Kış mevsiminde bitkilerin hayatta kalmasının yolu bakım rutinlerini mevsimlik yetiştirme koşullarına uygun şekilde ayarlamaktan geçiyor. Aşırı sulamadan kaçınmak, onları radyatör gibi ısı kaynaklarından uzak tutmak alabileceğimiz önlemlerden sadece birkaçı...
#Ceren Naz BüyükBaharla birlikte doğa yavaş yavaş uyanırken evlerimizdeki bitkilerin bakımını yapmanın, olanlara yenilerini eklemenin de tam zamanı. İnsanlar üzerinde sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi olan, stresi ve olumsuz duyguları azaltan ev bitkilerine bakmanın inceliklerini uzmanlar anlattı.
#Bitki SağlığıBir temizlik malzemesi olarak öne çıkan Arap sabunu, özellikle evde birçok farklı alanda kullanılır. Aynı zamanda yazılışı üzerinde çok sık hata yapılan sözcükler grupları içerisinde geldiğini söylemek gerekir. Peki, Arap sabunu nasıl yazılır? Arap sabunu kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.
Yazın bitmesi doğadan, yeşillikten, rengârenk çiçeklerden kopmamız anlamına gelmiyor. Evdeki küçük alanlarımızı yeşillendirebilir, hatta kendimize mini bir bostan bile yaratabiliriz. Ekim ayı aslında bitki yetiştirme konusunda en önemli yenilenme zamanlarından. Bu dönemde toprak yenileme ve bitki bakımı gibi ayrıntıları, işi bilenlere sorduk.
#GazetehaberleriIpsos’un 10 Nisan akşamı sokağa çıkma yasağı getirilen 31 ildeki araştırması hanelerin yüzde 12’sinin saat 22.00-24.00 arasında alışveriş yapmak için sokağa çıktığını ortaya koydu. 2 saatlik alışveriş süresince en çok makarna, bakliyat, un, tuz, şeker, ekmek gibi ağırlıklı temel ihtiyaçların alındığı beyan edilmiş.
#SEFER LEVENTYaz aylarında temizlik ürünlerindeki fiyat artışları dikkat çekti. Bu ürünler arasında bulaşık ve çamaşır deterjanı, arapsabunu, çamaşır suyu ve yüzey temizleyiciler bulunuyor. Son üç ayda fiyatı en çok artan ürün ise yüzde 36 ile arapsabunu. Üreticiler, “Rafta gördüğünüz bir deterjanın hammaddesinin yüzde 90’ı ithal. Fiyatlar bu yüzden arttı” derken, vatandaş marketler arası fiyat farklılıklarına işaret ediyor.
#GazetehaberleriOtobanlar, madenler, HES'ler... Türkiye'de doğasına en çok zarar verilen yerlerin başında hiç kuşkusuz Doğu Karadeniz geliyor. Delici emici denilen küçücük bir kelebek konduğu çayın, fındığın, kivinin, meyve ve sebzenin özsuyunu emerek kurutuyor ve sayıları hızla artıyor. Bu; dünyanın en naif canlısı kelebekten nasıl bir katil yarattığımızın ibretlik hikayesi.
#Doğu Karadeniz“KATLEDİLİŞİNDEN bu yana 11 yıl geçen Prof. Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim’de (bugün) anılacak. Türkiye’nin önünü aydınlatan çok güçlü bir ışığı söndürmeyi hedefleyen bu cinayetin işlendiği 1999’dan bu yana her yıl, her yerde anma törenleri yapılıyor. Bunların bazılarında “faili meçhul bir cinayet”ten söz ediliyor.
Samsun sigarasının içinden odun çıktığı günlerde... Ayı oynatılırken, salça sürülmüş ekmek dilimi kemirdiğimiz, şekerli leblebi unu yaladığımız, kalantorların anca 124’e bindiği ve Anadol’un inekler tarafından yenildiğine inanılan, tencereleri kalaylattığımız, mutfak zeminlerinin muşamba kaplandığı, arapsabunu kokulu zamanlarda...
Prof. Dr. Yunus Söylet (52), İstanbul Üniversitesi’nin 27’nci rektörü. Lokantacı bir babanın, lise ve üniversite hayatını özel ders vererek geçiren tek oğlu. Ne okuduğu İstanbul Erkek Lisesi’ni, ne de İstanbul Tıp Fakültesi’ni parlak derecelerle bitirdi. Ama, iyi bir asistandı, bulunduğu her ortamda sevildi. Rektörlük seçiminde en fazla konuşulan aday oldu. Şimdi, 7 kampustaki 5 bin akademisyen, 7 bin çalışanın, 486 milyon TL’lik bütçenin başında. Onunla yeni makam odasında konuştuk. İşte, İstanbul Üniversitesi’nin yeni patronu.