Teknolojinin değişen depresyon ve antidepresan kullanım oranlardaki etkisine değinen Dr. Öğr. Üyesi Engin Eker, sorunların kişileri teknolojik cihazlara yönelttiğine dikkat çekti, "Yetişkinlerin, çiftlerin, ebeveyn ve evlatların yaşadıkları sorunlarda teknolojik cihazlar ve onlara dönük ilgilinin aile bireylerine yönlendirilmemesi meselesi en başta gelen konulardandır. Bu durum temelde güvenli bağlar kurmamızı engellemektedir. İlişkilerde güvenli hissetmeyen kişiler de kolaylıkla bu tip cihazların hükmüne girmektedir" dedi.
#Antidepresanlar Faydalı MıErkekler, genelde üreme sağlığı ve cinsel problemleri hakkında konuşmayı pek sevmiyorlar. Üreme sağlığı ile ilgili problemler görmezden geliniyor, son ana kadar doktora gidilmiyor. Aynı şekilde cinsel problemler baş gösterdiğinde sanki ortada bir sorun yokmuş gibi problemi göz ardı edebiliyorlar.
#Cinsel ProblemlerBazı şarlatanlar her hastalığı otla çöple tedavi edebilecekleri iddiasından vazgeçmiyor. Ot-çöp tüccarlarının en iddialı oldukları alanlardan biri de şeker hastalığı. Oysa bugüne kadar şeker hastalığının tedavisinde işe yarayabileceği net ve açık olarak gösterilmiş herhangi bir bitkisel ürün, ilaç olmadı...
#Osman MüftüoğluUykunun hayatımız içinde boşa geçen bir zaman dilimi olduğunu düşünmek yanlış bir kanıdır. Uyku yaşam için, sağlık için ve vücudumuz için vazgeçilmez bir dönemdir. Bir insan tüm hayatının yaklaşık üçte birini uykuda geçirir. Bu sürecin kaliteli, düzenli ve yeterli olması günlük yaşamımızı en iyi şekilde geçirmemizi sağlar. Ruh ve vücut sağlığımızı korumada yardımcı olur. Kaliteli bir uyku hayatımız için gereklidir. Peki, ne kadar süre uyumalıyız? Gece saat kaçta uyumalıyız?
#UykuMerhaba sayın okurlar; ben bir anneyim, bir eşim, bir yöneticiyim bir evladım. Bu böyle uzayıp gider. Hayatta hepiniz gibi pek çok unvana sahip olsam da beni ben yapan bugün sizlere bu yazıyı yazmamı sağlayan ve tüm hayatımı tamamen bir amaca bağlayan unvanım ben bir; otizmli, aspergerli daha geniş tanımıyla bir özel gereksinimli genç annesiyim.
#Özel Eğitimİlaçlar da bedenimize yabancı, kimyasal ve yapay maddelerdir; iki ucu keskin bıçak gibi de tehlikeliler. Onların da, faydaları kadar, yan veya toksik etkileri olabilir. İşte bu noktada devlete düşen, halkı akılcı ilaç kullanımı konusunda bilinçlendirecek kampanyalar düzenlemek.. Size düşen ise, gerekli gereksiz ilaç tüketmemek, doktorunuz birden fazla ilaç yazdığında ‘Neden’ diye sormaktan çekinmemek...
Reflü sorunu son yılların en çok konuşulan sağlık probleminden biri oldu. Konu o kadar çok gündemde ki “Reflü salgını mı var?” diye düşünenler bile oluyor! Gerçekten de reflü sorunu eskisinden daha sık görülüyor, hasta sayısı her yıl artıyor. Bir çalışmaya göre orta yaşlıların yüzde 30-40’ı bu sorunu yaşıyor.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.