Ünlü şef Maksut Aşkar, geleneksel Anadolu mutfağının, anne mutfağı olduğunu söyledi. Aşkar, Anadolu mutfağının uçsuz bucaksız bir okyanus olduğunu belirterek, "Özünden, lezzetinden, gelenek olmasına neden olan kurallarından taviz vermeden, günümüz koşullarının modern teknikleri ve yenilikçi bakış açısıyla yorumlamamız gerekiyor ki gelecekte geleneksel mutfağımız dünyada daha çok kabul görebilsin" dedi.
#Maksut AşkarAraştırmalar, Türk halkının yemek yemeyi çok sevdiğini, diyet yapmaktan hiç hoşlanmadığını ve diyetin de çok kısa sürdüğünü ortaya çıkardı. Modern yaşamdaki zamansızlık nedeniyle fastfood kültürünün toplumda iyice yerleştiğini belileyen Sağlık Bakanlığı, çocukların ve gençlerin artık zeytinyağlı yemekleri çok fazla tercih etmediklerini, hamburger, pizza ve cipse yöneldiklerini açıkladı.
ABD’de cazın başkenti sayılan New Orleans yeni yıla felaketle girdi. Yerel saatle dün 03.15’te Bourbon Caddesi’nde yeni yılı kutlayanların arasına kamyonetle dalan saldırgan 15 kişinin ölümü, 35 kişinin yaralanmasına neden oldu. Amerikan gizli servisi FBI, saldırının bir terör eylemi olduğunu ve saldırganın bağlantılarının araştırıldığını açıkladı.
#New OrleansRol aldığı Euphoria adlı diziyle adını duyuran genç yıldız Sydney Sweeney, usul usul bütün hayallerini gerçekleştiriyor. Kazandığı paraları da akıllıca harcamaya çalışan Sweeney, kendine Florida'da okyanus kenarında bir yazlık malikane satın aldı. Şimdi de oranın keyfini çıkarıyor.
#Sydney SweeneyKariyer hayatımın en önemli yemeklerinden biri olan ördek pastilla ile ilgili anılarımı ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli şef Greg Malouf’tan öğrendiğim, orijinali güvercinle yapılan bu Fas yemeği servis sırasında da görsel bir şölen sunuyor.
#Somer SivrioğluFransız değerlendirme sistemi La Liste 2025’in ödül törenindeydim. Bu yıl 200 ülkeden 30 bin restoranın değerlendirildiği organizasyonda Türkiye’den şef Fatih Tutak ve 7 Mehmet Restaurant ödül aldı. Törende sürdürülebilirliğin artık bir tercih değil zorunluluk olduğu vurgulandı. Görünen o ki geleceğin mutfaklarında lezzetten önce hikâye, etik ve sürdürülebilir yaklaşımlar öne çıkacak.
#Gastronomi