum: “Herkes beni bekar sanıyor, oysa evliyim ve 4 çocuğum var. Eşim Amerika’da yaşıyor. Hawaii’ye gittiğimde parmak arası terlik, şort giyerim.”
#GazetehaberleriTaflan ülkemizde bilinen adı ile Karayemiş, keşfedilmesi gereken bitki türleri arasında göze çarpıyor. Az bilinen Taflan bir an önce detaylı bir şekilde tanınması gereken bir bitki. İnsan sağlığına olan sayısız faydaları ile tam bir şifa deposu olan Taflan, top top salkım şeklindeki meyveleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Taflan bitkisini daha önce hiç görmeyenler hatta adını dahi duymayanlar için Taflan ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Taflan ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgileri detaylarıyla derledik.
Badem, kültürümüzün en eski yemişleri arasında yer alır. Faydaları ve lezzeti ile severek tükettiğimiz badem, ülkemizin iklim özelliklerine göre belirli bölgelerde yetiştirilir. Badem ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Türkiye'de salgın dolayısı ile yapılan koronavirüs aşı sayısı 10 milyon 280 bini aştı. 81 yaşındaki Sıddık Çakmak, evine gelen sağlık ekibini görünce "Bizim sahibimiz var" diyerek sevinç gözyaşları döktü. Çakmak, ''Devletime canım feda olsun. Bizim için kalkıp buralara gelmişler. Devletin yanımızda olmasını görmek güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.
#HaberHemen hemen 700 sene ömrü olan kayın ağaçları yaklaşık olarak 40 metre kadar uzayabilmektedir. Dallarının ve yapraklarının sağlık açısından ciddi yararları vardır. Aynı zamanda doğaya verdikleri oksijen miktarının çok olmasından dolayı nefes kaynağıdır. Peki, Kayın Ağacı nasıl yetişir? Kayın Ağacı Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte, detaylar.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimi başlatan ilk ders zilini çaldı. 2020-2021 Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Iğdır Aralık Gödekli İlkokulu’nda İstiklal Marşı okuyan Bakan Selçuk, "Ülkemizin tüm köylerindeki öğrencilerimizi okullarına kavuşturmanın ve gülümsemelerine şahit olmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıKöy okullarında yüz yüze eğitim başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır'da bir okulda yaptığı açıklamada öğretmenlere Şubat'ın son haftası koronavirüs aşısının ilk dozlarının yapılacağını söyledi.
#Milli Eğitim BakanıPandemi sürecinde çok yıkımlar yaşadık. Kimisi işini kaybetti, kimisi yakınlarını, ekonomik düzen bozuldu, ilişkiler karmaşık… Her gün daha kötüyü duyarak psikolojimiz altüst oldu. Bir çıkış yolu bulmamız lazım. En kolayı negatifi görmek. Sadece üzülerek yaşayamayız. Dersler çıkartarak yenilenmemiz lazım. İşte Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Turhan Güldaş, “Kötü aslında iyidir” teorisinden yola çıkarak psikolojimizi düzeltebilmemizin yollarını gösteriyor, bakış açımızı değiştirerek yeniden hayata tutunmanın yollarını gösteriyor…
#PandemiTüm dünyanın korona salgınıyla uğraştığı bu yıl, oteller tatilciler için ne gibi önlemler alıyor? Oda-ev kiralamak istemeyenlere tekne, karavan ya da kamp tatili iyi bir seçenek olur mu? Deniz suyundan virüs kapar mıyız? Havlumuzu şezlonga serebilir miyiz? Alanında uzman 18 isme 'gönül rahatlığıyla tatil yapma'nın şifrelerini sorduk.
