Gayet sağlıklı bir genç olan Madi Foster ,17 yaşındayken birden nefes darlığı ve halsizlik problemi yaşamaya başladı. Doktorlar bunu kaygı bozukluğu ve anksiyeteye bağladı, antidepresan kullanmasını önerdi. Daha sonra sırt ağrıları yaşamaya başladı ama bunu da idrar yolu enfeksiyonuna bağladılar. Genç kızın yaşadığı bu semptomlara aslında bu milyonda bir görülen bir kanser neden oluyordu. Teşhisi çok geç koyulduğu için kanser diğer organlarına da yayıldı. Doktorlar maalesef genç kıza 18 aylık ömür biçti.
#KanserOyuncu Zeynep Koçak, bir süredir mücadele ettiği derealizasyon hastalığı ile ilgili ilk kez konuştu. Hayranları tarafından derealizasyon nedir araştırmaları hız kazandı. Psikolojik bir hastalık olan derealizasyon belirtileri çocukluktan başlayabiliyor. Peki, derealizasyon nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, derealizasyon belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler
#DerealizasyonUzun süre hakkında hamilelik dedikoduları çıkmış ama o giderek büyüyen karnını saklamaya çalışmıştı. Hamile olduğunu saklıyor, zaten gözlerden uzakta yaşamak için üzerine titrediği ilişkisi hakkında çok açık vermemeye çalışıyordu.
#Suki WaterhouseYıllardır gösteri dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri oldu ama bu sıralar onu gündeme taşıyan bambaşka bir konu var. Yaşadığı “hızlı” ve skandallarla dolu hayatın ardından kimse onun evleneceğini bile düşünmezken o iki kez anne oldu ve bambaşka bir hayata adım attı.
#Paris Hilton“Hayat bu, bir bakarsın her şey bir anda son bulur. Hayat bu, son dediğin anda her şey yeniden can bulur” demiş Şems-i Tebrizi...Umutsuz, ümitsiz, vazgeçilmiş ve pes edilmiş her durumda aklıma gelir bu söz...
#Beyin Ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali ZırhHollywood’un en ünlü çiftlerinden birinin iki çocuğuna yıllarca baktı. Konumu gereği herkesin içinde ne olduğunu merak ettiği evdeki en ufak fısıltıdan bile haberi oldu. Büyük aşk büyük skandallarla sona erip eski aşıklar yoluna gidince de ona kapıyı gösterdiler…
#Olivia WildeŞimdilerde kariyer koçlarının ve insan kaynakları uzmanlarının sıklıkla değindiği nokta aynı: “Yapay zekâ yüzünden endişeye kapılmak doğal fakat çalışanların durumu nasıl kontrol edebileceklerine odaklanmaları daha hayırlı.” Artık yapay zekâyı kullanmayı bilenlerin zamanı geliyor.
#Umut Fırat EroğluBüyük acılara sahne olan Kahramanmaraş depreminde pek çok evcil hayvan da ya göçük altında ya da sokaklarda sahipsiz kaldı. Deprem sonrası evlerinden çıkmaya çalışanlar, aile üyelerinin yanı sıra can dostlarının güvenliğini de sağlamaya çalıştı. Biz de onları depreme nasıl hazırlayabileceğimizi, nasıl koruyabileceğimizi uzmanlara sorduk.
#DepremYurt dışında yaşamaya başlayan herkesin sebebi farklı ama yaşadıkları çoğu his ortak. Bunlardan biri de yalnızlık... Kimi yıllar geçmesine rağmen bu histen bir türlü kurtulamıyor, kimi bu duyguyu çok dillendirmeden içinde yaşıyor, kimi de hızla uyum sağlayıp bu yalnızlık hissinden kurtulmayı başarıyor. Bir Sorudan Fazlası serimizin bu bölümünde yurt dışında yaşayanların yalnızlık hissi ve endişeleri ile nasıl başa çıktığını konuştuk.
