Paylaş
Malzemeler
Hazırlanışı:
Ekmeklerin kenarları bıçak yardımıyla kesilir ve orta kısımları fırında kurutulur.
Süt ocakta ısıtılır ve ılıdıktan sonra pekmezle karıştırılarak tatlanması sağlanır.
Kuru ekmekler, tatlı süt ile ıslatılır.
Elma, dövülmüş ceviz ve tarçınla suyu çekene kadar pişirilir.
Bir dilim ekmeğin üzerine, elma karışımının yarısı konulur.
Üzerine diğer ekmek kapatılır ve kalan karışım da sürülür. Karışık taze meyveler ve çikolata sos ile süslenir.
Fit Anne Notu:
Bu tarifi mutlaka çocuğunuzla birlikte yapın sevgili anneler. Ama yaparken de “bıçağı elleme elini kesersin”, “ocağa yaklaşma yanarsın” gibi söylemlerden uzak durun. Bunlar çocuklarda güven eksikliğine yol açar ve ürkek olmalarına neden olur. Sadece nasıl yapılacağını ve neye dikkat etmesini göstererek, kendine güvenen, cesaretli bir çocuk olmasını sağlayabilirsiniz. Her malzemeyi hazır olarak sunmayın, ölçüm işlemlerini de birlikte yapın. Bu işlemler, aynı zamanda matematik ve fen bilimlerine olan ilgisini de arttırır.
Paylaş