#GazetehaberleriYüzden fazla sinema filminin yanı sıra Alacakaranlık, Hacı, Asi, Ezel ve Muhteşem Yüzyıl dizilerinde canlandırdığı karakterlerle tanınan Tuncel Kurtiz, vefatının 6. yılında anılıyor. Aynı zamanda aforizmalarıyla tanınan Tuncel Kurtiz’in sözleri sosyal medya platformlarında paylaşıyor. İşte, Tuncel Kurtiz’in ölümüyle ilgili bilgiler ve sözlerinden derlemeler
#Tuncel KurtizEn sık kullandığı küfrü sordum, hepsini söyledi. “Estetikler, silikonlar?” dedim, “Zayıfladıktan sonra halimi görseniz gazetede para toplayıp siz yaptırırdınız” dedi. “Zayıflayınca hayatında ne değişti” dedim, “Kendimle sevişiyorum” dedi... Müziğin çılgın kadını bu! Şimdi o çılgınlığını ekrana taşımaya hazırlanıyor, Kanal D’de müzik yarışması sunacak. İrem Derici’yle röportaj yaparken o kadar güldük eğlendik ki, okurken siz de bu çılgın kadına çok güleceksi-niz...
#İrem DericiHatay her gidişimde tarihine, hoşgörü atmosferine, kozmopolit dokusuna ve eşsiz lezzetlerine ilk kez keşfeder gibi hayran olduğum bir kent. Hatay yemekleri, bu güzel kentin tarihi, Hatay'da nerede kalınır, nereleri gezilir gibi ipuçları bu yazıda...
#Hatay YemekleriTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
HATAY'ın Altınözü İlçesi'nin Suriye sınırında meydana gelen patlamanın, hurdaların arasındaki top mermisinin infilakı sonucu meydana geldiği belirlendi. Hurdaların arasında roket başlığı da bulundu. Bu durum, sınırdaki kaçak akaryakıtın yanısıra hurda kaçakçılığının da yeni bir tehdit oluşturduğunu ortaya çıkardı.
#HatayTürkiye’nin önde gelen kış sporları merkezlerinden Sarıkamış’ın çamlarla kaplı kayak pistleri, çevresindeki vadiler yazın yürüyüş parkurlarına dönüşüyor. İrtifası 2600 metreye ulaşan bölgede hava sıcaklığı 25 dereceyi aşmıyor. Serhat Kalkınma Ajansı’nın girişimiyle geçen yıl toplam uzunluğu 256 kilometreye ulaşan 21 yürüyüş rotası oluşturuldu. Patikalar, yollar işaretlendi. GPS koordinatları internetten ücretsiz kullanıma sunuldu. Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki beş yıldızlı Ce-mar ve üç yıldızlı Çamkar otelleri yaz boyunca açık. Her ikisi de müşterilerine Kars Havaalanı’ndan ulaşım hizmeti sunuyor, yerel yürüyüş rehberi bulmalarına yardımcı oluyor.
Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Trilye bugünlerde zeytin hasadının en hareketli dönemini yaşıyor. Beşi modern teknolojiyle donatılmış, ikisi geleneksel usul, toplam yedi yağhane hafta sonunda bile harıl harıl çalışıyor. Sokaklar yine sıkılan zeytinlerin kokusuyla doldu. İsmi zeytinle özdeşleşen, ürünleri Osmanlı döneminde ABD’ye kadar ulaşan kasabada bu yıl verim düşük. Çünkü ağaçlar soğuk geçen kışın ardından, mayıstaki çiçeklenme döneminde sağnak yağmurlarla örselendi. Yine de hasat coşkusu eksilmedi. Gazeteci Celal Başlangıç “Zeytin Ağacıyla Yaşayanlar”ın öykülerini anlattığı yeni kitabında, Trilye’ye de geniş yerverdi. Bu bayram tatilinde yolunuz Trilye’ye düşerse sokaklarında geçmişin dünyasına yolculuk yapabilir, zeytin coşkusuna ortak olabilir, Başlangıç’ın kitabında anlattığı zeytin tutkunlarıyla tanışabilirsiniz.