#YaşamKimi uykusundan “Deprem olacak” diye uyandı, deprem fobisi geliştirdiğini düşünürken uçağa, metroya binemez oldu. Kimi duyduğu tıkırtılar nedeniyle önce evde, sonra odada yalnız kalamaz hale geldi. Kaygı bozukluğu, panik atak, panik bozukluğu… Son yıllarda daha çok duyduğumuz bu rahatsızlıkları yaşayanlarla ve uzmanlarla konuşmuştuk. Üzerine geçen pazar Taksim’deki patlamayla sarsıldık. Uzmanları yeniden aradık, “Bu tür olaylardan sonra bu rahatsızlıkları yaşayanları nasıl teskin etmeliyiz” diye sorduk.
#Panik AtakDoktorların geçmeyen belirtileri için 'kaygı bozukluğu' teşhisi koyduğu 45 yaşındaki Robin Hendley'in Beyin kanseri olduğu ortaya çıktı. 12 ay ömür biçilen talihsiz adam hayata tutunmak için Almanya'daki yeni bir tedaviye umut bağladı.
#Beyin TümörüSiber zorbalık, dijital ortamda kasıtlı olarak bir başkasını küçük düşürme, hakaret, tehdit ve taciz gibi her türlü zarar verici davranışı ifade ediyor. Birinin görüntülerini rızası olmadan sosyal ağlarda paylaşma ya da paylaşmakla tehdit etme, hakkında dedikodu çıkartma, alay etme ve ısrarlı takip gibi davranışlar siber zorbalık davranışlarından sadece bir kaçı.
#Konuk YazarUlusal Akıl Hastalıkları İttifakına (NAMI) göre, yaklaşık dört yetişkinden üçü hayatlarında bir dissosiyatif dönem geçirdi, ancak sadece yaklaşık %2'si DPDR kriterlerini karşılıyor. Peki, Derealizasyon nedir, belirtileri nelerdir, tanısı ve tedavisi nasıl yapılmalıdır ayrıntıları ile derledik.
#DerealizasyonMindfulness, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Mindfulness nedir öğrenebilir ve buna göre ne işe yaradığını bilebilirsiniz. Mindfulness nedir? Ne işe yarar? Mindfulness nasıl yapılır detaylarıyla derledik.
#SözlükGünümüz rahatsızlıklarından biri olan hiperventilasyon oldukça fazla kişinin yaşadığı durumlardan biridir. Hızlı nefes alıp vermeye bağlı olarak yaşanılan bu durumun çeşitli sebepleri bulunmaktadır. Son dönemde artan stres ve kaygı bozukluğu nedeni ile pek çok kişi hiperventilasyon rahatsızlığı yaşamaktadır. Günlük iş hayatı koşturmasında karşı karşıya kalınan bu durumu araştıran oldukça fazla kişi bulunmaktadır. Sorunun nedenleri ve tedavisi de pek çok kaynak üzerinden bakılmaktadır. Hiperventilasyon nedir ve neden oluşur detayları ile derledik.
#SözlükKimilerini önceden tanıyordu kimilerini ise sadece sosyal medyadan biliyordu. 11 yıl boyunca yüzlerce kadını mesajlarla ya da telefonla takip ve taciz etti, hayatlarını kararttı. Kimi korkusundan samuray kılıcıyla uyumaya başladı, kimi bütün sevdiklerinden uzaklaşıp depresyona girdi, tedavi olmak zorunda kaldı. Polise yapılan şikâyetler de sonuç vermiyordu. Peki ne istiyordu bu adam bu kadınlardan? Neden bir türlü hak ettiği cezayı almıyordu? İşte okurken sinirlerinize hakim olmakta zorlanacağınız inanılmaz bir ısrarlı takip vakası...
#Matthew Hardy2020 yılının yaz aylarında ABD'de ve Türkiye dahil dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan, bir anda şeytani elitlerin gardırop satar gibi çocuk ticareti yaptığına inanmaya başladı. Çok büyük bir kısmı ne pahasına olursa olsun bu çocukları kurtarmaya çalışıyor, "Ya doğruysa?" düşüncesiyle bu iddiaları paylaşmaktan zarar gelmeyeceğini düşünüyordu. Halbuki gerçek çok farklıydı ve bu iyi niyet taşları, o çocuklar için cehenneme giden yolu oluşturuyordu. Korkunç iddiaların odağındaki çocuklar ve aileleri, yaşadıklarını anlattı...
