Aseton kimyasal bir çözücüdür ve genellikle kadınlar ojelerini çıkarırken kullanılır. Kimyasal bir yanıcı olmasından dolayı temizlik malzemesi olarak da kullanılabilir. Renksiz olan aseton 56 derecede kaynama özelliğine sahiptir. Şeffaf olsa da kimyasal farklı ürünler ile asetonların renklendirilmesi mümkündür. Asetonun ne olduğu, neyden yapıldığı ve çamaşır suyunu çıkarıp çıkarmadığı ile ilgili tüm ayrıntıları derledik.
#AraştırmaYaz aylarında çoğumuz arabaya biner binmez bir an önce serinlemek için klimayı çalıştırırız. Havalandırmadan çıkan soğuk havanın yüzümüze vurmasını istiyoruz ama klimaların bu şekilde kullanımı yüz felcinden solunum hastalıklarına hatta kansere kadar ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.
#KlimaTüm yurt genelinde kavurucu sıcakları yaşamaya başladık. Dışarıdan eve girdiğimizde ya da arabaya bindiğimizde imdadımıza klimalar yetişiyor. Ancak klimaların yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Özellikle arabaya biner binmez klimanın açılması son derece tehlikeli. Peki, nedir bu kadar tehlikeli olan şey? Hem araç içinde hem de ev ve iş yerlerinde klima kullanımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurgül Naurzvai ile konuştuk.
#SağlıkKarbonhidratlar, yağlar ve proteinler diyetimizin temelini oluşturan üç ana besin grubudur. Glikoz, karbonhidratların yapı taşıdır. Bu kelime Yunanca tatlı anlamına gelir ve vücudumuzun ana enerji kaynağıdır. Sizler için glukoz hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Glukoz NedirPilot kalem eski yıllarda kullanılan dolma kalemin geliştirilmiş tükenmez kalem sınıfında tanımlanmaktadır. Pilot kalem ucu bilye sistemi ile tasarlanmıştır. Bilye ucu kayganlığı artırması sebebiyle güzel yazı yazmak için konfor oluşturmaktadır. Pilot kalemler genellikle doldurulabilir özellikte üretilmektedir. Dolma kalemden farkı mürekkep lekesi oluşturmaması ve elin daha rahat kavrayan formda olması özelliklerini içerir. İşte, tüm detaylar.
#Pilot KalemGünlük yaşamda kullanılan birçok ürün aslında terim olarak farklı isimlere sahiptir. Ancak bu terimler halk arasında yaygın olarak bilinmez. İlk kez duyanlar ise merakla araştırmaktadır. Preparat da aslında her gün karşımıza çıkan ancak bilinmeyen bir sözcüktür. Preparat nedir? Ne işe yarar? Preparat nasıl hazırlanır? Tespiti kaç şekilde yapılır tüm detayları ile derledik.
#PreparatDüşük maliyeti nedeniyle üretim sürecinde izopropil alkol kullanmanın birçok avantajı vardır. Ancak kapsamadığımız şey izopropil alkolün bazı riskleri ve tehlikeleridir. Peki, izopropil alkol nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İzopropil Alkol Nedir Ve Ne İşe Yarar?Solvent sıvı veya katı halde bulunan maddelerin ayrıştırılmasına kullanılabilen çözücüler olarak tanımlanır. Günlük hayat içerisinde tiner ve su en çok kullanılan solvent maddeler olarak öne çıkıyor. Solvent nedir, etkileri nelerdir, ozon oluşumuna katkısı nedir, yararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Solvent Nedir?Vücudun sağlıklı olmasını sağlayan bazı değerler vardır. Özellikle vücuttaki bazı yağ asitlerin miktarı da çok önemlidir. Vücut için yetersiz ve ya aşırı üretilen yağ asitleri çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle keton adı verilen yağ asitleri de doğru değerde olmazsa zararlı olabilir. Keton nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Keton Nedir?Çağımızın yaygın görülen ve giderek artan hastalıkları arasında bulunan diyabet yani halk arasında bilinen adı ile şeker hastalığı insülin hormonunun eksikliği veya etkisizliği sonucu kan şekeri yükselmesi ile seyreden, kronik ve ilerleyen bir hastalıktır. Peki diyabet neden olur? Diyabetin belirtileri nelerdir? Diyabet hastaları nasıl beslenmelidir? Dahiliye Uzmanı Rıfat Bozkuş yetişkinlerde diyabeti açıklarken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Melis Bayram Şirinoğlu çocuklarda diyabeti açıkladı. Diyetisyen Nurdan Balakçı ise diyabet hastaları için beslenme önerilerinde bulundu.
#DiyabetHaftalardır devam eden referandum tartışmalarında, bendeniz kendimi hızlandırılmış İngilizce kursuna gitmiş zavallı Yiğit Özgür karakterleri gibi hissediyorum: "Yes mi, no mu? Çabuk söyle! Ar yu çekindırılıst?" Doğru tercihi yapma zorunluluğunun yarattığı bir büyük gerginlik...
#Ketojenik BeslenmeAlman bilim adamı ve anatomist Dr. Gunter Von Hagens tarafından “plastinasyon” yöntemiyle çürümez hale getirilen 200'den fazla insan bedeni parçasının yer aldığı ve bedenin ıstırap, hastalık ve optimal sağlık hallerindeki karmaşıklığını, direncini ve savunmasızlığını gözler önüne seren “Body Worlds/ Orjinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü” sergisi, 9 ayda 400 bin ziyaretçi sayısıyla Türkiye'de bir rekora imza attı.
VEPA Group, Yönetim Kurulu Başkanı Önder Öztarhan, "2007 yılını 70 milyon YTL ile kapattık. 2010’da 140 milyon YTL hedefliyoruz. Perakende grubumuzdaki markalarımıza 3 yılda 35 mağaza açmak için 18 milyon YTL. yatırım yapacağız" dedi.