#WayfairAslında yaygın olarak yaşanan ancak adı pek bilinmeyen bir cinsel hastalık olan 'cinsel tiksinme bozukluğu' çiftler, hatta kişiler arasında bireysel olarak uzun süreli sorunlar yaratabilir. Bu nedenle uzun vadede bu sorunun günlük yaşamı etkilememesi için belirtilerin takip etmesi ve teşhisin konması oldukça önemlidir. Peki, cinsel tiksinme bozukluğu nedir, nasıl anlaşılır?
#Cinsel Tiksinti BozukluğuKaygı, bedenin stresli durumlarda verdiği normal fiziksel tepkidir. Ancak bazen şiddetli ve hayatı olumsuz etkileyecek şekilde ortaya çıkabiliyor. Evde ilaçsız anksiyete iyi gelen bazı yiyecek, bitkiler ve yöntemlerle başa çıkmak mümkün. Peki anksiyete nasıl geçer? Anksiyeteye ne iyi gelir? Anksiyete ile nasıl başa çıkılır? İşte anksiyete nedenleri ve başa çıkmanın yolları...
#Anksiyete Nasıl GeçerSağlıklı bir cinsel hayat, çiftler arasındaki ilişkinin de sağlıklı şekilde devam etmesi için çok önemli. Cinsel rahatsızlıklar tedavi edilmediğinde eşler arasında onarılması güç problemlere neden oluyor. Bu rahatsızlıklardan biri de cinsel ilişkide veya sonrasında ağrı!
#Cinsellikİzolasyon sürecinde her türlü sosyal aktiviteyi evlerimizde dijital ortamda gerçekleştirdik, dış dünyayla tüm iletişimimizi ekranlar aracılığıyla kurduk. Kafelerde buluşup kahve içmeyi, yemeğe çıkmayı, eğlenceye gitmeyi neredeyse unuttuk. Haliyle ‘çevrimdışı’ sosyalleşme becerilerimiz de büyük oranda köreldi. Bu durum bazı insanlarda sosyal anksiyeteye neden oluyor. Sevdiklerimizden destek almak, kademeli olarak sosyalleşmek, nefes ve gevşeme egzersizleri yapmak, rahat ettiğimiz mekânlara gitmek işe yarayabilir...
#GazetehaberleriYaşamın içerisinde bazı kişiler çeşitli konularda endişe, evham ve ya çeşitli takıntılara sahip olabilirler. Bu durumlar ile başa çıkmak için ise çeşitli çözüm önerilerine dikkat edilmelidir. Özellikle son yıllarda pek çok kişide obsesif bozukluk görülmektedir. Obsesif nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Obsesif Nedir?Yeni normal olan temizlik yaşamımızda öncelikli yerini aldı. Hepimiz pandemi öncesinden çok daha fazla elimizi yıkıyoruz. Ancak temizlik-titizlik takıntısı olan kişilerde sık el yıkama pandemi öncesinde de ritüel niteliğindeydi, yani biz elimizi bir kez yıkarken onlar 10–15 kez yıkıyorlardı.
#Cinsel TakıntılarKoronavirüs salgını nedeniyle yeni anneler için çok şey değişti. Her yeni ebeveyn ihtiyaç duyduğu desteğe bu günlerde çok daha fazla ihtiyaç duyuyor. Normalde tüm aile bireylerinden yardım alınır, çocuk kalabalık içinde büyürdü. Pandemi sebebiyle kalabalıklardan da uzak durulduğu için ebeveynler için zor olabilir.
#EbeveynKoronavirüs pandemisi kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşları daha da endişelendirmeye başladı. Birçok vatandaş soğuk algınlığı ya da grip gibi hastalıkların belirtisi ile Covid-19 şüphesine düşüyor ve internetten arama yapıyor. Buradaki bilgi kirliliği insanlarda panik havasına neden oluyor.
#Kaygı